• NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & Installatiemateriaal
 3. Terug naar Elektra
 4. Terug naar Schakelmateriaal
 5. Terug naar Schakelaars

Schakelaars

Filteren

Sorteren op:

  Categorieën

  Kortingsacties

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Aantal aparte schakelaars

  Toepassing

  Bevestiging/aanbreng methode

  Bezorg- en ophaalopties

  Binnen/buitengebruik
  i

  Met Smart home technologie

  Kleurfamilie

  Materiaal

  Met indicatie-/controlelamp

  Serie
  i

251 producten
Sorteren op:

Kopp wisselschakelaar Paris mat-zwart

24%

korting

Kopp wisselschakelaar Paris mat-zwart

Inbouwschakelaars

9,

49

7,

12
Baseline wisselschakelaar opbouw wit

Baseline wisselschakelaar opbouw wit

Schakelaars

Vaste lage prijs

2,

49

Een schakelaar koop je bij Praxis

Schakelaars zijn er in diverse soorten. Je gebruikt ze om elektrische apparaten, verlichting en installaties in en uit te schakelen. Zo zijn er onder andere trekschakelaars, dimmers, wasmachineschakelaars, bewegingschakelaars en zelfs combinatieschakelaars. Deze combinatieschakelaars bevatten veelal een lichtknop en stopcontact. Bij Praxis kun je voordelig alle soorten schakelaars kopen.

Soorten schakelaars

Er zijn verschillende lichtschakelaar types, de meest gangbare zijn de enkelpolige, tweepolige, wisselschakelaars, kruisschakelaars en serieschakelaars. De enkelpolige schakelaar stuurt een lichtkring aan vanaf één schakelaar. Hij wordt vooral in droge ruimtes gebruikt, of in kleine ruimtes, bijvoorbeeld een trapkast. De tweepolige schakelaar wordt gebruikt in vochtige ruimtes, zoals de badkamer of de kelder. Met een wisselschakelaar sturen twee schakelaars één lichtpunt. Dat is handig voor bijvoorbeeld verlichting in de trap. Bij een kruisschakelaar wordt één lichtkring aangestuurd door drie schakelaars. Deze wordt veel gebruikt voor ruimtes die je vanuit meerdere kanten kunt toetreden.

Schakelaars aansluiten

Voordat je een schakelaar aansluit, zul je eerst de stroom uit moeten zetten in de meterkast van de groep waarin je aan het werk gaat. Met het geïsoleerde gereedschap met VDE-keurmerk van Praxis werk je wel zo veilig. Het vervangen van oude schakelaars door nieuwe geeft je kamer direct een schone, frisse en moderne look. Je werkt ze eenvoudig af met een afdekraam. Heb je het juiste model gevonden? Je bestelt schakelaars snel en eenvoudig online.