• NaN

Muur verven met verfspuit

Ben jij van plan om je muur te verven met een verfspuit? Ontdek hier hoe je een verfspuit moet gebruiken. 

  • stappen
    3
  • klusniveau
    1/5

Stap 1 | Verfspuit klaarmaken

Als je een verfspuit gaat gebruiken, is het belangrijk om spuitbare muurverf te gebruiken. Deze moet je goed doorroeren totdat deze helemaal egaal is. Wanneer de verf goed is geroerd, giet je de verf tot de aangegeven hoogte in het bakje van de verfspuit.

Wil je andere muurverf gebruiken dan spuitbare muurverf? Dan is het belangrijk dat je de verf verdunt met ongeveer 10%. Dit kun je doen door er water of terpentine doorheen te mengen. Het het verfblik staat precies aangegeven hoeveel je de verf mag verdunnen en met welk verdunningsmiddel.

Als de verf in het bakje zit, schroef je deze onder de verfspuit en is de verfspuit klaar om te gebruiken.

Stap 2 | Verven met de verfspuit

We adviseren om eerst de verfspuit te testen op een stuk testhout. Wanneer je de trekker overhaalt, kan het even duren voordat er verf uitkomt. Zodra de verf uit de verfspuit komt, kun je de intensiteit en de breedte van de verfspuit afstellen met de draaiknop. Let er bij het testen ook op dat de verfspuit niet spettert of dat er grote druppels uit het mondstuk komen. Test de verfspuit totdat je de juiste spreiding en dekking hebt gevonden.

Nu kun je beginnen met je muur verven met de verfspuit. Maak langzame horizontale of verticale banen over je muur om klodders te voorkomen. 

Voorbereiding verven met verfspuit

Voordat je een muur gaat verven met een verfspuit is het belangrijk dat je goede beschermende draagt. Denk hierbij aan handschoenen, een stofmasker, veiligheidsbril en werkschoenen. Ook is het belangrijk dat je alles wat tegen de muur staat of op de muur hangt, weghaalt; gordijnen, kasten, wandlampen en losse plinten. Vul eventuele gaten in de muur op. Schakel als laatste de stroom uit in de meterkast om de stopcontacten van de muur te kunnen verwijderen. 

Voor de Makers

  • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

  • Gratis retourneren

  • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten