Maak een zitje voor elke situatie

Een perfect balkon begint bij een lekkere zitplek met genoeg mogelijkheden. In het stappenplan 'modulaire loungebank maken' leggen we precies uit hoe je een slimme zitplek voor je balkon maakt. Dat is een loungebank die uit verschillende delen bestaat. Zo past de bank perfect op elk oppervlak en is ‘ie gemakkelijk naar elke situatie aan te passen. Hoe groot of klein je balkon ook is. I-de-aal!

Een plek uit de zon

Heerlijk hoor, de zon op je gezicht. Maar soms is een beetje schaduw niet verkeerd (bij hoge temperaturen al helemaal). Goede zonwering is daarom essentieel voor een comfortabel balkon. Kies bijvoorbeeld voor een simpele, stijlvolle parasol. Geen plek om de voet neer te zetten? Bevestig ‘m dan aan de balkonrand met deze handige parasolhouder.

Geef je balkonvloer een upgrade

Blij met de vloer op je balkon? Anders zijn houten vlondertegels ideaal voor een snelle, stijlvolle upgrade. Een kleine investering maakt een groot verschil. De vlonders leg je gemakkelijk zelf met dit stappenplan. En als dat nog niet genoeg is, kies je voor een mooi vloerkleed onder je tuinset. Dat voegt nog meer sfeer toe aan je balkon.


Maak een balkon bar

Het nadeel van een balkon is vaak dat je maar weinig ruimte hebt. Zeker als je in de ranstad woont heb je vaak moeite om een tafel en stoel kwijt te kunnen. Een slimme oplossing is een balkon bar! Met dit stappenplan maak jij die helemaal zelf. 

Barbecue op je balkon

Als je eenmaal die prachtige bank in elkaar hebt geklust, je balkon gezellig hebt gemaakt en de zonwering hebt bevestigd is het tijd voor de officiële opening van je nieuwe balkon. En hoe kun je dat nou beter doen dan met een gezellige barbecue? Zeker met zo’n prachtig model als deze houtskoolbarbecue.

Zou je wel willen grillen, maar is je balkon iets te klein? Ga dan voor deze kleine variant. Hoe groot of klein je balkon ook is, die barbecue gaat er komen!

It’s all in the details

Maak je balkon helemaal af een paar fijne planten uit onze tuincentra of bestel planten online. Een beetje groen tegen de muur, op tafel en aan de balkonrand doet wonderen. Let er wel op dat ze tegen direct zonlicht kunnen (anders kun je ze na twee weken over de rand kieperen).

Vergeet ook niet om los te gaan met kleurrijke accessoires. Kussens, kaarsjes, lampionnen, lichtslingers en mooie bloempotten voegen veel sfeer toe aan je balkon. Wil je weten welke balkonverlichting nou echt niet kan ontbreken? Lees dan de blog 4x handige tips en leuke ideeën voor balkonverlichting. In de winkel is er natuurlijk ook altijd wel iets leuks te vinden. Vind een Praxis in jouw buurt via onze storefinder.

Als je nu alvast begint met die balkon make-over, zit jij straks vooraan bij de eerste zonnestralen. Je weet ons te vinden als je vragen hebt. Heel veel klusplezier!