Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Kunstgras voor in de tuin en op het balkon

Kunstgras wordt steeds populairder

Door de technologische ontwikkelingen is kunstgras duurzaam en is het vrijwel niet meer te onderscheiden van echt gras. Daarnaast is kunstgras makkelijk aan te leggen en heeft het een minimaal onderhoud nodig.

Praxis heeft een divers aanbod aan kunstgras. Op deze pagina vind je meer informatie over de soorten kunstgras en wordt er uitgelegd hoe je zelf je kunstgras aanlegd.

Welke lengte grasvezel pas bij mij?

Met kunstgras heb je geen grasmaaier meer nodig! Er hoeft namelijk niet meer gemaaid te worden. Het bemesten, harken en bijvoorbeeld het sproeien behoren vanaf nu tot het verleden. Bekijk hieronder enkele soorten kunstgras die Praxis te bieden heeft. Voor het hele assoirtiment kunt u hier terecht.

Kunstgras 35mm

Dit kunstgras kan je gebruiken als speelondergrond. Sterkte grasvezels en het hoge kunstgras maakt het erg zacht.

  Voordelen en ideaal voor:
 1. Milieuvriendelijk
 2. 100% recyclebaar
 3. Natuurlijke uitstraling
 4. Speelgrond en kinderen

Kunstgras 30mm

Dit kunstgras heeft een zeer realistische look. De grassprieten zijn willekeurig door elkaar heen gestoken.

  Voordelen en ideaal voor:
 1. Milieuvriendelijk
 2. 100% recyclebaar
 3. Natuurlijke uitstraling
 4. Speelgrond en kinderen
 5. Zachte grasvezels (30mm)

Kunstgras 25mm

Kunstgras Enjoy 25 heeft een lengte van 25mm en heeft daardoor de look van een pas gemaaid gazon.

  Voordelen en ideaal voor:
 1. Milieuvriendelijk
 2. 100% recyclebaar
 3. Natuurlijke uitstraling
 4. Zachte grasvezels (25mm)
 5. Speelgrond en kinderen

Kunstgras 20mm

Dit kunstgras is een budget vriendelijke kunstgras met een strakke look. Dit kunstgras met stevige vezels gaat lang mee.

  Voordelen en ideaal voor:
 1. Milieuvriendelijk
 2. 100% recyclebaar
 3. Natuurlijke uitstraling
 4. Speelgrond en balkon

Grastapijt

Het grastapijt het perfecte tapijt voor bijvoorbeeld op het balkon met een strakke look. Het rot niet en is waterdoorlatend.

  Voordelen en ideaal voor:
 1. Is waterdoorlatend
 2. Op maat te snijden
 3. Rot-en schimmelvrij
 4. Tuin en balkon

Zelf kunstgras aanleggen?

Kunstgras aanleggen

Altijd al je eigen tuin met kunstgras willen bekleden? Zo kun je een ruimte maken waar de kinderen een speel plek hebben die er ook nog eens het hele jaar er goed uitziet. Hier staat stap voor stap uitgelegd op welke manier je zelf je kunstgras kan leggen.

Handig om te weten

Kunstgras aanleggen is echt niet moeilijk. Met behulp van filmpjes en duidelijke uitleg vanuit Praxis kan het bijna niet mis gaan. Toch worden er regelmatig fouten gemaakt bij het zelf aanleggen of onderhoud van kunstgras. Wanneer u deze onderstaande tips meeneemt, heeft u een perfect onderhouden gazon het gehele jaar door.

Hoe vaak moet ik mijn kunstgras opborstelen?
Kunstgras is een product dat ooit een keer platgelopen wordt. Aangezien het een speelondergrond kan zijn is dit ook niet tegen te houden. Om je kunstgras er zo mooi als mogelijk eruit te laten zien is het van belang dat je het kunstgras opborsteld. Dit doe je op hem moment dat het kunstgras plat ligt. Hoe vaak je dit moet doen hangt af van het gebruik. Uiteraard is het van belang om wanneer er vaak gebruik van het kunstgras gemaakt gaat worden om voor speelkunstgras te kiezen. Siergras lijkt sprekend op echt gras. Doordat het ook hoger is loop je het sneller plat en zal dit mogelijk iets vaker geborsteld moeten worden.

Onstabiele of ongelijke ondergrond
Wanneer je lang wilt genieten van je kunstgras is een stabiele en vlakke ondergrond erg belangrijk. De betere ondergronden bestaan uit een zandbed van minimaal 8 tot 10 cm voor een goede afwatering. Deze ondergrond moet goed aangedrukt zijn voor bijvoorbeeld spelende kinderen of het tuinset op je kunstgras.

Het onderhoud van je kunstgras
Kunstgras is een onderhoudsarm product. Uiteraard heeft kunstgras wel de enige aandacht nodig. Op deze manier voorkom je bijvoorbeeld algen of mos maar ook ander onkruid wat tussen het kunstgras kan gaan groeien. Het voorkomen kun je door het 2 a 3 keer per jaar te besproeien met Compo onkruid- en mosbestrijder. Het kan ook gebeuren dat er ineens een paardenbloem uit het kunstgras komt groeien, door bijvoorbeeld uitwerpselen van vogels wat is gaan ontkiemen. Dit kan verwijderd worden door een borstel of een hark.

Het schoonmaken van je kunstgras
Wanneer je het kunstgras wilt schoonmaken is het goed om dit te doen met bijvoorbeeld een eenvoudig schoonmaaksopje, of een beetje chloorwater.

Het beschadigen van kunstgras
Ga niet aan de slag op je kunstgras met bijtende middelen zoals tinner, benzine etc. Ook het gebruik van hete voorwerpen kan leiden tot schade, zoals een barbecue of brandende sigaretten.

Top 5 kunstgras

We hebben verschillende soorten kunstgras in ons assortiment. Je kunt kiezen voor een lange of korte grasvezel, ook kun je verschillende vierkante meters bestellen. Hierdoor het mogelik is om zonder te plakken je gazon in één keer te leggen. Ben je benieuwd naar ons assortiment? Hieronder onze top 5

Benodigdheden om je kunstgras te onderhouden

Om het kunstgras zelf aan te leggen, of het onderhouden van je nieuwe grasmat, zijn een aantal benodigheden niet weg te denken. Denk dan aan het verdelen van zand naarst het leggen van je mat. Ook het tegengaan van onkruid is een must. Bekijk hieronder welke wij voor je geselecteerd hebben.