Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Kerstboom kopen? Echte en kunstkerstbomen

Kerstboom kopen bij Praxis: de nummer 1 in kerstbomen

Wil je dit jaar een prachtige kerstboom kopen? Elke kerstboom is speciaal voor Praxis geteeld en is tussen de 8 en 12 jaar oud. Met als resultaat een mooie volle kerstboom die naaldvast is! Gedurende de groei en voor het zagen vindt een strenge kwaliteitsperiode plaats voordat de bomen bij Praxis worden afgeleverd. Daarom vind je bij Praxis een mooie, verse kerstboom voor een spotprijs. Deze kwaliteit vind je nergens goedkoper! Bekijk alle kerstbomen van Praxis.

Op deze pagina vind je alle informatie om te kiezen voor de juiste kerstboom. Heb je de kerstboom al in huis, maar mis je nog decoratie? Bekijk dan ons assortiment kerstballen, kerstslingers en kerstverlichting van Praxis.

Kerstbomen in pot of gezaagd

Nordmann kerstboom
Abies nordmanniana

De Nordmann kerstbomen hebben stevige takken met zachte naalden, die niet prikken. Hij heeft een mooie groene kleur en is zowel in pot verkrijgbaar als gezaagd.

Blauwspar in pot
Picea Pungens Glauca

De Picea Pungens Glauca (Blauwspar) heeft een sierlijke piramidevorm. De boom heeft stevige takken die goed bestand zijn tegen zware kerstballen en andere decoratie. De boom is blauw van kleur, heeft scherpe naalden en valt niet uit.

Fraserspar in pot
Abies Fraseri

De Abies Fraseri kerstboom heeft stevige takken met zachte naalden die niet prikken. Een boom die de echte heerlijke dennengeur in huis brengt. De stevige takken zijn goed bestand tegen zware kerstversiering. Een ideale boom om te decoreren.

Edele zilverspar in pot
Abies Nobilis

De Abies Nobilis, oftewel Edele zilverspar, heeft een smalle conische vorm. De boom kenmerkt zich door het weinig tot geen naaldverlies en de zachte naalden die aan de boom zitten. De kleur van de boom is glimmend blauw/groen.

Servische Spar in pot
Picea Omorika

De Picea Omorika (Servische spar) heeft een sierlijke, smalle piramidevorm en past daardoor ook in kleinere ruimtes. De boom heeft glimmende naalden met een zilvergrijze onderzijde, die een diep blauwachtig groene kleur heeft.

Onderhoud van je kerstboom

De belangrijkste verzorgingstips op een rij

Natuurlijk wil je zolang mogelijk genieten van je kerstboom in de maand december. Voor een lange levensduur van je kerstboom is het belangrijk dat je de volgende gebruiks- en onderhoudstips volgt.

 • Het is verstandig om de kerstboom eerst een dag te laten acclimatiseren. Van de winkel naar de woonkamer is namelijk een te groot temperatuurverschil. Plaats de boom daarom eerst een dagje in de hal of de schuur om deze rustig te laten wennen.
 • Zaag ook meteen een stukje van de stam af en zet de boom in een emmer of kerstboomstandaard met water, voor minimaal 24 uur, terwijl de boom acclimatiseert. Zo kan de stam van de boom zich volzuigen met water en is de onderkant weer vers.
 • Zoek een mooie plek voor de kerstboom. Let hierbij op tocht, want dit kan ervoor zorgen dat de boom uitdroogt. Zet de boom ook niet dicht bij een verwarmingsbron, maar houd minimaal 2 meter afstand.
 • Zolang de boom opgetuigd staat is het verstandig de boom regelmatig even water te geven. Dit voorkomt uitdroging van de boom en dus ook het uitvallen van naalden.
 • Bewaar het netje van je kerstboom, dit is namelijk erg makkelijk als je hem na de kerst wilt opruimen.
 • Bekijk alle kerstbomen van Praxis.

  Kunstkerstbomen kopen

  Naast de gewone kerstboom is de kunstkerstboom ook zeker populair. Een kunstkerstboom biedt veel gemak en weinig onderhoud. Er is weinig tot geen uitval van takken en je kunt de boom zelf vormgeven. Door de takken uit te spreiden, krijg je een grote volle boom. Je kunt ook de takken dicht bij elkaar houden waardoor de boom wat smaller wordt. Het fijne aan een kunstkerstboom is dat het een eenmalige uitgave is, omdat je hem kunt hergebruiken. Je hoeft niet te slepen en je kunt de boom netjes opbergen in de doos. Op de standaard van de boom staan verschillende kleuren, welke je ook terugvindt op de takken. Zo weet je precies welke tak je op welke hoogte moet plaatsen. Bekijk hier alle kunstkerstbomen.

  Voordelen van een kunstkerstboom

 • Prijs: De eerste uitgave is uiteraard groter dan bij een echte kerstboom, echter doe je een aantal jaar met je kunstkerstboom waardoor deze binnen een paar jaar is terugverdiend.
 • Naalden: Een kunstkerstboom heeft niet zoals een echte kerstboom naalden die uitvallen.
 • Uiterlijk: In tegenstelling tot een echte kerstboom blijft een kunstkerstboom altijd mooi.
 • Tijd: Tevens kun je met een kunstkerstboom ook nog eens tijd besparen. Er zijn tegenwoordig namelijk kunstkerstbomen waar de verlichting of enkele versiering al in zit.
 • Uiteraard zijn er ook nadelen aan een kunstkerstboom. Zo mis je de heerlijke dennengeur van een echte kunstkerstboom en moet je een plek in huis hebben om de boom op te bergen.

  Soorten kunstkerstbomen

  Houten kerstboom, kopen of maken

  Wil je eens iets anders dan een standaard kerstboom in de woonkamer? Een houten kerstboom brengt enorm veel sfeer in je woonkamer en ook deze kerstbomen kun je eenvoudig versieren met kerstverlichting en kerstdecoratie. Bij Praxis vind je een ook houten kerstbomen in het assortiment. Bijvoorbeeld een houten kerstboom met plankjes, of juist vakjes die je kan vullen met leuke kerstdecoratie. Tevens hebben we kerstbomen die gemaakt zijn van verschillende houtsoorten.
  Wil je geen houten kerstboom kopen, maar er liever zelf één maken? Op voordemakers.nl vind je verschillende stappenplannen waarin we stap voor stap uitleggen hoe jij de kerstboom zelf kunt maken. Kies bijvoorbeeld voor een houten kerstboom met plankjes, vakjes of juist een kerstboom waarvan je de "takken" speels kunt veranderen. Er zijn in ieder geval genoeg opties de houten kerstboom naar wens zelf te maken.

  Houten kerstboom maken

  Zelf de houten kerstboom maken die in onze folder van week 48 staat? Volg dan ons uitgebreide stappenplan op voordemakers.nl.

  Moderne kerstboom maken

  Eens iets anders in de woonkamer tijdens Kerst? Maak dan dit leuke moderne kerstboompje waarvan de "takken" verplaatst kunnen worden.

  Kerstboom van hout maken

  Dit leuke houten kerstboompje maak je eenvoudig zelf en kun je alsnog versieren met kerstballen. Met behulp van haakjes aan de takken.

  Maak je eigen 3D kerstboom

  Maak zelf een leuke 3D kerstboom van houten latten. Verschuif dagelijks de latjes in een patroon naar keuze en verras je naasten met de coolste vormen.

  Houten kerstboom van een ladder

  Heb jij nog een oude ladder? Tover deze dan om naar een houten kerstboom. De lagen die ontstaat zijn ontzettend leuk te decoreren.

  Steigerhouten kerstboompje

  Maak met de montagehandleiding een leuk kerstboompje van steigerhout. Op de plankjes kun je leuke decoratie plaatsen of kaarsjes.