Niks is lekkerder dan een frisse douche. Vervelend dus als er geen goede straal meer uit je douchekop komt. Loopt jouw douchekop niet meer goed door? Dan heb je waarschijnlijk last van kalkaanslag in de douchekop. En dat kun je heel makkelijk verhelpen met deze tips.

Kalk in je douchekop, daar ontkom je niet aan

Op alles in je huis waarmee je water verwarmt komt uiteindelijk kalkaanslag. Dat is een natuurlijk en chemisch proces dat je niet kunt voorkomen. Door je douchekop loopt elke dag warm water, dus ook daar ontstaat na verloop van tijd kalk. Soms zie je het aan de buitenkant zitten, maar vaker zit kalk aan de binnenkant van je douchekop. En als zich er langere tijd kalk heeft verzameld, dan loopt je douchekop uiteindelijk niet meer goed door. Helemaal niet erg, maar het is wel goed om de kalk te verwijderen.

Je douchekop ontkalken

Is jouw douchekop al een tijd niet ontkalkt? Dan is het nu een mooi moment om dat klusje te klaren. Hieronder vertellen we je wat je nodig hebt en hoe je het aanpakt.

Dit heb je nodig om je douchekop te ontkalken
· Een emmer
· Schoonmaakazijn
· Een oude tandenborstel
· En een zachte doek

Zo ontkalk je een douchekop 6 stappen
1. Maak de douchekop los van de doucheslang en leg hem in de emmer
2. Vul de emmer met azijn totdat de douchekop helemaal is ondergedompeld
3. Laat het een halve dag weken
4. Pak de tandenborstel en borstel de laatste restjes kalk weg
5. Spoel alles goed af met water en bevestig de douchekop weer aan de slang
6. Laat de douchekop even kort doorlopen, droog hem af en maak de douchecabine droog met een douchewisser

Extra fris douchen? Vervang je doucheslang dan ook meteen!

Je douchekop schoonmaken

Het geldt voor alles in huis en dus ook voor je douchekop: voorkomen is beter dan genezen. Dus als je kalkaanslag wilt voorkomen, dan is het goed om je douchekop regelmatig even schoon te maken. En dat doe je zo:

· Maak je douchekop elke week schoon met wat mild schoonmaakmiddel en een zachte spons
· Maar controleer eerst of jouw schoonmaakmiddel geschikt is voor jouw douchekop
· Sproei het schoonmaakmiddel niet direct op de douchekop, maar op de doek
· Spoel de douchekop altijd na met wat water

De smaak te pakken? Nu is een mooi moment om ook je badkamer schoon te maken.

Toch een nieuwe douchekop kopen?

Heb je de douchekop ontkalkt en loopt hij nog steeds niet goed door? Dan kun je een nieuwe douchekop kopen in onze webshop. Tip: kies meteen voor een waterbesparende douchekop of voor een complete waterbesparende doucheset. Want dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Hulp nodig? Lees dan ons productadvies over douchesets even door.

Is je douche nu weer lekker fris en schoon? Maak je badkamer dan af met een mooie accessoires. Met een nieuwe spiegel bijvoorbeeld, een handig doucherek of een lekker zachte badmat. Wil je ons assortiment liever in het echt bewonderen? Dan kom je natuurlijk even langs bij een van onze winkels bij je in de buurt. We staan voor je klaar!