Hoge plinten plaatsen

Met behulp van dit maakrecept leer je hoe je hoge plinten plaatst. Bekijk de stappen, video en materiaallijst en ga zelf aan de slag. Wil je lage plinten plaatsen?  Klik dan hier voor het maakrecept.

  • stappen
    4
  • klusniveau
    3/5

Stap 1 | Voorbereiding

Ga je met een afkortzaag werken, controleer dan of de beschermkappen hiervan goed werken en draag gehoorbescherming. Voorbereiding: Hoeveel plinten heb je nodig? Meet de totale lengte van alle wanden, deel dit door de lengte van de gekozen plint en rond af naar boven. Voor de kozijnen heb je platte plinten nodig. Reken 80cm per kozijn en deel dit door de lengte van de platte plint. Je weet nu hoeveel plinten je nodig hebt.

Stap 2 | Plinten op de wand plaatsen

 Bij het plaatsen van deze plinten moet je heel nauwkeurig werken, zorg voor een goede afkortzaag met scherp blad. Begin met het onder verstek zagen van een binnenhoek. Breng een montage kit met hoge aanvangskracht aan op de achterzijde van de plint. Plaats de plint tegen de wand en druk deze goed aan. Zorg ervoor dat hij blijft zitten. Neem de volgende plint en plaats deze op dezelfde manier.

Stap 3 | Hoeken meten

Bij een buitenhoek werk je als volgt: Zet de nieuwe plint tegen de laatst geplaatste aan, teken af waar de muur ophoudt. Zaag de plint in verstek en monteer deze vervolgens. Kom je bij een binnenhoek, zaag dan eerst de plint in verstek, plaats de plint in de hoek en teken af hoe lang hij moet zijn. Zaag de plint af en monteer deze vervolgens. Ga zo door tot de gehele ruimte gedaan is.

Stap 4 | Aandachtspunten en tips

Voor kozijnen gebruik je de platte plinten. - Zorg voor een stofvrije ondergrond en werk nauwkeurig - Koop je hoge plinten die al gegrond zijn, lak deze dan voordat je met ze aan de slag gaat. - Ga je met een afkortzaag werken, controleer dan of de beschermkappen hiervan goed werken en draag gehoorbescherming.

laat als eerste een reactie achter