Een bar voor in de tuin van drijfhout

Een feestje bouwen in de tuin of woonkamer? Maak dan je eigen bar uit drijfhout, steigerhout of eiken. Als je het hout bewerkt met een laagje olie, lak of beits zal je daarbij zien dat het hout zelfs in je tuin lang meegaat. 

 • Durée
  4 Minute(s)
 • Coût
  €407.26
 • nombre d'étapes
  5
 • Difficulté
  2/5
partager
Imprimer

Bouwtekening en zaaglijst

Zaag de onderdelen in de juiste maten volgens de zaaglijst. Gebruik de zaaglijst hieronder. Heb je geen (afkort)zaag? Je kunt het hout ook op afspraak in de winkel op maat laten zagen. Dit kan gratis in de Praxis zagerij. Let op: Planken zagen in de lengte zagen is niet mogelijk. Doe dit zelf met een cirkelzaag.

Orden het hout en leg het in dezelfde volgorde neer als in de zaaglijst. Beletter alle onderdelen.

In dit stappenplan maken we de bar uit drijfhout. Wil je deze uit steigerhout of eiken maken? Klik dan op de volgende bouwtekeningen:
- Bouwtekening steigerhouten bar
- Bouwtekening Eikenhouten bar

Stap 1 | Zijkanten monteren

Plaats 3 planken (A) naast elkaar. Leg 3 verbindingslatten (E) op de planken en schroef deze vast zoals op de foto. Herhaal deze stap om zowel de linker- als rechterzijkant te maken.

Stap 2 | Voorkant monteren

Plaats 7 planken (A) naast elkaar. Leg 3 verbindingslatten (F) op de planken en schroef deze vast zoals op de foto. De voorkant van de bar heeft nu een afmeting van 87 x 124 cm. Let op, plaats de schroeven op de juiste positie zodat iedere plank bevestigd is met 2 schroeven per verbindingslat.

Stap 3 | Zijkanten aan voorkant monteren

Schroef nu de voorkant vast aan de zijkanten. Verzink eventueel de schroeven voor een strakker resultaat.

Stap 4 | Barblad monteren

Leg drie planken (B) op de tweede rij verbindingslatten. Schroef deze vervolgens vast. Herhaal deze stap voor de onderste rij verbindingslatten. Gebruik hiervoor twee planken (B).Leg 1 lange plank (C) en twee korte planken (D) in een U vorm.  Plaats daarop 3 verbindingslatten (G en H). Schroef deze aan elkaar vast.

Leg nu de rand van de bar op het frame en schroef deze vast. Verzink hier ook eventueel de schroeven om een strakker resultaat te krijgen.