Filteren

 • Merken
 • Prijs (€)
  tot
 • Kleurfamilie
 • Bezorg- en ophaalopties
 • Afwerking
 • Toepassing
17 producten

Kopp groepenkast opbouw 1x4 posities
Kopp groepenkast opbouw 1x4 posities
Meterkast & groepenkast
Kopp groepenkast opbouw 1x4 posities IP65
Kopp groepenkast opbouw 1x4 posities IP65
Meterkast & groepenkast
Kopp schroefkop DI E14 2-16A 2st.
Kopp schroefkop DI E14 2-16A 2st.
Meterkast & groepenkast
Kopp groepenkast opbouw 1x8 posities IP65
Alleen online
Kopp groepenkast opbouw 1x8 posities IP65
Meterkast & groepenkast
Schneider aardlekautomaat 40A 30mA 1-polig
Schneider aardlekautomaat 40A 30mA 1-polig
Meterkast & groepenkast

  Deze kast is het kloppend hart van ieder huishouden, kantorencomplex of ander gebouw. Het is de plek waar alle belangrijke details samen komen en worden gemeten. In deze belangrijke ruimte komen de onderstaande kabels, meters en buizen elkaar tegen;

  • Aardgas: Hier wordt het gasverbruik gemeten. Via deze metingen kan het leveringsbedrijf zien hoeveel je hebt gebruikt en dus ook hoeveel je moet betalen.
  • Drinkwater: De watermeter meet de hoeveelheid drinkwater die je gebruikt. De naam drinkwater is een beetje misleidend omdat er ook schoon drinkwater uit onze douche stroomt en door ons toilet wordt gespoeld. Dit water wordt niet gedronken, maar valt wel onder dezelfde noemer omdat het reinigingsproces hetzelfde is.
  • Elektriciteit: Uiteraard wordt ook het stroomverbruik nauwkeurig in de gaten houden. Maandelijks betaal je een voorschot aan de energiemaatschappij. Wanneer je meer stroom hebt gebruikt moet je bijbetalen. Heb je minder verbruikt, dan krijg je het verschil terug. De prijs van het stroom verschilt per energiemaatschappij.
  • Elektrische aarding: Deze draad geleid de stroom bij overbelasting naar de aarde, wat zorgt voor een belangrijke extra beveiliging. Zonder aarding is de kans op gevaarlijke schokken groter.
  • Stoppen: Wanneer het stroomnetwerk overbelast wordt slaan er stoppen door. Hierdoor wordt de stroom van die groep volledig afgesloten.
  • Telefoon: De aansluiting van de telefoonlijn.


  Waar gebruik ik meterkasten & groepenkasten voor en wat gebruik ik er bij?

  Deze kasten zorgen voor bescherming en bieden een veilige omgeving waar stroomdraden en buizen kunnen samenkomen. Bij overbelasting van een stroomgroep slaat deze uit om schokken te voorkomen. Niet alleen huizen hebben deze kasten, ook belangrijke gebouwen zoals ziekenhuizen zijn er van afhankelijk. Wanneer stroom door een plaatselijke of landelijke storing volledig uit slaat wordt de stroom over geschakeld van de stroomkast naar een sterke generator, zodat het ziekenhuis kan blijven functioneren.

  Hoe voer ik mijn klus uit met meterkasten & groepenkasten van Praxis?

  Werken met stroom is altijd riskant. Zorg er daarom altijd voor dat dit wordt gedaan door een professioneel persoon. Je kunt zelf voordelig onderdelen kopen voor de klus via Praxis, maar laat de vakman zijn werk doen. Ga nooit zelf met een stroomkast aan de slag wanneer je hier niet voor bent opgeleid.