Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & Installatiemateriaal
 3. Terug naar Handgereedschap
 4. Terug naar Meetgereedschap
 5. Terug naar Zwaaihaken

Zwaaihaken

Filteren


Sorteren op:
i

  Bezorg- en ophaalopties

  Houtcertificering
  i

  Merken

  Verkocht door

  Minimale beoordeling

  Prijs (€)

  tot
1 product
Sorteren op:
i

Sencys zwaaihaak 300mm

Sencys zwaaihaak 300mm

(3)

Thuisbezorgd / Ophalen

9,

49

De voordelen van het gebruik van zwaaihaken bij jouw klus!

Een zweihaak is een meetgereedschap waarmee hoeken kunnen worden gemeten, anders dan met een liniaal of rolmaat. Deze haak bestaat uit twee meetlatten die op een punt aan elkaar vastzitten, en daardoor kunnen worden bewogen in verschillende hoeken. Op het punt waar de latten aan elkaar zitten zit een schroef bevestigd die je losser of vaster kunt draaien. Wanneer deze is aangedraaid blijven de latten vast zitten in de gekozen hoek. Dat de latten kunnen bewegen is een groot voordeel omdat je zo elke hoek kunt aftekenen.

Waar gebruik ik zwaaihaken voor en wat gebruik ik er bij?

Een zweihaak wordt aangedraaid met een schroef, waardoor de hoek wordt vastgezet. Daarna kan de hoek worden gebruikt om af te tekenen. Hierbij hoeft niet te worden gemeten, dus het werk wordt er eenvoudiger door. Dit gereedschap wordt veel gebruikt bij het aftekenen van hout. Wanneer hout eenmaal is gezaagd kunt je niet meer terug. Daarom is het handig om dit eerst even met een zweihaak, schrijfhaak, blokhaak of winkelhaak af te tekenen.

Hoe voer ik mijn klus uit met zwaaihaken van Praxis?

Een zweihaak is een eenvoudig meetinstrument. Je legt de latten in de hoek die je nodig hebt en draait de schroef strak aan, zodat de hoek niet veranderd tijdens het aftekenen. Nu kun je de haak op jouw plank hout leggen en de hoek aftekenen. Nadat je dit gedaan hebt kun je de hoek zagen en dit proces herhalen bij jouw andere planken. Wanneer je vragen hebt over je klus kunt je ons altijd even bellen of advies vragen aan een medewerker in jouw praxis vestiging. Heb je vragen over je klus en stel je deze liever aan andere klussers dan aan onze klantenservice? Stel jouw vraag dan aan een mede klusser via onze blog.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten