Nu de avonden weer korter worden wil je waarschijnlijk binnen op de bank hangen met gezellige kaarsjes en de verwarming aan. Goed nieuws: dat hoeft nog niet! We stellen de herfst namelijk zo lang mogelijk uit, en verlengen de zomer met… jawel, terrasverwarming! Terrasverwarming is er in verschillende soorten en maten. Ook kun je met een aantal gezellige accessoires je tuin kou-proof maken. In deze blog lees je hoe!

Terrasheaters

Met een terrasheater kun je niet alleen de nazomeravonden, maar ook de herfst én winter buiten blijven zitten zonder het koud te hebben. Handig voor als je een feestje geeft of een winterbarbecue organiseert! Kies je voor een heater met infrarood verwarming? Heb je ruimte voor een verrijdbare terrasheater of bevestig je de heater aan de muur? Laat je inspireren!

Tip! Schat de ruimte goed in.
Bekijk goed hoeveel ruimte de terrasheater in je tuin of op je balkon inneemt, voor je 'm aanschaft. Je wilt er natuurlijk nog knus omheen kunnen zitten. 

Vuurkorf en vuurschaal

Ben jij een fanatiek vuurtjesstoker? Je kunt helemaal los gaan met een vuurkorf! De vlammen, de geur en het gezellige knetterende geluid van het brandende hout geven een oergezellig buitengevoel. Het hout in de vuurkorf kun je zelf hakken (alleen voor voorzichtige en geoefende spierballen!) of je schaft kant en klaar haardhout aan. Vergeet vooral die marshmallows niet...!

Een alternatief voor de vuurkorf, is een vuurschaal. De vuurschaal is in verschillende formaten en materialen te vinden. In deze video zie je hoe je deze opvallende vuurschaal van cement zelf maakt: 

Tip! Geef je buren een seintje.
Geef je buren op tijd aan dat je gaat stoken, zodat zij ramen en deuren kunnen sluiten. Een slaapkamer die ruikt naar houtvuur is niet zo prettig.

Sfeervolle fakkels

Nóg een optie voor de vuurstokers onder ons: de fakkel! Fakkels geven een sfeervol effect op feestjes of zijn zeer geschikt voor bruiloften die buiten plaatsvinden. Behalve de alom bekende 'hoge' fakkel, is er de Zweedse fakkel: eigenlijk een boomstronk die je aan kunt steken. 

Een knus schapenvelletje

Naast gezellige vuurtjes kunnen ook kussens en dekens fungeren als een fijne warmtebron. Of wat dacht je van een heerlijk wollig schapenvelletje? Op de loungebank of op je luie stoel komt het schapenvel goed tot z'n recht. En het staat nog gezellig, ook!