Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
Kopu® Schaduwdoek Rechthoek 280 gram Waterdoorlatend 3x4 m - Creme
Kopu® Schaduwdoek Rechthoek 280 gram Waterdoorlatend 3x4 m - Creme 2
Kopu® Schaduwdoek Rechthoek 280 gram Waterdoorlatend 3x4 m - Creme 3
Kopu® Schaduwdoek Rechthoek 280 gram Waterdoorlatend 3x4 m - Creme 4
Kopu® Schaduwdoek Rechthoek 280 gram Waterdoorlatend 3x4 m - Creme 5
Kopu® Schaduwdoek Rechthoek 280 gram Waterdoorlatend 3x4 m - Creme 6
Kopu® Schaduwdoek Rechthoek 280 gram Waterdoorlatend 3x4 m - Creme 7
Kopu® Schaduwdoek Rechthoek 280 gram Waterdoorlatend 3x4 m - Creme 8
Exclusief online

Kopu® Schaduwdoek Rechthoek 280 gram Waterdoorlatend 3x4 m - Creme

  • Hoogwaardig schaduwdoek/zonnezeil
  • Materiaal: 280 gram/m2 HDPE
  • Licht doorlatend en werkt verkoelend
  • 8mm hoekpunten van hoogwaardig RVS
  • Hoogwaardige afwerking met dubbele stiknaad

Toon specificaties

125,

-

Nog niet gevonden wat je zoekt? Bekijk meer:

Rechthoekige schaduwdoekenKopu producten

Productomschrijving

Dit hoogwaardige waterdoorlatend schaduwdoek/zonnezeil van tuinspecialist Kopu® is gemaakt van mooi en zeer sterk HDPE. Het doek is gemaakt van maar liefst 280 gram/m2 HDPE van hoge kwaliteit draad en daarmee extra stevig. De hoekpunten zijn gemaakt van extra stevig 8 mm dik RVS. Het biedt je tot 95% bescherming tegen schadelijke uv-stralen. Zoek je een degelijk schaduwdoek waar je jaren plezier van zult hebben, dan zit je hiermee goed. 

Een schaduwdoek is dé stijlvolle en effectieve oplossing om u tegen de warmte en schadelijke UV-stralen te beschermen. Bijvoorbeeld op uw terras, in de tuin, boven de zandbak, op uw oprit of bij het zwembad. Door de kwaliteit van het productmateriaal en de montagesets zijn de Kopu® schaduwdoeken ook zeer geschikt voor zakelijke doeleinden zoals horecagelegenheden, buitenevenementen of kinderdagverblijven.  Dit schaduwdoek kan de hele zomer buiten blijven hangen en is snel en eenvoudig op te hangen en te verwijderen. Door de HDPE geweven stof is het vuilafstotend en verkleurt het niet snel. 

Product specificaties:

✅ Waterdoorlatend, Geweven open structuur

✅ Licht doorlatend en werkt verkoelend

✅ Materiaal: 280 gram/m2 HDPE

✅ Afmeting: 300X400 cm

✅ Kleur: Creme

✅ Materiaal: HDPE

✅ 8mm hoekpunten van hoogwaardig RVS

✅ Bij grotere doeken zit een naad in het midden

✅ Hoogwaardige afwerking met dubbele stiknaad

✅ UV beschermend

✅ Garantie: 3 jaar


LET OP: het schaduwdoek wordt geleverd met ophangtouw maar zonder metalen bevestigingsmateriaal. Voor montage van dit schaduwdoek is dat: 8720629442631 - Kopu® schaduwdoek montageset RVS 8mm


Wat is HDPE?
Onze waterdoorlatende schaduwdoeken zijn gemaakt van hoge kwaliteit HDPE 280 gram/m2. HDPE is de afkorting voor Hight Density Poly-Ethylene. HDPE is een kunststof vezel die de een perfecte eigenschap heeft voor zonnedoeken/schaduwdoeken en dit materiaal, zeker de zwaardere stofkwaliteit zoals Kopu gebruikt wordt uitsluitend door kwaliteit leveranciers. Het staat bekend om de hoge dichtheid van het materiaal waardoor het een Uv-bescherming biedt van 90% tot 95%. HDPE neemt geen vocht op, is zelfs vochtafstotend.
Polyethyleen heeft een hoge treksterkte en is bestand tegen rek. HDPE is 100% recyclebaar na gebruik. Daarbij heeft dit materiaal de eigenschap dat het schimmelwerend is en laat het water en wind door. Ideaal dus voor schaduwdoeken!


