Hoe bevestig je een kabelgoot?

Stap 1

Voordat je een kabelgoot koopt, is het belangrijk om te weten hoe groot die moet zijn: alle kabels moeten er natuurlijk wél in passen. Let dus goed op de breedte van je kabelgoot!

Als je eenmaal je keuzen hebt bepaald (laat je adviseren door een verkoopmedewerker in je bouwmarkt!) en je hebt je kabelgoten in huis, kan je die bevestigen. Begin met de plakstrip boven de plint.

Stap 2

Maak de kabelgoot op maat. Maak daarbij gebruik van een ijzerzaag; door de kleine tandjes in een ijzerzaag, krijg je het mooiste resultaat. De gezaagde kant zal ruw zijn, dus schraap die kant netjes glad met het Stanleymes.

Stap 3

Nu hoef je alleen nog maar de kabelgoot te bevestigen aan de muur. Let goed op of er een plakstrip achterop zit. Mocht dat het geval zijn (vaak gebruikt bij een harde muur) trek de strip eraf en plaats de kabelgoot boven de plint. Haal vervolgens de kap eraf en plaats de kabels in de kabelgoot, kapje er op en het is klaar!

(Zie hieronder het eindresultaat!)

Stap 4

Mocht het zijn dat je een zachte muur hebt, koop dan een kabelgoot zonder plakrand. Deze kun je gemakkelijk bevestigen met behulp van kleine spijkers. Bekijk - voor meer informatie en handige tips - onderstaande video!