In mei leggen alle vogels een ei. Maar wat doe jij? Juist, je huis en tuin klaarmaken voor een relaxed en gezellig voorjaar. Deze maand op ons klus-menu: een frisse badkamer, DIY-cadeaus voor Moederdag, een gezellig balkon en een goed verlichte tuin om van te smullen!

Binnenklussen

De badkamer is vaak als laatst aan de beurt als het gaat om schoonmaken en onderhoud. En dat is jammer. Want hoe fijn is het om de dag te beginnen én te eindigen in een mooie badkamer die perfect bij je past? Met deze leuke klussen geef je de badkamer een makkelijke make-over en is hij snel weer fris én hip.

 • De muren van je badkamer verven: heb je last van schimmel in de badkamer, zien de muren er niet meer zo mooi uit of heb je gewoon zin in een andere trendy kleur? Je frist je badkamer supersnel op door de muren te verven. Maar hoe pak je dat aan? Met ons handige stappenplan kun je snel en makkelijk je badkamer verven.
 • Een zelfgemaakt of nieuw badkamermeubel monteren: een badkamermeubel is niet alleen handig om al je spullen in op te bergen, het bepaalt ook de uitstraling van je badkamer. Zo geeft hout een gezellige sfeer, zwart een stoere en een wit meubel zorgt voor licht en ruimte. Is jouw badkamermeubel aan vervanging toe? Dan kun je twee dingen doen: maak zelf een badkamermeubel van eikenhout of bestel er een op maat. Ben je tevreden met je keus? Dan kun je met dit stappenplan zelf je nieuwe badkamermeubel plaatsen.
 • Een nieuwe wastafel op de perfecte hoogte ophangen: een wat makkelijker klus die evengoed een wereld van verschil maakt in je badkamer: vervang je wastafel. Want na jaren gebruik, kalkaanslag en krassen verliest ook een wastafel zijn frisheid. Tijd voor een nieuwe dus. En dat is meteen een mooi moment om de ideale hoogte van je wastafel te bepalen. Want die is voor iedereen anders.

Tip: op 8 mei is het Moederdag. Dé dag dat je jouw moeder laat weten hoe lief je haar vindt. En dat doe je natuurlijk met een zelfgemaakt Moederdag cadeau of een kant-en-klaar cadeau dat ze meteen kan gebruiken als ze zelf gaat klussen. Hier lees je onze tips! 

Buitenklussen

Is je huis binnen op orde? Dan is het nu tijd om de buitenklussen op te pakken. Maak je huis bijvoorbeeld inbraakveilig met een buitenlamp, maak een pergola van tuinhout of geef je balkon een nieuwe look.

 • Een buitenlamp met sensor aansluiten en ophangen: Pinksteren, Hemelvaart en de Zomervakantie. Wat een heerlijkheid aan vrije dagen en vakantie breekt er weer aan. Maar helaas is dit ook een tijd waarin inbrekers actief zijn. Maak het ze zo moeilijk mogelijk en hang zelf een buitenlamp met sensor op. Dan komt geen inbreker ongezien jouw tuin in.
 • Een pergola met vlonder maken: op warme zomerdagen is het heerlijk om in de schaduw te zitten. Een pergola is dan ideaal, want dan zit je buiten maar toch in de schaduw. Zin in een echte klus? Maak dan je eigen pergola. En die is natuurlijk pas echt af met een houten vlonder eronder!

 • Feest! Maak je balkon af met vlonders en een balkonbar: woon je in een appartement met balkon? Ook dan is het nu de perfecte tijd om buitenklussen op te pakken. Geef de vloer van je balkon een make-over met stoere houten vlonders. En maak het af met een zelfgemaakte balkonbar, want een ontbijt in de zon of een borrel aan het eind van de dag wordt dan extra leuk!

Tuinklussen

Is binnen alles aan kant en zijn de buitenklussen klaar? Dan is het nu tijd om je tuin aan te pakken. Want dat is natuurlijk de plek waar je het liefst bent in de zomer. Met deze handige to-do list maak je van je tuin een plek om te relaxen én te eten. Met vrienden of lekker in je uppie – net waar je zin in hebt.

 • Je tuin onkruidvrij maken én houden: als je van een nette tuin houdt, heb je het hele jaar door wat te doen. Want niemand ontkomt eraan: onkruid in de tuin. Nu lijkt het ontzettend veel werk om al dat onkruid te verwijderen, maar met deze tips valt dat heel erg mee!
 • Barbecueën in je eigen buitenkeuken: grillmasters opgelet! De zomer is in aantocht. En dat betekent dat er voorbereidingen getroffen moeten worden voor het BBQ-seizoen. Heb je al een gasbarbecue? Maak hem dan extra stoer met een BBQ ombouw.
 • Zoek je nog een mooie nieuwe? Met deze tips helpen we je om de juiste BBQ te kiezen.
 • Gezond eten uit je eigen moestuin: tomaten, komkommer en kruiden. De gezondste en lekkerste onbespoten groenten en kruiden kweek je vanaf nu in je eigen moestuin. Want daarmee maak je een BBQ pas echt compleet! En restjes gft-afval bewaar je natuurlijk om compost van te maken. Een verzamelplek nodig? Zo maak je een eigen compostbak.
 • Helemaal klaar voor de zomer: borrelen, koffiedrinken, lezen, puzzelen of gewoon lekker relaxen. Dat is wat je in je tuin doet als de zon schijnt. Maak je tuin daarom klaar voor een heerlijke zomer met bijvoorbeeld een zelfgemaakte salontafel, tuinbar of statafel.

Nu ben je helemaal klaar voor het voorjaar en de zomer. Of heb je toch nog wat advies nodig? Kom dan gerust even langs bij een van onze winkels. Want we staan voor je klaar!