Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN

Gered Gereedschap

 

Oud gereedschap over? Ga naar Praxis!

Praxis heeft een inzamelpunt, waar oud gereedschap ingeleverd kan worden voor gebruik door mensen in ontwikkelingslanden. Stichting Gered Gereedschap is een landelijke vrijwilligersorganisatie die gereedschap inzamelt, opknapt en op aanvraag verstuurt naar mensen in ontwikkelingslanden.

Iedere meubel is een baan
Of je nu meubels timmert, schooluniformen naait of huizen bouwt, goed gereedschap is onmisbaar. In veel ontwikkelingslanden moet dit gereedschap geïmporteerd worden. Dat maakt het gereedschap kostbaar. Tegelijkertijd wordt er in Nederland veel gereedschap weggegooid. Stichting Gered Gereedschap brengt vraag en aanbod bij elkaar, door overtollig gereedschap in Nederland op te knappen en aan te bieden aan kleinschalige organisaties in ontwikkelingslanden. Iedere kist gereedschap vergroot de mogelijkheden en de zelfstandigheid van mensen. Gereedschap creëert werk, zelfstandigheid en dus een betere toekomst.
 
Inzamelpunten
Stichting Gered Gereedschap bestaat uit zo'n 250 inzamelpunten, waaronder alle Praxiswinkels waar een inzamelbak staat. Daarnaast zijn er vrijwilligers in 33 verschillende werkplaatsen actief. De mensen van deze werkplaatsen halen het gereedschap bij de omliggende inzamelpunten op. Alles wat aan materiaal binnenkomt wordt streng geselecteerd en volgens kwaliteitseisen opgeknapt. Zodat we er zeker van zijn dat er alleen kwalitatief goed gereedschap het land verlaat. Per project wordt het gereedschap, aan de hand van een door het project aangevraagde gereedschapslijst piekfijn opgeknapt, ingevet en in kisten verpakt.

Wekelijks komen er veel nieuwe aanvragen binnen bij Stichting Gered Gereedschap. Zeer uiteenlopende initiatieven, zoals gehandicaptenorganisaties, opvangcentra voor straatkinderen, vrouwenwerkplaatsen of beroepsopleidingen voor weeskinderen vragen gereedschap aan. De Nederlandse hamers en tangen bereiken met name de mensen met erg weinig kansen. Het gereedschap biedt hen de mogelijkheid het heft in eigen handen te nemen.
 
Lage kosten
Gered Gereedschap bestaat uit vrijwilligers. Mannen en vrouwen die zich aangesproken voelen door de stichting. Zij voelen zich verbonden met de kansarmen in ontwikkelingslanden. Dankzij hun belangeloze inzet om gereedschap in te zamelen en op te knappen, werkt Gered Gereedschap zeer efficiënt tegen zeer lage kosten. Van enkele gereedschappen wordt er meer ingezameld dan verstuurd. Deze worden verkocht en de opbrengst wordt besteed aan de verschepingen.
 
Waardevol
Gered Gereedschap ontvangt gereedschap dat door anderen niet meer gebruikt wordt. Gereedschap dat geen waarde schijnt te hebben. Na een grondige opknapbeurt is ditzelfde gereedschap een productiemiddel waarmee geld verdiend wordt. Het gereedschap is allesbehalve waardeloos. Voor slechts 1000.- euro voorziet de stichting een opleidingscentrum van gereedschap. De kosten die gemaakt moeten worden om het gereedschap op te knappen en ter plaatse te krijgen, zijn slechts eenzesde deel van de commerciële waarde in Nederland. Het is waarschijnlijk overbodig te zeggen dat de waarde voor de ontvangers niet in geld is uit te drukken.

Wordt ook een held! Steun Gered Gereedschap
Verdien een Gered Gereedschap lintje door ons te steunen. Femke Halsema, Ad Walter, Lodewijk de Waal, Peter Bakker, Noud Wellink, Ciska Dresselhuys, Hedy D Ancona en Moses Isegawa gingen je voor!

Elke bijdrage is welkom, bij een bedrag van 16.- euro of meer ontvang je 3x per jaar een Gered Gereedschap bericht en het informatiebulletin van Gered Gereedschap. Bij een bedrag van 50.- euro ontvang je het Gered Gereedschap lintje.

Klik hier en wordt ook een held
 

Voor de Makers

  • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

  • Gratis retourneren

  • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten