Maak je eigen houten balkonbar

  • Kosten
    €27.78
  • Totaal aantal stappen
    7

Stap 1

In dit maakrecept laten we in een aantal simpele stappen zien hoe je zelf een bar voor in de hoek van je balkon maakt. Let wel op: deze balkonbar is voor een balkon met een hoek van 90 graden. Is jouw hoek niet precies 90 graden? Zorg dan dat je de afmetingen van de triplexplaat hier op aanpast. Bekijk de video hieronder voor een stap voor stap uitleg of lees verder.

Stap 2

Om de driehoekige vorm van de balkonbar te krijgen, zaag je de vierkante triplexplaat doormidden. Dit kun je zowel met een decoupeerzaag als met een cirkelzaag doen.

Stap 3

Je zaagt van beide driehoeken het bovenste hoekje af, zodat de uiteindelijke bar genoeg ruimte heeft om recht te hangen. Teken met een winkelhaak 6,5cm vanaf de bovenste punt van de driehoek af. Trek hierna een lijn van kant naar kant. Zaag dan met een decoupeerzaag of cirkelzaag het hoekje eraf. Doe hetzelfde bij de andere driehoek.

Stap 4

Bepaal aan de hand van de diameter van het midden van jouw wijnkoeler hoe groot het gat ongeveer gaat worden waar hij in komt te hangen. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte overhoudt om een gat te boren waar het touw doorheen gaat. Als je eenmaal de omtrek hebt bepaald, teken je in het midden van het blad een punt af. Op dit punt sla je een spijker (licht) vast. Hierna bevestig je met een lus een dun touwtje. Teken met behulp van het touwtje en de spijker een cirkel en gebruik hiervoor als maat de helft van de diameter die je hebt gemeten bij je wijnkoeler.

Stap 5

Vóórdat je begint met zagen, boor je eerst een gat langs de binnenkant van de cirkel. Hierna zaag je met een decoupeerzaag netjes de cirkel uit de plaat.

Stap 6

Leg de twee platen precies bovenop elkaar. Ongeveer vijf centimeter vanaf de kant boor je in de twee hoeken een gat met een doorsnede ongeveer even breed als de breedte van het touw.

Stap 7

Wanneer je alle gaten hebt geboord, leg je in alle drie de stukken touw een knoop aan de onderkant. Hierna rijg je de touwen door de drie gaten in de onderste driehoekplaat. Meet voor elk touw 40 centimeter vanaf de onderkant en leg opnieuw een knoop. Haal daarna de touwen ook door de bovenste driehoekplaat. En dan is hij klaar om op het balkon te hangen. Zorg dat je de touwen met een stevige knoop aan het balkon bevestigt en geniet van je zelfgemaakte balkonbar.

0 reacties