Lage plinten plaatsen

Met behulp van dit maakrecept leer je hoe je lage plinten plaatst. Bekijk de stappen, video en materiaallijst en ga zelf aan de slag. Wil je hoge plinten plaatsen?  Klik dan hier voor het maakrecept.

  • nombre d'étapes
    5
  • Difficulté
    2/5
partager
Imprimer

Stap 1 | Voorbereiding

Meet de totale lengte van alle wanden. Hierbij tel je voor ieder kozijn dat een plint moet krijgen 80cm op. Deel dit totaal aantal meters door de lengte van de gekozen plint en rond af naar boven. Je weet nu hoeveel plinten je nodig hebt. Gebruik een doek om de vloer stofvrij te maken voor je gaat plakken.

Stap 2 | Plinten knippen en plakken

Begin altijd in een hoek. Knip met de plintenknipper de binnenhoek onder 45 graden. Verwijder de release-liner en plaats de geknipte kant van de plint in de hoek. Houd de andere kant van de plint iets boven de vloer zodat je nog kunt sturen. Druk de plint aan vanuit de hoek en werk toe naar het einde, terwijl je de plint met je andere hand positioneert. Neem de volgende plint en controleer of de gehele lengte aangebracht kan worden. Druk de plint tegen de reeds aangebrachte plint aan en werk weer toe naar het einde; aandrukken met je ene hand en positioneren met de ander. Herhaal dit tot je bij een hoek aankomt.

Stap 3 | binnenhoek

Bij een binnenhoek werk je als volgt: Knip van een plint alvast de binnenhoek van 45 graden. Plaats de plint met de afgeknipte zijde in de hoek en meet de lengte van de plint af. Knip de plint op lengte en plaats weer op dezelfde manier.

Stap 4 | Buitenhoek

Bij een buitenhoek werk je zo: Leg de plint tegen de laatst geplaatste plint aan en teken met een potlood af waar de muur eindigt. Knip de plint op de juiste manier af op 45 graden en plaats.

Stap 5 | Kozijnen

Voor kozijnen ga je op dezelfde manier te werk, alleen zijn de stukjes die je moet knippen veel kleiner. Leg na ieder geplakt stukje het volgende stuk plint neer, teken nauwkeurig af en knip secuur.

1 commentaire

  • Joost-674Joost-67412 Oct 2019
    Bovenstaande tips zijn natuurlijk open deuren. Het gaat juist om de tips als: knip altijd iets naar binnen toe (zodat de onderkant van de 'knip ' iets inspringt ten opzichte van de bovenkant, zodat 2 geknipte plinten van 45 graden beter (=naadloos aan de bovenkant) tegen elkaar aan sluiten. Verder mis ik nog opmerkingen over holle en bolle muren. De platte grond plinten zijn niet echt buigbaar. Meer tips graag om de 'afwijkingen' op te lossen.