Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

FSC keurmerk hout bij Praxis


Duurzaam hout

Hout is een belangrijk en een veel gebruikt materiaal bij het klussen. Praxis vindt het belangrijk dat het hout in de winkels afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Een duurzaam beheerd bos wordt in stand gehouden door herbeplanting en waar biodiversiteit (dier- en plantensoorten) van het bos wordt behouden of verbeterd. Maar ook een bos waar rechten van de lokale bevolking en van bosarbeiders worden gerespecteerd en waar kap en handel van illegaal geoogst hout niet zijn toegestaan.

In Praxis kun je duurzaam hout herkennen aan het FSC- of het PEFC-keurmerk. Zo weet je zeker dat dit hout uit een goed beheerd bos komt. Praxis is bovendien partner van FSC-Nederland en prefereert daarom FSC-gecertificeerd hout.

FSC keurmerk en Praxis

Schutting

Wat gebeurt er achter je schutting?
Heb je een FSC-schutting? Dat betekent dat er een prachtige wereld achter ligt. Aan de ene kant heb je een mooie tuin en geniet je van privacy. Aan de andere kant behouden de dieren in een FSC-bos hun leefomgeving en hebben de mensen goede werkomstandigheden. Duurzaam bosbeheer, noemen we dat. Eerlijke deal, toch?

Tuinhout

Anderen genieten mee van jouw tuin!
Wat ook je plannen zijn met dit hout: je wilt van je tuin een plek maken waar je onbekommerd kunt genieten. Een mooie, maar ook veilige omgeving. Goed afgewerkt, stevig en niet te glad. Het FSC-keurmerk staat garant voor veilige omstandigheden voor de mensen die in het FSC-bos aan jouw hout werken. Jij geen ongelukjes, zij beschermd. Geen buil aan te vallen, dus!

Tuinmeubelen

Ga hier maar eens goed voor zitten.
Gezellig barbecueën. Kinderfeestje in de zon. Buiten natafelen tot het donker wordt. Jouw tuin is een verlengstuk van je woonkamer. Met fraaie tuinmeubelen die tegen een stootje kunnen én comfortabel zijn. Kies je voor FSC-meubelen, dan komt het hout uit een bos waar de werkomstandigheden veilig zijn. En dieren gewoon kunnen blijven leven. Voor iederéén comfort, dus. Dat zit toch veel lekkerder?

Plaatmateriaal

Als de basis maar goed is!
Een plaat is het begin van een mooie, nieuwe doe-het-zelf-creatie. Maar voordat je start met zagen, schuren, boren of verven, hebben er al anderen aan gewerkt. In een FSC-bos, om precies te zijn. Gelukkig maar, want daar hebben mensen veilige werkomstandigheden. En kunnen dieren gewoon blijven leven. Kiezen voor FSC-hout is dus voor iederéén een goede basis!

Bouw- en constructiehout:

Kunnen zij ook op jou bouwen?
Binnen of buiten: wat je ook bouwt, je wilt een veilige constructie. Die lang meegaat. Met hout met FSC-keurmerk ga je létterlijk voor duurzaam. Want de dieren in een FSC-bos kunnen daar ongestoord blijven wonen. De mensen hebben er goede werkomstandigheden en krijgen een eerlijke beloning voor hun arbeid. Kiezen voor FSC-hout betekent dus bouwen aan een betere wereld!

FSC Keurmerk