Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

 • Inloggen
 • NaN

Buitenkeuken maken

Wil je een mooie en functionele buitenkeuken zelf maken? Volg dan dit eenvoudige stappenplan.

 • Tijd
  2 uur
 • Kosten
  €439.59
 • Totaal aantal stappen
  11

Stap 1

Zaag als eerst de planken die je hebt in de maten naar wens. Je kunt de buitenkeuken zo hoog, breed en lang maken als je zelf wilt. Wil je de zelfde maten als de buitenkeuken hieronder, volg dan de bouwtekening en zaaglijst in de afbeeldingen. Zet als eerst de poten in elkaar. De achterste twee hebben een plank die een stuk langer is dan de voorste twee.

Stap 2

De onderstaande planken worden het tafelblad. In dit geval zijn de vijf kortere planken iets korter, omdat dit een opklapbaar deel is. Hier komen dus later scharniertjes achter.

Stap 3

Verbind de vier hoeken van het geheel door middel van vier lange balken over de lange zijde en twee planken over de korte zijde. Zet de wasbak tijdelijk vast met de lijmklemmen. Plaats vervolgens de planken aan de onderkant van de balken. Verwijder vervolgens de lijmklemmen.

Stap 4

Op de onderstaande foto's zie je hoe de hoeken aan de korte zijde later aan elkaar gemaakt worden geschroefd.

Stap 5

Plaats de twee linker en de drie rechter planken op de balken en schroef ze vast. Schroef vervolgens de vijf planken met twee diagonale planken om de opklapbare tafelblad te maken. Op de bovenste rand aan de voorkant is voor een mooier eindresultaat ook een plankje gezet. De achterste twee poten worden aan de bovenkant met elkaar verbonden door middel van 2 planken waardoor er een achterblad ontstaat.

Stap 6

Voor een mooie afwerking, plaats je aan de voorkant een plank. Plaats de balken +- negen centimeter van de grond. Zo zorg je ervoor dat het niet direct in contact komt met regen.

Stap 7

Plaats de negen planken over de onderste balken. Schroef vervolgens aan beide uiteinde de planken vast.

Stap 8

De scharnieren van de klep zijn met Teck schroeven vastgemaakt zoals hieronder te zien is. De klep kan nu open en dicht. Bevestig het opklapbare gedeelte met scharnieren en Teck schroeven (5 x 40mm).

Stap 9

Vervolgens worden er L-hoeken gebruikt aan de achterste hoge plank. Waardoor je hier een plank bovenop kunt zetten als een randje waar dan ook ruimte is om een aantal dingen op te zetten.

Stap 10

Boor een gat door de bovenste plank om het tafelblad vast te zetten bij het openen. Je zet de schroef hierdoor als de klep opengehouden moet blijven. Om de klep dicht te doen, trek je de schroef weer omhoog.

Stap 11

Het geheel is nu klaar, maar je kunt hier nog extra opties aan toevoegen. Zoals keramische tegels en steigerbuizen. Voeg s haken toe aan de steigerbuizen om kookgerei op te hangen. Ook kan je een steigerbuis die omhoog staat gebruiken om een keukenrol omheen te zetten. Zie hieronder het eindresultaat en de extra opties. Ook zie je drie verschillende maten tekeningen van de buitenkeuken. Succes met maken!

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten