Je huis verduurzamen

Duurzaam hoeft niet duur of moeilijk te zijn. Wij laten je zien met welke grote en kleine klussen je je huis kan verduurzamen. En geven je een paar duurzame tips voor het klussen.

Zo ben je niet alleen goed voor het milieu, maar bespaar je ook geld!

Kleine duurzame klussen

Met duurzaamheid helpen alle kleine beetjes. Met deze kleine klussen maak je je huis weer een stukje duurzamer. En bespaar je gelijk energie of water.


Radiatorfolie aanbrengen

Door radiatorfolie achter je radiator te plakken, voorkom je dat er warmte via je muren verdwijnt. Het folie weerkaatst namelijk de warme lucht. Zo bespaar je energie.

Bekijk stappenplan radiatorfolie aanbrengen


Waterbesparende kraan installeren

Met een waterbesparende thermostaatkraan bespaar je soms tot wel 50% water. Dit scheelt niet alleen kostbaar drinkwater maar uiteindelijk ook geld.

Bekijk stappenplan thermostaatkraan installeren


Radiator ventilator aansluiten

Met een radiatorventilator wordt de warme lucht beter en sneller verspreid door een ruimte. Hierdoor hoef je je verwarming minder (lang) aan te hebben om een ruimte te verwarmen.

Bekijk stappenplan radiatorventilator aansluiten

Grote duurzame klussen

Naast kleine klusjes, kan je het verduurzamen van je huis natuurlijk ook groots aanpakken. Door je huis te isoleren of zonnepanelen te nemen bijvoorbeeld.


Isoleren

De beste manier om energie te besparen, is het isoleren van je huis. Maar waar begin je? Wij helpen je kiezen en leggen je stap voor stap uit hoe je je isolatieklus aanpakt.

Lees alles over isoleren


Zonnepanelen kopen of huren

Huur of koop zonnepanelen via ons. Wij bieden de zonnepanelen aan in samenwerking met onze partner Solease. Wil jij jouw woning verduurzamen en ook nog besparen op je stroomrekening? Kijk of jouw dak geschikt is en haal de zon in huis!

Doe de dakcheck

Kies voor duurzame producten

Door deze duurzame producten te gebruiken, bespaar je energie of water. En dus geld!

Bij verschillende gemeentes ontvang je subsidie voor het aanbrengen van energiebesparende maatregelen. Met de subsidie kan je producten kopen die bijdragen aan het verduurzamen van je huis! Je herkent de producten aan het groene icoontje.

Lees alles over subsidie op duurzame productenMaak slim gebruik van onze services

Huur het gereedschap voor jouw klus

Ga je gereedschap maar één keer gebruiken? Dan is huren vaak goedkoper dan kopen. En het is een duurzamere keuze, want je hergebruikt een product dat al is gemaakt. Win-win dus!

En goed nieuws, want met Praxis Plus huur je de eerste 2 uur helemaal gratis.

Gereedschap huren

Gooi afval op de juiste manier weg

Wil je je chemisch afval zoals oude verf- of kitresten weggooien? Lever deze dan altijd in bij het klein gevaarlijk afval (KGA) in de milieustraat. Gooi het nooit zomaar in de afvalbak. Dan kan dit afval namelijk terecht komen in het milieu.

Bezig met een grotere verbouwing? Koop dan een bouwafvalzak. Wij komen de volle zak gratis bij je ophalen én recycelen het afval.

Koop een bouwafvalzak

Knap je meubels op

Zijn je oude meubels beschadigd? Of ben je toe aan iets nieuws? Knap je meubels dan op in plaats van dat je nieuwe koopt. Veel duurzamer én leuk om te doen.

Kast verven

Je houten kast een nieuw kleurtje geven? Wij laten je stap voor stap zien hoe je dat doet. En hoe je daarmee ook beschadigingen wegwerkt.

Bekijk stappenplan kast verven


Meubels beitsen

Je meubels kan je een andere kleur geven door ze te beitsen. En zo bescherm je ze gelijk tegen invloeden van buitenaf. Je kan alleen beitsen als de meubels niet gelakt of geolied zijn.

Bekijk stappenplan meubels beitsen


Houten tuinmeubels opknappen

Tuinmeubels worden door het weer vaak snel minder mooi. Wij laten je zien hoe je deze opknapt. Zodat ze er weer als nieuw uit zien!

Bekijk stappenplan tuinmeubels opknappen