Water

De opvallende dikke wortels van de Ficus Ginseng zijn niet gemaakt om lang onder water te staan. Houd er dus rekening mee dat de potgrond niet te nat is, anders gaan de wortels rotten. Deze kamerplant heeft met regelmaat een slok water nodig, dan is de potgrond in optimale conditie. Z'n een keer per week moet doorgaans voldoende zijn. In de winter mag het iets minder, in de zomer kan het geen kwaad iets meer water toe te dienen. Check altijd eerst de potgrond, als deze nog vochtig hoeft er geen water bij.

Voeding

Tijdens de groeiperiode in het voorjaar, houdt de Ficus Ginseng van vloeibare plantenvoeding om goed te kunnen groeien. Meng dit eens in de twee weken door het water. Vloeibare plantenvoeding is te koop bij Praxis Tuincentrum.

Standplaats

Deze kamerplant schittert het beste op een lichte standplaats. Ze kan goed tegen een plekje in de volle zon en zelfs schaduw kan ze verdragen. Let er wel op dat ze vaker dorst krijgt bij een standplaats met zon. Ietsje vaker water geven is in die situatie gewenst.

Verpotten

Dankzij de grote wortels die deze kamerplant ontwikkelt, kun je het beste om het jaar verpotten. Het is niet nodig de Ficus Ginseng een grotere pot te geven als je haar niet groter wilt laten worden. Haal zo nu een dan een deel van de wortelkluit weg en voeg verse voedselrijke potgrond toe.

Snoeien

Af en toe een mooi modelletje erin doet de Ficus Ginseng erg goed. Hoewel ze van zichzelf al een mooie coupe heeft, kun je haar het hele jaar door snoeien. Het beste doe je dit in het voorjaar als ze aan haar groeispurt begint. Knip de zijscheuten weg voor een mooie ronde vorm. Een gezonde Ficus Ginseng kun je zelfs helemaal tot de stronk terugsnoeien.

Let op: Bij het uitvoeren van dit klusje komt uit deze kamerplant melksap vrij. Deze kan een allergische reactie veroorzaken en zelfs giftig zijn. Het is aan te raden om handschoenen aan te trekken bij het snoeien.