Heb jij net als de meeste studenten, een fijne maar kleine kamer bemachtigd? Geen probleem, want met deze tips kun je jouw kleine studentenkamer groter laten lijken!

Tip 1: Hou het licht

Werken met lichte kleuren is key om je studentenkamer een ruimtelijke uitstraling te geven. Houdt de basis wit en combineer eventueel met lichte kleuren op je muur. Leg je laminaat in de lengte van de kamer om optisch meer ruimte te creëren. Combineer witte muren met een lichte kleur laminaat. Plaats daarbij planten binnen om een buitengevoel te geven.

Tip 2: Maak je eigen bed, kast en bureau in één

Slimme meubels die meerdere functionaliteiten hebben besparen veel ruimte in jouw kamer. Dit bed, kast en bureau in één is niet alleen mooi om naar te kijken maar ook super handig. Ideaal dus voor kleine kamers. Met dit stappenplan heb jij dit meubel straks zelf gemaakt! 

Tip 3: Gebruik de wanden

Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de ruimte, is het belangrijk om de wanden niet te vergeten. Door wandplanken op te hangen, kun je heel veel spullen opbergen. Bovendien kun je wandplanken ook nog eens mooi maken, door je boeken of opbergdozen af te wisselen met een leuke lamp. Met een spiegel aan de wand komt er meer licht in je kamer en lijkt er extra ruimte te ontstaan door het spiegelbeeld!


Tip 4: Variatie in verlichting

Door verschillende vormen van verlichting te gebruiken, kun je ook ‘s avonds je kamer groter laten lijken. Een stalamp de hoogte in laat je muren langer lijken en dus je plafond hoger. Als je de lampen op de lichte muur richt creëer je ook daar een ruimtelijk effect. Vermijd grote lampenkappen of armaturen. Keep it simple.