Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Planten voor in de tuin

Maak je tuin helemaal af met planten

Zonnige periodes komen eraan en dat vraagt om kleur in de tuin! Met zoveel soorten planten is het soms lastig om een keuze te maken voor welke plant je moet kiezen. Ga je voor een voorjaarsbloeier, een vaste plant of juist een fruitboom? En voor welke tuindecoratie ga je kiezen?

In onze winkels bieden wij een groot assortiment buitenplanten aan, van fruitstruiken en kruidenplantjes tot voorjaarsbloeiers en vaste planten. Kom eens een kijkje nemen in een van onze winkels naar ons totale tuinassortiment.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor de tuin? Bekijk dan onze inspiratiepagina voor het opfleuren van je tuin. Hier vind je talloze tips voor het gezelliger maken van de tuin. Heb je een balkon? Bekijk dan de tips en trends voor het opfleuren van je balkon.

Tips en trends voor planten

Welke planten passen in jouw tuin?

Wil jij je tuin aanvullen of helemaal veranderen met behulp van planten? Bij Praxis ben je aan het goede adres om je tuin op te fleuren met leuke decoratie, tuinmeubels en uiteraard planten. Hieronder vind je een overzicht van alle soorten planten die Praxis aanbiedt in de winkels. We nodigen je graag uit om in een van onze winkels langs te komen en een kijkje te nemen naar ons tuinassortiment.

Voorjaarsbloeiers

Wil je niet wachten tot de zomer, maar ook in het voorjaar al kleur in de tuin? Plaats dan leuke voorjaarsbloeiers in je tuin of op je balkon. Kies bijvoorbeeld voor de viool, de madelief of vergeet-mij-nietjes en zet ze in een leuke pot of plant ze direct in de grond.

Fruitbomen en fruitstruiken

Ontzettend leuk voor in de tuin: een fruitboom of fruitstruik. Plant bijvoorbeeld je eigen appel-, perzik-, pruimen- of perenboom in de tuin. Heb je liever een fruitstruik? Kies dan voor een bramen-, framboos-, kiwi- of goijibessenstruik. Alle fruitbomen en -struiken kun je kopen in onze winkels.

Kweken van kruiden

Houd je van verse kruiden? Kweek ze dan vanaf nu zelf. In onze Praxis winkels vind je ontzettend veel verschillende kruiden die je kunt kweken in de tuin, zoals basilicum, rozemarijn, oregano of munt. Alle benodigdheden voor het kweken van je eigen kruiden vind je ook op onze website, zoals kweekbakken, turfpotten en plantenetiketten.

Bloeiende struiken

Naast planten zijn ook struiken onmisbaar in de tuin. Een paar bloeiende struiken fleuren in no time de tuin ontzettend op. Bij Praxis vind je verschillende soorten bloeiende struiken, kom snel naar een van onze winkels.

Bloeiende vaste planten

Wil je elk jaar opnieuw genieten van kleur in je tuin? Kies dan voor bloeiende vaste planten, zodat je elk jaar verzekerd bent van kleur in je tuin. In ons assortiment zitten diverse bloeiende vaste planten, die ook nog eens vroegbloeiend zijn. Hierdoor geniet je dit voorjaar al van kleur in de tuin. Bezoek een van onze winkels en bekijk ons vaste planten assortiment.

Alles voor je planten in de tuin

Welke producten heb je nodig om je tuin op te fleuren met planten? Hieronder vind je een aantal categorieën die je nodig hebt bij het planten en onderhouden van je planten. Van potgrond en tuinaarde tot het tuinhandgereedschap, bij Praxis vind je alles om je tuin af te maken met planten. Bekijk hier ons hele Tuin & Buitenleven assortiment.