In je slaapkamer slaap je natuurlijk. Maar je kleedt je er ook om voor een avond uit of een dag werken. Of je geniet er in alle rust van een goed boek of fijne muziek. Je slaapkamer heeft daarom 4 verschillende soorten verlichting nodig. Welke? Dat vertellen we je hier! 

1. Het beste begin: basisverlichting  

Als je jouw slaapkamer goed wilt verlichten, moet de belangrijkste goed in orde zijn: de basisverlichting. Want dat is de lamp die je aanzet als je binnenkomt en die de hele slaapkamer verlicht vanaf het midden van de ruimte. En die ervoor zorgt dat je alles goed kunt zien. Maar wat welke soort lamp is geschikt als basisverlichting?

Een praktische plafondlamp of een strakke spot doen het perfect in je slaapkamer. Maar je kunt er ook voor kiezen om je woonstijl naar je slaapkamer door te trekken en er een toffe hanglamp ophangen. Is je slaapkamer groot en hou je een donkere hoek over? Zet daar dan een extra vloerlamp neer.

Tip: met de Hue op afstand bedienbare basisverlichting kun je de lichtintensiteit gewoon vanuit je bed regelen! 

2. Nooit meer iets kwijt: functionele verlichting

Kasten, lades en de bergruimte onder je bed. Dat zijn allemaal plekken die vaak donker zijn en waar je dingen vaak moeilijk kunt vinden. Zeker weten dat je altijd twee dezelfde sokken aantrekt ’s ochtends? Verlicht je kasten met handige kastverlichting en je (bed)lades van ledstrips. En dat laatste is makkelijk hoor, want dankzij de kleefstroken en het handige stekkersysteem heb je daar niet eens gereedschap bij nodig!

3. Om bij te relaxen: sfeerverlichting

Slapen doe je vaak niet meteen – je wilt eerst even een leuke serie kijken bijvoorbeeld. Of samen de dag nog even doornemen. Op dat soort momenten wil je geen fel licht in je slaapkamer, maar heb je behoefte aan rustgevende sfeerverlichting. Verlichting waarbij je meteen ontspant. Maar met welke lampen creëer je een relaxte sfeer in je slaapkamer? Dat doe je het best met een toffe tafellamp of wandlamp.

Tip: maak een lichtplan voor je slaapkamer, want dan leg je vooraf vast waar je al je lampen gaat plaatsen. 

4. Niet vergeten: een goede leeslamp

Even een serie in bed kijken is natuurlijk heerlijk, maar is eigenlijk niet zo goed voor je. Weer een scherm waar je naar kijkt, terwijl je liever zo min mogelijk schermtijd hebt op een dag. Lees daarom liever een leuk tijdschrift, vrolijk stripboek of fijn boek voor het slapengaan, want daar slaap je een stuk beter door. Maar dan heb je natuurlijk wel goede verlichting nodig. Dat regel je snel en makkelijk met een goede leeslamp.

Zelf een lamp ophangen en aansluiten

Heb je mooie verlichting uitgezocht? Dan moet die natuurlijk ook nog aangesloten worden. Als je niet zo handig bent dan kun je daar een elektricien voor inhuren. Ben je wel handig en wil je dat graag zelf doen? Pak dan ons stappenplan lamp ophangen en aansluiten erbij, want daar vertellen we je precies hoe je dat op een goede en vooral veilige manier doet.

Zo, je weet nu welke verlichting je slaapkamer nodig heeft en hoe je die kunt ophangen. Maar misschien wil je nog meer weten. Lees dan ons productadvies verlichting op je gemak even door, want daar ontdek je hoe je de juiste lichtbron kiest, welke fitting je nodig hebt en waar je verder op moet letten. Liever advies van een van onze medewerkers? Kom dan gezellig langs bij een van onze winkels bij je in de buurt. We staan voor je klaar!