Steigerhout, we love it! Je kunt er zoveel moois mee maken, het is voordelig en onderhoudsvriendelijk. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een tuinmeubel kant-en-klaar te kopen maar nog veel leuker is het om zelf aan de slag te gaan. In dit blog hebben we een top 5 samengesteld met de tofste steigerhouten tuinmeubelen die je helemaal zelf kunt maken.

1. De loungebank

De favoriet: een fijne loungebank, die mag eigenlijk niet ontbreken in jouw tuin. Een loungebank is dé plek om even helemaal te kunnen ontspannen en ’s avonds een glaasje rode wijn te drinken. Heb jij altijd al een unieke steigerhouten loungebank willen hebben? Maak een designer loungebank met een zwevende look! Met dit stappenplan kun je er zelf één maken. Door de verborgen poten lijkt het alsof hij zweeft. Een echt zelfgemaakt, steigerhouten designer item dus.

2. Het ligbed

Als het zonnetje dan echt heerlijk schijnt in de zomer, wil je echt kunnen genieten van je tuin. Je tuin is dan pas echt compleet met een paar luxe ligbedden. Met een paar lekkere kussens kom je op een zomerse middag de tuin zeker niet meer uit. Met behulp van dit stappenplan maak je een ligbed, die ook nog eens verstelbaar en verrijdbaar is, binnen 3 uur helemaal zelf. 

3. Bijzettafel

En als je dan eenmaal heerlijk ligt te loungen op jouw eigen loungebank of ligbed, wil je natuurlijk ook een lekker drankje binnen handbereik hebben. Een bijzettafel is dan wel zo handig. Deze kun je zelf ook makkelijk maken met dit stappenplan. Genoeg ruimte voor je glas drinken, zonnebrand of boek!

4. Hoge bartafel

Lekker met vrienden in het weekend een drankje doen in de tuin? Dat doe je natuurlijk aan je eigen gemaakte hoge bartafel. Met dit stappenplan kun je zien hoe je deze zelf maakt. Zo heb je binnen no-time een hoge bartafel waar je lekker aan kunt hangen tijdens de lange warme zomeravonden. Wil je liever zitten aan de bartafel? Check hieronder hoe je zelf barkrukken maakt!

5. Barkrukken

Heb je al een bartafel of ga je bovenstaande bartafel maken? Dan mogen steigerhouten barkrukken niet ontbreken. Je leest hier wat je daarvoor nodig hebt en hoe je ze maakt. Zo kun je in het weekend lekker relaxen en drankjes drinken in jouw eigen tuin! 

Welk meubel ga jij maken? Laat het ons weten!