Welke terrasverwarming past in jouw tuin?

Voordat je terrasverwarming aanschaft, is het slim om goede overwegingen te maken. Bedenk hoe groot het oppervlak is dat je wil verwarmen, houd rekening met invloed van wind op de warmte-intensiteit én met de ruimte die je buiten hebt. Ook heb je wat keuzes te maken. Gas of elektrisch, vuurkorf of heater en een staande of hangende variant. Praxis helpt je graag op weg.

Heater vs. vuurkorf

Het eerste dilemma: ga je voor een heater of een vuurkorf? Een heater werkt elektrisch of op gas en is zó aangestoken. Hout is niet nodig en heaters geven ook geen rook of overlast. Heb je een kleine, ingesloten tuin of een balkon? Dan is een heater de beste optie.

Word je blij van hout hakken en vuurtjes stoken? Neem dan zo’n sfeervolle vuurkorf in je achtertuin. Deze wordt hét middelpunt van vele gezellige avonden buiten. En zelf vuur maken geeft een geweldig gevoel. Een vuurkorf past het best in een open tuin waar de rook goed weg kan trekken. Brandhout is trouwens ook kant-en-klaar te koop.



Elektrisch vs. gas

Wanneer je een heater overweegt, heb je keuze tussen een heater op elektriciteit of gas. Het grote voordeel van een heater op gas is dat 'ie overal te plaatsen is. Je bent namelijk niet afhankelijk van stroom. Daarnaast is gas zuiniger, geeft het meer warmte af en komt er vrijwel geen licht vanaf.

Een elektrische heater is zó geïnstalleerd en binnen enkele seconden warm. Daarnaast zit er vaak een timer, dimmer en thermostaat op zodat je warmte kunt controleren. Ook zijn elektrische heaters erg compact en los te plaatsen of vast te bevestigen.

Staand vs. hangend

Het volgende dilemma: ga je voor een staande terrasverwarmer óf een hangende variant? Een staand model is gemakkelijk te verplaatsen en geeft rondom warmte af. Perfect voor verschillende zitplekken in de tuin. Wel neemt een staande terrasverwarmer meer ruimte in beslag.

Het voordeel van een hangende terrasverwarmer is dat ‘ie weinig ruimte inneemt en eenvoudig te bevestigen is aan een buitenmuur, plafond, parasol of partytent. Ideaal voor een kleinere tuin of balkon met een vaste zitplek.

Warme accessoires

Als alternatief óf aanvulling op terrasverwarming kun je natuurlijk ook fakkels plaatsen. Fakkels geven sfeer en maken elk tuinfeestje extra gezellig. Naast de bekende bamboe fakkel, kun je ook gaan voor de Zweedse fakkel. Dat is eigenlijk een boomstronk die je aansteekt.

Leg tot slot je loungeset vol met warme dekens, zachte kussens en een knus schapenvel. Daar wordt het niet alleen warmer van, maar ook een stuk gezelliger!

Laat je niet naar binnen jagen zodra de zon vertrekt, maar creëer je eigen warmte buiten. Er is namelijk niets gezelliger dan samenzijn rondom een vuurkorf of onder fijne terrasverwarming. Meer advies nodig? We helpen je graag bij een Praxis in de buurt.