De twee vrienden Daan en Bas hebben wel een heel bijzonder maakidee uitgewerkt deze zomer. Ze hebben een heus vlot gemaakt! Compleet met glijbaan, hangmat en barbecue. De ultieme uitdaging: met het vlot over de grachten van Amsterdam te varen. Extreem cool dus, deze MAAK EXTREME. Of het gelukt is? In deze blog en de video’s van Bas en Daan zie je hoe de vrienden het voor elkaar hebben gebokst!

Even voorstellen! 

Even voorstellen: dit zijn de vrienden Daan Kayser (links) en Bas Berrevoets. Daan en Bas zijn beste vrienden en willen hun gezamenlijke jongensdroom uit laten komen. Vol enthousiasme beginnen ze aan dit stoere maak avontuur!

Het begon met een simpele schets…

Een goede voorbereiding is het halve werk.. Van een simpele schets op papier werkten de vrienden het idee digitaal uit. Compleet met het juiste materiaal, zoals een fundering van rioolpijpen en een houten geraamte van tuinbalken. Terrastegels houden het vlot vervolgens bij elkaar:

In deze video zie je stap voor stap hoe het vlot gemaakt is: 

Drijven of zinken?

Een spannend moment breekt aan! Op de dag van de ultieme test rijden Bas en Daan naar een plas. Zal het vlot blijven drijven…?

De finishing touch

Het belangrijkste deel is gelukt: het vlot drijft! In de loods in Koog aan de Zaan leggen de vrienden de laatste hand aan het vlot. Tijd voor de afwerking. De constructie van het huisje/ trappetje wordt gemaakt en de palen waar de hangmat aan komt te hangen gemonteerd. Ook de glijbaan (met rand voor de veiligheid!) wordt op het vlot geschroefd.
Accessoires

Een vlot is natuurlijk niet compleet zonder accessoires! Denk aan een kleed, kussens om op te chillen, een hangmat, barbecue en natuurlijk.. een reiger!

Te water!

En dan is eindelijk de grote dag aangebroken. Het vlot gaat te water, op naar de grachten van Amsterdam. Een vrachtwagen met takelarm is nodig om het gevaarte via de snelweg te vervoeren naar de plaats van bestemming. Een avontuur op zich!

Hoe de tewaterlating is verlopen, zie je onder andere in deel 2 van de video:

Deze maak EXTREME is meer dan geslaagd! Wij zijn trots op Daan en Bas.

Zelf een (mini) vlot maken?

Ben je enthousiast over het vlot en wil je je eigen exemplaar maken? Begin dan eerst met een miniatuurversie ervan! Wij hebben het voorbeeld van Daan en Bas gevolgd en speciaal voor deze Maak Extreme een mini vlot op maat gemaakt. Hier zie je stap voor stap hoe je jouw eigen mini vlot bouwt!