Wil je jouw tuin opknappen en zoek je low budget tuin ideeën? Lees dan snel verder, want hier geven we tips voor een frisse én goedkope tuin. Ga aan de slag met planten en bloemen bijvoorbeeld. En met solarverlichting. Maar ook met nieuw grind, een leuke DIY en een flinke schoonmaakbeurt maak je van je tuin weer een heerlijke plek om te relaxen. Heb je er al zin in? Ontdek hier dat een tuin make-over helemaal niet zo veel hoeft te kosten.

Tuin idee 1. Planten en bloemen

Een tuin is geen tuin zonder groen. Bloemen, struiken en mooie buitenplanten maken van elke tuin een fijne en koele plek. En omdat je met een paar planten al een groot verschil maakt, is dit een perfect low budget tuin idee. Hou je van afwisseling en vind je het leuk om elk jaar wat nieuws te proberen? Kies dan voor eenjarige tuinplanten. Wil je lang genieten van het groen in je tuin? Ga dan voor vaste planten en heesters. En als je een tropisch tintje aan je tuin wilt geven zet je een paar mooie kuipplanten neer. In nieuwe bloempotten natuurlijk!

Of maak zelf een plantenbak met ons stappenplan betonnen plantenbak maken!

Tuin idee 2. Solarverlichting

De belangrijkste én leukste sfeermaker voor in je tuin is verlichting. Als je op zoek bent naar simpele tuin ideeën voor een klein budget, dan zit je goed met solarverlichting. Want dat is makkelijk te installeren en het goedkoopst. Voor deze tuinverlichting hoef je namelijk geen stroom-aansluitpunt aan te leggen en de lampen laden zich gratis en voor niets op met zonne-energie. Solarlampen aansluiten en gebruiken kost je dus helemaal niets! Meer weten over verlichting voor je tuin? Ontdek alle soorten buitenverlichting.

Tuin idee 3. Vervang tuintegels voor siergrind of split

Heb je veel tegels in je tuin, wil je eens wat anders maar wil je niet te veel geld uitgeven? Vervang een deel van je tegels dan voor siergrind of split, want daarmee geef je een compleet nieuwe ‘look’ aan je tuin. Kies voor stoer basalt split, fris decorgrind of ga voor een mediterrane uitstraling en fleur je tuin op met split in een cappuccino- of goudkleur. Dan maak je van je tuin weer een plek waar je het hele jaar van geniet, op een heel goedkope manier. En wist je al dat siergrind heel veel voordelen heeft? Het vermindert namelijk wateroverlast, is makkelijk aan te brengen én grind is ook onderhoudsarm, zeker als je het op een grindmat aanbrengt. 

Tuin idee 4. Upcycle je schutting of een tuinbank

Een van de laatste en leukste trends is ‘upcyclen’ – dat betekent dat je iets nieuws maakt van iets ouds. Mooi, want dat is beter voor het milieu. En in dit geval: ook beter voor je portemonnee omdat je niets nieuws hoeft te kopen. Ben je op zoek naar tuin ideeën voor een klein budget. Dit zijn heel leuke en goedkope tuin ideeën:

Maak je schutting mooi met beits en plantenbakken
Is je schutting saai en ziet hij er niet meer zo gezellig uit? Geef je schutting en je tuin dan een goedkope make-over! En dat doe je door je schutting eens lekker schoon te maken en opnieuw te beitsen in een mooie kleur. Klaar? Maak je schutting dan extra mooi met plantenbakken en fleurige bloemen. Tips nodig? Hier vind je 4 toffe ideeën voor plantenbakken aan je schutting.  

Knap een oude houten tuinbank op
Heb je een oude houten tuinbank staan die er niet meer zo mooi uitziet? Geef die dan een frisse nieuwe uitstraling met verf of beits. Lees voor meer tips ook het stappenplan Houten tuinmaubels opknappen. En style de bank daarnna af met sierkussens in jouw favoriete kleuren!

Maak het af met aankleding!

Heb je een vlonder terras of mooie tegels liggen? Voor onder de 100,- heb je al een mooi XL buitenkleed en heb je direct een andere look in je tuin. Waarom daar stoppen? Ga nog aan de slag met tuindecoratie zoals een mooie buitenspiegel, een grappige thermometer of een chic tuinbeeld.

Kriebelt het al om je tuin op te knappen? Lees dan ook hoe je jouw tuin klaarmaakt voor het voorjaar. En in ons productadvies buitenplanten ontdek je welke soort het best bij jou past. Zin om te shoppen? Kom dan gezellig langs bij een van onze Praxis Tuin winkels en haal je hart op bij onze grote collectie tuinproducten. Tot snel!