Deze maand gaan we opruimen, schoonmaken én de tuin klaar maken voor het mooie weer dat er aankomt. 

Binnenklussen

Om de lente gelijk fris van start te laten gaan, staan de binnenklussen van deze maand in het teken van vernieuwing, opruimen én schoonmaken.

 • Muur verven: nu er weer meer zonnestralen je huis bereiken, is het ontzettend leuk om mee te gaan in deze vrolijke sferen en je muur een nieuwe voorjaarslook te geven! Denk bijvoorbeeld aan kleuren, zoals groen of okergeel. Wij geven je tips hoe je het beste je muur kunt verven.
 • Trap verven: als je toch bezig bent met verven: pak ook gelijk even je trap mee! Het is een wereld van verschil als je jouw trap een andere kleur geeft én je kunt de komende jaren weer vooruit!
 • Meubel voor de wasmachine en droger maken: vaak staan er meer spullen in je washok dan je lief hebt, maar niet voor lang meer! Door een meubel voor je wasmachine en droger te maken creëer je rust voor het oog en je krijgt er ook nog eens wat meer werkruimte voor terug.
 • Laminaat of PVC schoonmaken: wat is het voorjaar zonder een voorjaarsschoonmaak? Helemaal niets natuurlijk! Daarom is het tijd om je laminaat of PVC een grondige schoonmaakbeurt te geven. Wij vertellen je precies hoe je jouw laminaat- of PVC vloer het beste schoon kunt maken.

Buitenklussen

Nu de temperaturen weer oplopen, is het nóg lekkerder om buiten aan de slag te gaan. Gelukkig gaan we dat deze maand volop doen, want er is veel te doen!

 • Terras aanleggen: is je tuin toe aan een make-over? Denk er dan eens aan om een terras aan te leggen of je huidige terras te verplaatsen. De lente is nog maar net begonnen, dus deze maand is het perfecte moment om het terras aan te leggen. Zo kun je er nog het hele seizoen van genieten!
 • Regenton aansluiten: in de klus- en tuinkalender van december vertelden we je dat het tijd was om de regenton te legen en af te sluiten in verband met de vorst. Nu we (hopelijk) afscheid hebben genomen van alle vorst, is het tijd om de regenton weer aan te sluiten. Je planten zullen je dankbaar zijn en je bent ook nog eens duurzaam bezig!
 • Maak een betonnen plantenbak: met al die uren die je buiten gaat doorbrengen, kun je er maar beter leuk bij zitten. Om je hier een handje bij te helpen kun je jouw eigen betonnen plantenbak maken. Voor je het weet heb je jouw eigen ‘Concrete Jungle’ in je tuin gecreëerd!
 • Geef je balkon een make-over: heb je geen tuin, maar wel een balkon? Lucky you! Ook deze plek staat te popelen om lekker onder handen genomen te worden deze lente. Wij vertellen je hoe je met de kleinste aanpassingen al een hele make-over aan je balkon geeft.

Tuinklussen

Nu de lente dan toch echt is aangebroken, is het belangrijk om hier ook met je tuin op in te spelen. Daarom hebben we de belangrijkste klusjes voor je op een rijtje gezet!

 • Schutting plaatsen: tijdens de herfst, winter en allerlei stormen kan je schutting het zwaar te verduren hebben gekregen. Tijd om er wat aan te doen! Kies ervoor om een nieuwe schutting te plaatsen of kijk of je jouw schutting in een nieuw jasje kunt steken door ‘m te beitsen.
 • Gras bemesten: april is dé maand om je gras te bemesten, zodat je de basis legt voor de rest van het seizoen. We gaan er uiteraard vanuit dat je gras nu als kool gaat groeien, dus daar horen ook weer maaibeurten bij. Bekijk hier ons productadvies voor grasmaaiers als je nog op zoek bent naar een geschikte vriend!
 • Kunstgras leggen: ben je niet zo’n fan van echt gras, maar kan je tuin wel wat groen gebruiken? Wij leggen je precies uit hoe je gemakkelijk zelf kunstgras kunt leggen!
 • Tuinverlichting aanleggen: nu je tuin er zo mooi bij ligt, wil je er ‘s avonds natuurlijk ook van genieten. Met een goede dosis tuinverlichting gaat dit meer dan goed komen! Voordat je aan de slag gaat met het uitzoeken van sfeervolle lampen, laten wij je het praktische gedeelte zien: zo leg je tuinverlichting aan.
 • Snoeien: ook deze maand mag je wederom je snoeischaar erbij pakken, want het is tijd om hagen, vijgen, rozemarijn, esdoorns en salie terug te snoeien, zodat ze weer mooier terugkomen. Verder mag je ook je schaar in uitgebloeide rozen steken, zodat je nog van een mooie volle bos rozen kunt genieten.

Extra tip: maak buiten als binnen

De meeste werken nog hybride en wat is nu lekkerder dan thuis in je tuin of op je balkon te werken. Maak bijvoorbeeld deze inklapbare balkon bureau zo dat je ruimte bespaart wanneer je niet werkt en toch heerlijk buiten kan zitten en werken. 

Heb je een tuin? Dan kun je deze prachtige tuinbank en werkplek in één maken! Overdag zit je te werken en daarna maak je er in een handomdraai een fraaie tuinbank van. 

Zo, na deze klussen zit jij er gegarandeerd lekker bij tijdens de eerste lente zonnestralen!