1. Terug naar Home
 2. Terug naar Bouwmaterialen
 3. Terug naar Hout
 4. Terug naar MDF

MDF

Filteren

Sorteren op:

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Bezorg- en ophaalopties

  Binnen/buitengebruik
  i

  Brandvertragend

  Flexibel

  Materiaal

  Toepassing

  Vochtwerend

  Waterbestendigheid
  i

  Breedte (cm)

  Diepte (cm)

  Hoogte (cm)

  Kortingsacties

  Prijs per m²

  Afwerking

  Bevestiging/aanbreng methode

  Dikte (cm)

  Kleurfamilie

  Lengte rol/tape (cm)

  Type materiaal

  Werkbreedte (mm)
  i

18 producten
Sorteren op:

MDF gegrond 244x122cm 18mm

MDF gegrond 244x122cm 18mm

MDF

71,

99
MDF plaat 244x122cm 9mm

MDF plaat 244x122cm 9mm

MDF

Vaste lage prijs

18,

49

MDF platen kopen bij Praxis

MDF platen worden veel gebruikt bij het maken van meubels. MDF bestaat uit gedroogde, gemalen houtvezels die met hars onder druk tot een plaat geperst zijn. MDF is de afkorting voor medium density dat naar de middelharde dichtheid refereert. MDF laat zich makkelijk bewerken en is een goedkoop alternatief voor hout. Bij Praxis kun je extra voordelige MDF platen kopen van verschillende afmetingen.

Bekijk ook eens de rest van ons assortiment aan hout benodigdheden, zoals ons steigerhout, lijstwerk en onze wandpanelen

Voordelen en nadelen MDF platen

MDF kun je makkelijk op maat zagen. Dankzij de fijne vezelstructuur splintert het niet. Het is buigzaam en het heeft een hoog breekpunt. Het laat zich beter lijmen dan hout en het heeft een hoge slijtvastheid. Hout reageert op temperatuurverschillen, dat probleem heb je met MDF niet. Je kunt in het materiaal zonder veel moeite spijkers en schroeven plaatsen. De houtvezels voor MDF komen vooral uit resthout uit de houtindustrie, waarmee je dus van afvalhout iets nieuws maakt. Over het algemeen is gewoon MDF echter niet watervast, maar er zijn wel watervaste soorten. MDF kan doorzakken bij te hoge en/of langdurige belasting. En doorgezakte MDF plaat komt niet meer terug in vorm. Houd hier dus rekening mee voor wat betreft de toepassing welke je ermee voor ogen hebt. Door de poreuze structuur van MDF zuigt het verf sneller op en laat het zich dus minder goed schilderen dan hout. Bekijk ons stappenplan MDF verven voor handige tips. Bij Praxis kun je diverse kleuren laten mengen om deze helemaal naar wens te krijgen.

Diverse soorten hout koop je voordelig bij Praxis

Naast de voordelige MDF platen, kun je bij Praxis voor vele andere soorten hout terecht. Het aanbod hout is zeer groot bij Praxis. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Aarzel niet onze medewerkers om advies te vragen. Zij weten precies de voor- en nadelen van de verschillende soorten hout, zodat je altijd met het juiste materiaal aan het werk zult gaan. Bestel je hout of MDF eenvoudig online. Grote partijen bezorgen wij graag bij je thuis, maar je kunt je bestelling natuurlijk ook op afspraak gewoon bij de dichtstbijzijnde Praxis winkel af komen halen.