Bohemian: een bij elkaar geraapt paradijs

Een uitgesproken stijl die zich aan geen enkele regel houdt: dat is de Bohemian stijl.

Prachtig in elke tuin en op elk balkon. Maak voor een boho-tuin gebruik van veel verschillende kleuren en materialen. Mix en mismatch en lekker op los. Je bent vrij om gekke tierelantijnen, gekleurde doeken en sierlijke kussens te plaatsen waar jij dat wil. Een Bohemian tuin is een prachtig georganiseerd rommeltje.

Ga zelf aan de slag met een karakteristieke steigerhouten bank en maak ‘m eigen met kussens, kaarsen, vloerkleden en tuinverlichting. Natuurlijk hebben we ook veel stijlvolle sets te koop in onze winkels. En ook daar kun je alle kanten mee op.

Minimalisme: strak en opgeruimd

Ben je meer van een strakke, moderne en opgeruimde tuin? Dan is de minimalistische stijl echt iets voor jou. Het straalt rust uit en is ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Win-win!

Voor een minimalistische tuin maak je wisselend gebruik van beton, steen, glad hout of metaal. Wit, grijs, zwart en natuurtinten voeren de boventoon. Op zoek naar een mooi startpunt voor je make-over? Kijk eens naar deze minimalistische eettafels voor buiten. Een stijlvolle opbergbox voor tuinkussens en andere spullen maakt je tuin nog netter en strakker. Ruimte over voor een loungeplek? Kijk hier dan eens.

Back to nature: groen, groener, groenst

Een urban jungle kan nooit genoeg planten hebben. Creëer ruimte in je tuin voor je eigen groene paradijs. Ga aan de slag met extra potten, bakken en kratten of werk in de hoogte. Bijvoorbeeld met hangplanten of extra planken. Je kunt ook zelf plantenbakken van afvalhout maken. Vul ze vervolgens met het verschillende soorten (fruit)bomen, struiken, planten en bloemen uit onze tuincentra.

Een ‘plantbased’ tuin hoeft er niet verwilderd uit te zien. Combineer de vele planten met strakke, houten tuinmeubels en houd een mooi wandelpad vrij. Kies bijvoorbeeld een van deze prachtige houten picknicktafels

Duizend-en-een-nacht: een Oosterse oase

De Oosterse sfeer, ook wel de duizend-en-een-nacht stijl genoemd, is er één om even bij weg te dromen naar de warme Arabische nachten. Het contrast bij de duizend-en-een-nacht stijl is groot, zo staat veel kleur lijnrecht tegenover wit en aardetinten. Geef je buitenmuur een mooie terra- of rozetint en decoreer je tuin met vele andere kleuren.

Of je nu voor veel of weinig kleur kiest, deze stijl heeft hoe dan ook een grote loungeset nodig met sierlijke kussens en gekleurde plaids erop. Een ronde poef als voetenbank mag ook niet ontbreken om de Oosterse sfeer compleet te maken.

Industrial: modern en stijlvol

Klinknagels, robuust hout, staal en metaal, allen elementen die perfect passen bij de Industriële stijl. Deze stijl kun je het best omschrijven als de sfeer die je tegenkomt in oude fabriekshallen. In de tuin en op het balkon kom je deze stijl steeds vaker tegen.

Maak zelf een strakke pergola en verlicht je zitplek met stijlvolle tuinverlichting. Kies voor houten tuinmeubels met een stoere uitstraling of voor een stalen variant. Zin om nog meer zelf te maken? Een loungeset van pallets past ook perfect in de Industriële stijl.

Zin om aan de slag te gaan? Met deze 5 verschillende stijlen heb je in ieder geval genoeg inspiratie om je eigen tuinplan te maken. En onthoud: een stijl is maar een richtlijn. Het is helemaal aan jou hoe je van jouw tuin een echt paradijs maakt. Wij helpen je hoe dan ook graag verder in onze winkels.