Steigerhout: het heeft een stoere look, is voordelig en onderhoudsvriendelijk. En je kunt er de gaafste tuinmeubelen van maken! We hebben onze tips met stappenplannen voor je verzameld:

1. De zwevende loungebank

De favoriet: een fijne loungebank, die mag eigenlijk niet ontbreken in jouw tuin. Op de unieke zwevende variant, zie hierboven, til je loungen naar een hoger niveau.

Met dit stappenplan kun je er zelf één maken. Door de verborgen poten lijkt het alsof hij zweeft. Een echt zelfgemaakt, steigerhouten designer item dus.

Tip! Bij Praxis heb je een grote keus aan soorten en kleuren steigerhout. Weet je niet waar te beginnen? Met het productadvies steigerhout sla je de plank nooit mis.

2. De klassieke hoekbank

Liever een iets klassiekere bankvariant? Volg dan dit stappenplan voor de houten hoekbank, met de hoek aan de kant van jouw wens.

Tip! Wil je een stevig meubel zonder de schroeven te zien? In de video Onzichtbaar verbinden steigerhout laten we je precies zien hoe jij dat voor elkaar krijgt.

3. Tuinstoel

De houten tuinstoel die je zelf maakt neemt een stuk minder ruimte in dan een grote bank, maar is zeker niet minder comfortabel. Ideaal voor je kleinere balkon, dakterras of balkon! Volg de 8 stappen uit het stappenplan en je bent klaar om te relaxen in je eigen luie stoel.

4. Inklapbare bijzettafel

En als je dan eenmaal heerlijk ligt te loungen op jouw eigen loungebank, hoekbank of tuinstoel, wil je natuurlijk ook een lekker drankje binnen handbereik hebben. Een inklapbare bijzettafel is dan wel zo handig. Deze kun je zelf ook makkelijk maken met dit stappenplan. Genoeg ruimte voor je glas drinken, zonnebrand of boek, en makkelijk op te bergen!

5. Een kant-en-klaar (bouwpakket voor een) tuinmeubel

Wanneer je toch liever een kant-en-klaar bouwpakket of meubel hebt, bekijk dan het ruime assortiment steigerhouten tuinmeubelen in de webshop.

Tuinmeubels en accessoires van andere soorten hout

Heb je de klussmaak te pakken? Er is nog veel meer moois te maken voor in je tuin! Bekijk de stappenplannen: