1. Tintje lichter of juist donkerder?

Als je nog niet helemaal zeker bent van de kleur, kom dan een aantal gratis verfsamples halen bij jouw dichtsbijzijnde Praxis Bouwmarkt. We hebben wel meer dan 30.000 tinten waar je uit kunt kiezen. Kies je favorieten en probeer ze thuis uit in het juiste licht. Zo zie je meteen of je voor die donkere of lichtere tint moet gaan. Meer weten over kleuren, ondergronden en verschillende soorten verf? Bekijk dan ons advies over muurverf , lakken of alles over grondverf. Als de muur nog niet eerder is geverfd, of de ondergrond slecht is, kan je het beste eerst voorstrijk aanbrengen.

2. Check de temperatuur

Ga je binnen je muur verven? Zorg dan voor een temperatuur in huis tussen de 10 en 20 graden. Als het warmer is, droogt de verf te snel en bij koudere temperaturen droogt de verf te traag. Dat levert minder mooie resultaten op. Zet je verwarming aan of wacht met verven tot het weer meezit. Extra tip: wacht met luchten tot de klus is afgerond. Zo kan tocht het resultaat niet beïnvloeden. 

3. Een rechte lijn op een muur verven

Een rechte lijn op een muur verven is makkelijker dan je denkt! Bekijk de video hieronder. Of lees ons stappenplan lambrisering verven.

Tip voor het verwijderen van de afplaktape: pak de föhn erbij en verwarm de lijm van de tape voordat je ‘m lostrekt. Zo laat de tape gemakkelijk los en krijg je een vlekkeloos resultaat.

4. Aluminiumfolie voor alles

Aan de schilderstape heb je al gedacht, maar niet alles is even makkelijk in te tapen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan deurknoppen. Deze kun je heel simpel inwikkelen met aluminiumfolie. En als je de verfbak van tevoren even inwikkelt met folie, kun je ‘m bij elke verfklus weer opnieuw gebruiken. Handig!

5. Handschoenen zijn handiger dan je denkt

Om vieze handen te voorkomen, trek je een paar plastic handschoenen aan. Maar wist je dat je deze ook kunt gebruiken om uitdroging van je kwast te voorkomen, als je even iets anders wil doen? Trek gewoon je handschoen uit met de kwast in je hand en knoop ‘m om je natte kwast. Na je koffie kun je meteen weer lekker verder.

6. Moeilijke hoekjes en plekken

Als je een muur gaat schilderen, kom je soms maar moeilijk bij kleine hoeken en ruimtes. Denk aan die plekken achter de verwarming, verwarmingsbuizen of de wc. Daar is een oplossing voor: de radiatorkwast. Hiermee hoef je niks over te slaan en kun je overal bij. Bekijk ook ons stappenplan radiator verven

7. Op hoge poten

Van plan om je stoelen een nieuwe kleur te geven? Sla van tevoren even spijkertjes in de onderkant van de poten, zodat de stoel gaat zweven. Zo kun je meteen de onderkant meenemen. Als de verf droog is, haal je ze eruit en voilà: een egaal resultaat.

Met deze 7 tips kun je nog sneller, strakker en efficiënter gaan plakken, rollen en strijken. En krijg je gegarandeerd een prachtig, egaal resultaat. Of je nu je muur gaat schilderen, plafond witten, badkamer verven of kast verven. Veel plezier en succes met je schilderklus!