Buitenkeuken maken

 • tijd
  2 Dag
 • Kosten
  €261.59
 • stappen
  11

Stap 1

Wil je een mooie en functionele buitenkeuken zelf maken? Volg dan dit eenvoudige stappenplan. Materialenlijst: - 14 steigerhouten planken 19,5 x 250 cm - 4 Tuinpalen 6,8 x 6,8 x 250 cm - 2 steigerhouten latten 9,5 x 250 cm - 100 rvs schroeven - 3 Scharnieren - 4 L-hoeken Optioneel - Wasbak - Steigerbuizen - Keramische plaat Zaag als eerst de planken die je hebt in de maten naar wens. Je kunt de buitenkeuken zo hoog, breed en lang maken als je zelf wilt. Wil je de zelfde maten als de buitenkeuken hieronder, volg dan de bouwtekening en zaaglijst in de afbeeldingen. Zet als eerst de poten in elkaar. De achterste twee hebben een plank die een stuk langer is dan de voorste twee.

Stap 2

De onderstaande planken worden het tafelblad. In dit geval zijn de vijf kortere planken iets korter, omdat dit een opklapbaar deel is. Hier komen dus later scharniertjes achter.

Stap 3

Verbind de vier hoeken van het geheel door middel van vier lange balken over de lange zijde en twee planken over de korte zijde. Zet de wasbak tijdelijk vast met de lijmklemmen. Plaats vervolgens de planken aan de onderkant van de balken. Verwijder vervolgens de lijmklemmen.

Stap 4

Op de onderstaande foto's zie je hoe de hoeken aan de korte zijde later aan elkaar gemaakt worden geschroefd.

Stap 5

Plaats de twee linker en de drie rechter planken op de balken en schroef ze vast. Schroef vervolgens de vijf planken met twee diagonale planken om de opklapbare tafelblad te maken. Op de bovenste rand aan de voorkant is voor een mooier eindresultaat ook een plankje gezet. De achterste twee poten worden aan de bovenkant met elkaar verbonden door middel van 2 planken waardoor er een achterblad ontstaat.

Stap 6

Voor een mooie afwerking, plaats je aan de voorkant een plank. Plaats de balken +- negen centimeter van de grond. Zo zorg je ervoor dat het niet direct in contact komt met regen.

Stap 7

Plaats de negen planken over de onderste balken. Schroef vervolgens aan beide uiteinde de planken vast.

Stap 8

De scharnieren van de klep zijn met Teck schroeven vastgemaakt zoals hieronder te zien is. De klep kan nu open en dicht. Bevestig het opklapbare gedeelte met scharnieren en Teck schroeven (5 x 40mm).

Stap 9

Vervolgens worden er L-hoeken gebruikt aan de achterste hoge plank. Waardoor je hier een plank bovenop kunt zetten als een randje waar dan ook ruimte is om een aantal dingen op te zetten.

Stap 10

Boor een gat door de bovenste plank om het tafelblad vast te zetten bij het openen. Je zet de schroef hierdoor als de klep opengehouden moet blijven. Om de klep dicht te doen, trek je de schroef weer omhoog.

Stap 11

Het geheel is nu klaar, maar je kunt hier nog extra opties aan toevoegen. Zoals keramische tegels en steigerbuizen. Voeg s haken toe aan de steigerbuizen om kookgerei op te hangen. Ook kan je een steigerbuis die omhoog staat gebruiken om een keukenrol omheen te zetten. Zie hieronder het eindresultaat en de extra opties. Ook zie je drie verschillende maten tekeningen van de buitenkeuken. Succes met maken!

8 reacties

 • M-243M-24305 Apr 2016
  Ik wil deze keuken graag maken maar voel er niet veel voor om mijn pc naar buiten te slepen voor de aanwijzingen, is dit niet afdrukbaar te maken of zie ik iets over het hoofd?
 • Maakexpert MarkMaakexpert Mark05 Apr 2016
  Beste M-243, Momenteel is de functie niet aanwezig om een pdf bestand hiervan te maken en vervolgens uit te printen. Hier wordt wel aan gewerkt! Suggestie: Voordemakers.nl is geoptimaliseerd voor smartphones en tablets. Wellicht dat je die mee kan nemen tijdens het maken. Vriendelijke groet, Klusexpert Mark
 • adrieadrie05 Apr 2016
  Het zou erg handig zijn als jullie een opgave zouden doen van het aantal materialen die ik nodig zou hebben zoals balken, steigerplanken,L-Hoeken ed. ;-) nu moet ik op de gok materialen gaan halen en blijf zo heen en weer rijden :-(
 • Maakexpert MarkMaakexpert Mark05 Apr 2016
  Beste Adrie, In stap 1 zie je nu wel de hoeveelheid materialen die je nodig hebt. Succes met maken! Vriendelijke groet, Klusexpert Mark
 • Erik-5Erik-508 Apr 2016
  Voor de klusser die het op papier willen hebben is een simpele oplossing, knip de pagina met je Windows schaar en print ze vervolgens uit, en je heb het op papier. En nu we toch bezig zijn, trek eens wat magneet strippen uit een oude koelkast rubber deur sluiting (wittenband), met deze dingen plak ik de tekening(en) op me garage deur (die van metaal is!). Succes ermee Erik,
 • ZelfieZelfie18 Apr 2016
  Misschien als bouwpakket??
 • andrea-20andrea-2017 Jan 2018
  welke afmeting heeft de spoelbak en waar kan ik de spoelbak bestellen?
 • andrea-20andrea-2017 Jan 2018
  bestaan er ook inklapbare kranen die bij de spoelbak kunnen worden geplaatst?