Het collegejaar is weer begonnen! Tijd om het begin van je studiejaar goed van start te laten gaan met een fris ingerichte studentenkamer. Heb je net als de meeste studenten, een fijne maar kleine kamer bemachtigd? Geen probleem, want met deze tips kun je jouw kleine studentenkamer groter laten lijken!

Tip 1: Let the light in!

Werken met lichte kleuren is key om je studentenkamer een ruimtelijke uitstraling te geven. Voor de basis begin je met de muren en het plafond. Meng jouw eigen favoriete lichte kleur verf voor op de muur of kies jouw favoriete lichte behang. Daarnaast is het belangrijk om zoveel mogelijk daglicht binnen te laten. Zorg dus dat je jouw (lichte!) gordijnen lekker ver open kunt gooien en dat er geen kamerplanten of andere decoratie het licht blokkeren.

Tip 2: Mirror, mirror, on the wall

Door spiegels te plaatsen in je studentenkamer wordt de lichtinval van buiten weerkaatst, waardoor de ruimte groter lijkt. Spiegels kun je eenvoudig monteren op de muur, maar bijvoorbeeld ook op je kledingkast of deur. Daarbij is een spiegel natuurlijk ook gewoon een onmisbaar item om in je slaapkamer te hebben.

Tip 3: Gebruik de wanden

Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de ruimte, is het belangrijk om vooral de wanden niet te vergeten. Door wandplanken op te hangen, kun je heel veel spullen opbergen. Bovendien kun je wandplanken ook nog eens mooi maken, door je boeken of opbergdozen af te wisselen met een leuke plant of lamp. Als laatste tip voor het ophangen van wandplanken: laat je goed informeren over de juiste schroeven en boormachines.

Tip 4: Variatie in verlichting

Door verschillende vormen van verlichting te gebruiken, kun je ook ‘s avonds je kamer groter laten lijken. Zorg voor lichtbronnen op verschillende hoogtes. Bijvoorbeeld een staande lamp, een lamp op de wandplank en een lamp aan het plafond. Als je de lampen op de lichte muur richt creëer je ook een ruimtelijk effect. Vermijd grote lampenkappen of armaturen. Keep it simple. Bekijk ook eens onze blog met inspiratie voor binnenverlichting.