Filteren
Categorieën
Bezorg- en ophaalopties
Merken
Prijs (€)
Verkocht door
Houtcertificeringi
Materiaal
Type materiaal
Kortingsacties
Houtskool en briketten koop je bij Praxis
Alles wat je nodig hebt voor de BBQ vind je bij Praxis, van goed barbecue gereedschap tot aanmaakblokjes, houtskool en briketten. Als straks het mooie weer komt, kun je er maar beter een voorraad van in huis halen. Bestel je houtskool of briketten eenvoudig online bij Praxis en vergeet de aanmaakblokjes niet. Een brikettenstarter is een handig hulpmiddel bij de barbecue. Koop nu al je barbecue benodigdheden met één klik bij de Praxis. Kijk meteen ook even naar onze houtskool barbecues, gasbarbecues, elektrische BBQ's, rookovens, keramische barbecues, tafelbarbecues en betonnen barbecues!
Wanneer houtskoolbriketten
Briketten gebruik je bij warm roken en indirect barbecueën, dat laatste wil zeggen bij de barbecue met een kap, vooral de kogelbarbecue. Voor de open barbecues gebruik je over het algemeen houtskool. Je kunt bij het indirect barbecueën ook voor een combinatie van houtskool en brikketen kiezen. Briketten zijn duurder dan houtskool, maar ze branden langer en gelijkmatiger. Dat is belangrijk want je wilt immers graag dat je vlees gelijkmatig gaart en niet aan de ene kant verbrandt, terwijl andere delen nog niet gaar zijn.
Hoe gebruik je houtskoolbriketten
Een brikettenstarter is het beste hulpmiddel voor het snel en gelijkmatig aansteken van houtskool en briketten. Steek 2 tot 3 aanmaakblokjes aan op het laagste rooster van de barbecue. Vul de brikettenstarter tot de rand met briketten en zet de starter over de brandende aanmaakblokjes. Het duurt nu 25 tot 30 minuten tot de briketten grijs kleuren. Ze hebben dan de juiste temperatuur bereikt. Schud de briketten uit over het onderste rooster en verspreid ze goed. Je kunt nu direct het vlees er op leggen. Heb je geen aanmaakblokjes in huis? Je kunt ook zonder aanmaakblokjes een brikettenstarter gebruiken. Vul hem aan de onderkant met oude kranten en zorg hierbij dat er in het midden daarvan een opening blijft. Doe de briketten hier bovenop. De opening zorgt ervoor dat er voldoende zuurstof bij de kranten en briketten komt. Heb je geen brikettenstarter? Het kan ook zonder! Open alle ventilatiegaten van je barbecue en leg de briketten dicht op elkaar in het midden van het rooster en houd deze even apart. Steek een aantal aanmaakblokjes in het midden op de bodem van de barbecue aan en zet dan het rooster met de briketten terug. Als de vlammen van de aanmaakblokjes gedoofd zijn, zullen de kolen gelijkmatig gaan branden. Verspreid ze vanuit het midden evenredig over het rooster en sluit de ventilatiegaten een stukje.