Hier zijn 5 redenen waarom je nu echt eens moet leren klussen:

1. Beginnersfoutjes sla jij over

Halsoverkop aan een klus beginnen is vragen om beginnersfouten. Te weinig schroeven, verkeerde apparaten, te korte planken... Voorbereiding is - ja, ja - alles. Als je even een stappenplan erbij pakt, zorgt voor het juiste gereedschap en weet waar je aan begint, laat jij die beginnersfouten lekker aan anderen over.

2. Bespaar tijd én geld

Besparen willen we allemaal. Zelf iets maken is de allerbeste manier om dat te doen. Wachten op professionals of handige vrienden hoeft niet meer als je zelf de handen uit de mouwen steekt. Geld investeren in dure design-meubels is ook niet meer aan jou besteed. Maak het lekker zelf. Hup, naar de Praxis, gratis aanhanger mee en aan de slag.

3. Maak het helemaal hoe jij het wil

Of je nou een tuintafel wil timmeren, een zelfbedacht lampensysteem wil aansluiten of je stoelen mintgroen wil verven. Jij bent degene die bepaalt hoe het eruit gaat zien. Maak je eigen ontwerp en ga ervoor. En als het eenmaal af is, ben jij de enige met die geweldige stoelen!

4. Je hebt er je hele leven plezier van

Er is altijd wel iets te maken en er gaat altijd wel iets kapot. Hoe fijn is het als je het zelf meteen kunt aanpakken? Hoe klein of groot je klus ook is, na het volgen van workshops en stappenplannen kun jij meteen aan de slag. Ook met die klus die je al maanden uitstelt.

5. Jij kunt dit!

Daar is het dan: het eindresultaat. Dit heb jij gemaakt met je eigen handen. En het is nog mooi ook! Trotser kun je niet zijn. Door jouw eigen inspanning en harde werken is het gelukt. En dat gevoel, ja, dat is eigenlijk de beste reden om het zelf te doen.


Schrijf je in voor onze workshops

Klusplannen aan het maken? Bij Praxis helpen we makers graag op weg. Tijdens onze workshops leer je alles over de meest voorkomende klussen. Kom alleen, of maak er een uitje van samen met vrienden.

Schrijf je in bij een Praxis in de buurt

Wat ga jij maken?

Kitten

  • Tips & tricks voor mooi, strak en waterdicht kitwerk.

Boren & hangen

  • Alles over het ophangen van planken en meubels met het juiste gereedschap.

Elektriciteit

  • Veilig aan de slag met elektriciteit in en om je huis.

Schilderen

  • Een stappenplan en kleurrijke tips van een vakschilder.

Zagen en timmeren

  • Leer werken met hout en ga naar huis met je eigen krukje.

Laminaat leggen

  • Aftekenen, ondervloeren en laminaatknippers. Laminaat is hierna zo gelegd.