Denk je aan een badkamervloer, dan denk je al gauw aan tegels. En dat is niet zo gek. Het aanbod aan badkamertegels is gigantisch, ze zijn er in alle kleuren en formaten en bijna iedereen heeft ze. Wil jij uniek zijn en het anders doen dan de rest? Dan is laminaat voor je badkamer iets voor jou. We geven je 3 redenen waarom.

Kan laminaat in de badkamer?

Jazeker! Mits het watervast laminaat is. Dat houdt in dat de bovenste laag met een waterafstotende sealing is behandeld. De voegen zijn hierin ook meegenomen en dankzij het vrijwel naadloze kliksysteem van laminaat kan geen enkele druppel vocht zich hier doorheen wurmen. Ideaal dus!

Reden 1: Je hoeft nooit meer voegen en kalkvlekken te boenen

Tegels hebben voegen en kunnen poreus zijn waardoor achtergebleven water kalkvlekken kan creëren. De voegen en tegels schrobben is een vervelend en tijdrovend klusje. Maar, met slechts een dweil en een laminaatreiniger maak je je badkamer laminaat in vijf minuten weer hygiënisch schoon!

Reden 2: Je legt je badkamer laminaat door in je hele huis

Waarom alleen watervast laminaat in je badkamer leggen? Een ongeluk met een natte substantie zit in elk klein hoekje van het huis en dan is het fijn als het niet in je vloer trekt. Door op de hele verdieping dezelfde kleur te leggen betrek je de badkamer ook nog eens bij de rest van de ruimtes en reken je af met die onhandige drempel in de deurpost.

Ga jij de handen uit de mouwen steken? Bekijk hier hoe je stap voor stap laminaat legt.

Reden 3: Je hebt met koude dagen altijd een warm welkom

Waar tegels je op een winterse ochtend begroeten met koude voeten, geeft badkamerlaminaat je een warm welkom. En dit is niet alleen dankzij de aangename contacttemperatuur, ook de houtlook geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan de ruimte. En leg je vloerverwarming in combinatie met laminaat in je badkamer, dan hoef je geen radiatoren te plaatsen. Hierdoor creëer je meer ruimte en kun je bijvoorbeeld je eigen gemaakte badkamermeubel plaatsen.

Bij Praxis hebben we een ruime keuze aan watervast laminaat en elke week een scherpe aanbieding. Maak online jouw keuze en laat jouw bestelling eenvoudig bij je thuis bezorgen!