Filteren

8 producten

  FERM heteluchtpistool HAM1015 2000W
  Alleen online
  FERM heteluchtpistool HAM1015 2000W
  25% korting
  29.9922.49
  Verfbranders
  Bosch heteluchtpistool UniversalHeat600 1800W
  Bosch heteluchtpistool UniversalHeat600 1800W
  25% korting
  74.9956.24
  Verfbranders
  Stanley heteluchtpistool FME670K 200W
  Stanley heteluchtpistool FME670K 200W
  25% korting
  109.0081.75
  Verfbranders
  Xceed heteluchtpistool EX20HGN 2000W
  Xceed heteluchtpistool EX20HGN 2000W
  29.99
  Vaste lage prijs
  Verfbranders

   Verfbranders kopen bij Praxis

   Het verwijderen van verf is een lastige en bovenal tijdrovende klus. Een verfafbrander, ook wel heteluchtpistool genoemd, kan hierbij een zeer welkome hulp zijn. Een verfafbrander blaast zeer hete lucht. Je kunt er de meeste soorten verf mee losbranden van diverse oppervlakten. De verflaag smelt, waarna je de verfresten eenvoudig los en verwijderd krijgt met behulp van een plamuurmes en/of verfkrabber. Voor het verwijderen van verf koop je voordelig je verfafbranders plus toebehoren bij Praxis.

   Verwijderen verf met verfbranders

   Met een verfkrabber kun je oude verf verwijderen, maar je moet uitkijken dat je de ondergrond er niet bij beschadigd. Chemische afbijtmiddelen, zoals verfafbijt, kunnen daarbij een nuttig hulpmiddel zijn. Ze zijn erg praktisch, maar prijzig en behoorlijk agressief. De verf afbranden met een verfbrander werkt sneller en effectiever. Het is van alle genoemde werkwijzen de snelste methode om verf te verwijderen. Je kunt verf verwijderen met een gasbrander of verfafbrander. De verfafbrander werkt als een elektrische föhn, waarmee je met de hete lucht de verflaag laat smelten. 

    

   Bediening verfabrander

   Houd de verfbrander op 15 tot 20 centimeter afstand van de verf en beweeg met het mondstuk heen en weer over de te verwijderen verflaag. Pas op dat alleen de verf krimpt en dat niet de onderlaag beschadigd raakt. Schraap de oude verflaag er af naargelang deze smelt. Pas op met de brandende verfresten! Haal bij het wegschrapen steeds de brander weg om verbranden van het oppervlak te voorkomen. Vang de verfresten op in een hittebestendige blikken bak op de grond. Je kunt de grotere, effen vlakken verfresten met een plamuurmes afsteken. Voor kleinere, moeilijk bereikbare plekken kun je een krabber gebruiken. Is de ondergrond toch verkoold? Dan moet hier een laag worden afgeschuurd, anders zal de nieuwe verf zich niet aan het beschadigde oppervlak hechten. Werk veilig en zorg voor beschermende kleding, houd je handen uit de luchtstroom en deponeer brandende verfresten in blikken bussen. Alles wat je nodig hebt voor een nieuwe laag verf koop je voordelig bij Praxis.