Multiool advies en informatie

 
 

Welke multitool past het beste bij jou en waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een multitool? Wij helpen je graag op weg!

Je kunt alle kanten op met de juiste multitool

Voor klussen in en om huis is een multitool ideaal: bijvoorbeeld voor het schuren van houten meubels, slijpen van messen en het verwijderen van behang of tapijt. Afhankelijk van het soort multitool en de bijgeleverde accessoires behoort schuren, slijpen, snijden, graveren, polijsten, zagen, frezen en schaven tot de mogelijkheden. Je kunt met een multitool hout, plastic, beton, metselwerk, metaalplaat, fiberglas en/of vloerbedekking bewerken. Met andere woorden: je kunt er alle kanten mee op.

Bekijk alle multitools

 

De verschillende soorten multitools

Multitools kun je in twee verschillende soorten onderverdelen: roterende tools voor het nauwkeurige werk en oscillerende tools voor middelgrote werkzaamheden. Hieronder meer informatie over beide soorten en over diverse eigenschappen van de multitool.

Roterende multitools

Roterende multitools maken een roterende beweging en zijn erg geschikt voor nauwkeurige werkzaamheden als polijsten, graveren, frezen en kleine oppervlakken schuren en slijpen.

Oscillerende multitools

Oscillerende multitools maken een snelle heen-en-weer beweging en zijn erg geschikt voor grovere werkzaamheden als zagen, schrapen, schaven en grote oppervlakken schuren en slijpen.

Snoer of accu

Gebruik je de multitool veel buiten of vind je gereedschap met een snoer niet fijn werken? Kies dan voor een multitool met accu. Een nadeel is wel dat een accu beperkt meegaat en je voordat je gaat klussen moet zorgen voor een opgeladen accu.

Vermogen

Net als bij andere tools geldt bij multitools: hoe hoger het vermogen, hoe zwaarder de werkzaamheden die je ermee kunt uitvoeren. Houd er ook rekening mee dat het bewerken van een hard materiaal een hoger vermogen vraagt dan het bewerken van bijvoorbeeld hout.

Sleutelvrije gereedschapswissel

Kies je voor een multitool met sleutelvrije gereedschapswissel, dan kun je met een kliksysteem heel snel en gemakkelijk van accessoire wisselen. Je hebt dan voor het wisselen van bijvoorbeeld slijpen naar schuren geen gereedschap nodig.

Accessoires

De beschikbare accessoires zijn verschillend per multitool en anders voor een roterende tool dan voor een oscillerende tool. Voor roterende multitools kun je onder andere denken aan schuurbladen, snijschijven, slijpstenen, polijstkoppen, messingborstels en diverse frezen. Voor oscillerende multitools kun je onder andere denken aan inval- en segmentzaagbladen, schuurstukken, schaven en schrapers.


Top 5 verschillende multitools

Bekijk hieronder de top 5 multitools. Ben je benieuwd naar al onze multitools?


Services voor multitools

Thuisbezorgen

Laat je producten thuisbezorgen. Dat scheelt een hoop gedoe!

 

Direct antwoord op je vragen

Op voordemakers.nl krijg je direct antwoord op je klusvraag.

Gereedschap verhuur

Het juiste gereedschap niet in huis? Je kunt ook gereedschap huren!