In deze aflevering nemen Serena Verbon (van BeautyLabNL) en styliste Souraya Hassan (van Binti Home) een kijkje in het huis van Otto en Evelyn. Souraya laat aan de hand van dit sfeervolle, kleurrijke huis zien welke kanten Serena allemaal op kan met haar muren in haar nieuwe woning.

Wil jij gelijk een kijkje nemen, bekijk dan hier al ons behang.

Jungle behang

Het jungle behang werd tevens besproken tijdens de Maak Trends over planten. Het is naast het terugbrengen van een plantenthema in je woning ook perfect voor de trends met betrekking tot muren omdat het een echte eyecatcher in de ruimte is. Door de verschillende groene kleuren en het speelse patroon oogt het als een fris behang.

Fotobehang zelf ontwerpen

Met fotobehang kun je allerlei kanten op. Je kunt kiezen voor standaard patronn zoals een bakstenen muur, maar je kunt tegenwoordig ook fotobehang zelf ontwerpen en op maat laten maken. Zo kies je je eigen achtergrond en grootte, waardoor je een uniek interieur creëert.

Vlakverdeling

Wanneer je je muur echt uniek wilt maken, kun je werken met vlakverdeling. Heb je bijvoorbeeld een grijze muur, dan kun je met een bijvoorbeeld roze een vierkant vlak maken waardoor het een speels effect krijgt. Je kunt diverse kanten opgaan. Zowel rechte lijnen, schuinen lijnen als een combinatie van behang en verf.

Wil je nog meer weten over vlakverdeling? Lees dan onze blog over colour blocking!

Wandplankjes

Verschillende wandkastjes op de muur kunnen ook zorgen voor een echte eyecatcher. Om een net iets strakker effect tegen, kun je werken met verschillende wandkastjes bij elkaar in een strakke lay-out. Een nieuwe trend is een gallery wall. Dit zijn grote fotolijsten op de muur van plafond tot vloer. Hierdoor accentueer je de hoogte van de kamer en kun je de muur een persoonlijke touch geven.

Wil je aan de slag met steigerhout? Lees dan hier hoe je onder andere plankjes van steigerhout maakt.

media.bookbub.com
domino.com
Backstage

Geïnspireerd en zo snel mogelijk aan de slag? 

Ga naar onze behang pagina en lees hoe je jouw klus aanpakt, maar ook hoeveel lijm je nodig hebt en nog meer tips voor het mooiste resultaat. En...behanggereedschap koop je makkelijk bij ons online.