Afplaktape voor een kleine of snelle schilderklus

Als je een muur gaat schilderen, een klein meubel of de vloer wilt afplakken en beschermen tegen verfspatten, dan kun je universele schilderstape gebruiken. Want dat is perfect voor snelle afplakklussen op een vaste ondergrond.

Afplaktape voor binnen en buiten

Ga je een deur verven of een kozijn schilderen? Dan wil je een strak resultaat en dus goede afplaktape. Tesa heeft voor elke schilder- of verfklus een perfecte soort: Precision afplaktape. Deze is verkrijgbaar in een indoor én een UV- en weerbestendige outdoor variant en is ideaal voor elke schilderklus. Bijzonder aan de tapes van Tesa is dat de lijm tot vijf maanden na aanbrengen niet uitdroogt en de tape dus geen lijmresten achterlaat.

Sensitive afplaktape voor kwetsbare ondergronden

Ga je een plafond witten en wil je het behang of de latex op de muren niet raken? Gebruik dan Precision Sensitive afplaktape, want de speciale lijm van deze tape zorgt ervoor dat je kwetsbare ondergronden niet beschadigt. 

Leuk: deze tape is ook ideaal voor creatieve schilderklussen. Als je een lambrisering van verf wilt maken of een mooi vlak op je muur wilt schilderen bijvoorbeeld.

Afplaktape voor lak en vernis

Ga je een glad oppervlak in de vernis zetten of aflakken? Dan kun je het best kiezen voor afplaktape voor lakverf. Want deze tape kun je heel nauwkeurig aanbrengen, laat geen lijmresten achter en hecht uitstekend op gladde oppervlakken. Zoals een trap, meubel of plint bijvoorbeeld.

Frogtape: afplaktape met paint-block

Frogtape is geschikt voor gebruik in huis en buiten en voor heel veel verschillende ondergronden. En het is de enige soort afplaktape met een paint-block technologie – deze tape laat nooit watergedragen latex, verf, lak of vernis door. Dat komt doordat de paint-block het water uit de verf absorbeert en daarmee meteen een barrière vormt.

Hou je meer van creatieve vormen?

Frog heeft ook Shape Tapes. Dat zijn twee superleuke afplaktapes waarmee je creatieve patronen aan je schilderwerk kunt geven. Kies voor speels met de Shape Tape Zig Zag of ga voor sierlijke golven met de Shape Tape Wave.

Zo gebruik je afplaktape

We hebben voor elke soort schilderklus dus de perfecte soort afplaktape in ons assortiment. Allemaal met hun eigen prijs en unieke eigenschappen. Maar ze hebben een ding gemeen – voor het beste en strakste resultaat moet je afplaktape zo gebruiken:

  • Zorg dat de ondergrond schoon, vetvrij en droog is
  • Kies een brede tape voor grof schilderwerk
  • En voor een smallere als het oppervlak klein is
  • Druk de randen goed aan met je vingers
  • Verwijder de tape voordat de verf droog is
  • En trek het altijd schuin weg om beschadigingen te voorkomen

Afplakken kost tijd maar is altijd de moeite waard. En het is niet moeilijk, als je maar voor de juiste soort kiest. Ons assortiment in het echt zien of wil je advies? Kom dan naar een van onze winkels