Waterdicht of waterdoorlatend?
U heeft de keuze uit een waterdoorlatend of waterafstotend schaduwdoek ook wel zonnezeil geheten, waarbij het verschil zit in de structuur van het doek. Een waterdoorlatend schaduwdoek is gemaakt van HDPE, is stevig kunststof en heeft een meer open structuur. Dit zorgt ervoor dat dit schaduwdoek water zal doorlaten. 
Een waterdicht schaduwdoek is gemaakt van Polyester. Dit heeft een dichtere weefselstructuur en zorgt hierdoor voor een optimale bescherming wanneer het regent. Het is hierbij wel belangrijk dat u het doek aflopend ophangt zodat het water eraf kan lopen. De bescherming tegen UV-straling is ongeveer 85% en is iets minder dan bij niet-waterafstotende doeken. Ook zijn ze minder bestand tegen harde wind en windstoten. De Waterdichte doeken van Kopu® hebben getapete naden waardoor doorlekken wordt geminimaliseerd.


Schaduwdoek montage
Bij de levering ontvangt u een uitgebreide handleiding. Schaduwdoeken zijn eenvoudig om te monteren. Er zijn een aantal punten die je moet weten zodat je optimaal gebruik maakt van de eigenschappen en lang plezier hebt van je schaduwdoek. In het kort geven we u alvast belangrijke aandachtspunten.
• Een zonnezeil of schaduwdoek wordt gemeten vanaf het uiterste punt van de hoek, van metalen hoek tot metalen hoek.
• Om een doek goed op te spannen heb je minimaal 30 cm in de lengte nodig en 20 cm in de breedte op iedere hoek. Doe dit met het meegeleverde touw of een metalen spandraad of een ketting.
• Een goed schaduwdoek is concaaf gesneden, dat wil zeggen dat het hol gesneden is voordat het genaaid is. Hierdoor is het doek in het midden smaller dan in de hoeken. Door de conclaaf uitgesneden zijden heeft een schaduwdoek een grotere trekweerstand waardoor het spanningen zoals bij wind kan weerstaan.
• Monteer het ophang oog van het doek niet direct aan het bevestigingspunt, maar altijd een touw of staaldraad er tussen te monteren.
• Vervolgens is het van belang dat er ruimte is om het doek op te spannen en na te spannen. Dit doe je het beste met zogenaamde spanbouten die we in de montagesets aanbieden.

Onderhoud
Al is het ook mogelijk het doek ook in de winter buiten te laten hangen adviseren wij dit niet te doen. Om de gebruikersduur te maximaliseren adviseren wij om de doeken zeker in de winter binnen op te bergen. De stof van schaduwdoeken is eenvoudig te reinigen met lauw water, een zachte borstel en zachte reinigingsmiddelen zoals groene zeep. Een goed opgespannen schaduwdoek kan veel regen en wind verdragen. Echter, bij een storm (vanaf windkracht 6) en bij sneeuwval adviseren wij om het doek te verwijderen. Zorg dat het schaduwdoek goed droog is voordat het wordt opgeborgen.

Over Kopu®
Kopu® is al jaren een grote online verkoper van tuinartikelen zoals tuinkussens, parasols en schaduwdoeken. Al sinds 2009 zijn we actief in het online verkopen. We kopen direct in bij fabrieken eigen collecties en kunnen daardoor aanbieden voor een scherpe prijs bij een hoog kwaliteitsniveau. 
Bij Kopu® zeggen we altijd: Wij verkopen geen tuinartikelen, maar 'lekker buiten zitten'. Dat kan natuurlijk alleen als de kwaliteit van de producten top is en er snel geleverd wordt! 
EAN:
  • 8720629441863

Specificaties

  • Algemeen
    Type zonnedak/zeildoek
    Schaduwdoek
    Serie
    i
    Waterdoorlatend
  • Technische kenmerken
    UV-bestendig
    i
    Hoogte
    1 cm
    Breedte
    400 cm
    Materiaaleigenschap
    Duurzaam
    Diepte
    300 cm
    Diameter ring
    8 mm
    Gramgewicht stof
    280
    Materiaal
    Kunststof
    Werkzame lengte
    i
    400 mm
    Werkbreedte
    i
    300 mm
    Niveau van waterbestendigheid
    i
    Niet waterbestendig
    Type materiaal
    Hogedichtheidpolyetheen (HDPE)
  • Uiterlijke kenmerken
    Decor
    Effen
    Stijl
    Vorm
    Rechthoek
    Kleurfamilie
    Creme ecru
    Kleur
    Crème

Alternatieven

Voor de Makers

  • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

  • Gratis retourneren

  • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten