Wil jij een vloer die lijkt op een houten vloer maar veel makkelijker is in onderhoud? Dan ben jij op zoek naar laminaat! De laminaatvloer is een kunststof vloerbedekking en is in tegenstelling tot parketvloer en houten vloer een betaalbare en makkelijk te onderhouden optie. 

Weet je al welke soort laminaat je wilt? Bekijk dan het volledige assortiment

Kleuren en dessins

Laminaat komt voor in oneindig veel kleuren en dessins. Daarom is het slim om vooraf te bedenken wat je met je vloer wilt. Heb je bijvoorbeeld een grote woonkamer en wil je deze wat knusser maken? Kies dan voor een donkere laminaatvloer. Of heb je juist een kleine kamer? Kies dan voor een lichtgekleurde laminaatvloer. In een kleine kamer zijn behalve donkere planken en een druk dessin af te raden. Een egale vloer is rustiger en dit maakt jouw kamer dan ook ruimtelijker. Ook kun je kiezen uit gekleurd laminaat of laminaat dat de kleur en structuur van echt hout benaderd.

‘Standaard’ laminaat

Dit is laminaat zoals iedereen het kent. Maar zo standaard is laminaat eigenlijk ook weer niet want tegenwoordig is het zo ver ontwikkeld dat het in ontelbare laminaat soorten kleuren en designs leverbaar is. Laminaat heeft een mooie houten look maar met veel meer voordelen dan een echte houten vloer. Zo is het:

De kwaliteit en gebruiksklasse per laminaat soort zijn bepalend voor de prijs. Dit leggen we je allemaal uit op onze laminaat adviespagina.


XXL laminaat

Groot, groter, grootst! Dat is XXL-laminaat, het grotere broertje van standaard laminaat. Waar standaard laminaat gemiddeld 130cm lang en 19cm breed is, kan XXL-laminaat formaten hebben van meer dan 200cm lang en 23cm breed. De extra lange en brede planken laten elke ruimte optisch groter lijken wat hem dus ook zeer geschikt maakt voor kleine ruimtes. Ze geven een luxe uitstraling aan elke kamer en zijn vanwege de brede planken ook sneller en eenvoudiger te leggen.

Ga jij voor groots, bekijk dan het assortiment XXL laminaat.

Wil je zelf XXL laminaat leggen? We leggen stap voor stap uit hoe het moet!


Kunststof laminaat ofwel pvc laminaat

Vinyl is een grote trend in de wereld van interieur vanwege de vele voordelen die het kunststof materiaal met zich meebrengt. Dankzij de beschermende PU toplaag zijn de vloeren krasvast, onderhoudsvriendelijk, zeer geluiddempend, hygiënisch en vochtbestendig. Het is een van de weinige vloeren die geschikt is voor dweilen en vochtige ruimtes zoals de badkamer. Hadden we al gezegd dat het ook geschikt is voor vloerverwarming?

Ga jij voor de nieuwste trend, bekijk dan hier het assortiment pvc laminaat.

Last but not least: wil je laminaat met of zonder v-groef?

Het is je vast al opgevallen tijdens de zoektocht naar de perfecte laminaatvloer en op de foto’s hierboven; soms zit er een gleuf tussen de rijen. Dit noemen we een v-groef. Deze groeven geven je het idee van een luxe houten vloer maar hebben altijd net een ander effect. Zo creëert een tweezijdige v-groef langs de lengte meer ruimte en een v-groef rondom alle kanten een robuust effect. Heb je toch liever een strakke uitstraling, dan kies je voor laminaat zonder v-groef

zonder v-groef
tweezijdige v-groef

Klaar voor een nieuwe vloer?

Bij Praxis hebben we een groot assortiment aan laminaat en elke week een scherpe aanbieding. Maak je keuze uit alle soorten laminaat en laat jouw nieuwe vloer eenvoudig bij jou thuis bezorgen. En ga jij je nieuwe laminaatvloer zelf leggen? Met onze workshop laminaat leggen ga je makkelijk zelf aan de slag!