Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
Elephant terrastegel hardhout 2,4x100x100cm
Elephant terrastegel hardhout 2,4x100x100cm 2
Elephant terrastegel hardhout 2,4x100x100cm 3

Elephant terrastegel hardhout 2,4x100x100cm

 • Let op: Hardhout is een natuurproduct (kan uitbloeden/uitlogen)
 • Let op: Echte kleuren kunnen afwijken van getoonde afbeeldingen
 • Eenvoudig te monteren
 • Lange levensduur
 • Natuurlijke uitstraling

Toon specificaties
Afmetingen

20% KEUZEKORTING

i

49,

99

39,

99

Nog niet gevonden wat je zoekt? Bekijk meer:

VlondertegelsElephant producten

Productomschrijving

De hardhouten tuintegels van Elephant zijn perfect voor het leggen van een terras in je tuin. De tegels zijn zeer duurzaam en verkrijgbaar in verschillende maten. Hout heeft veel goede eigenschappen en staat prachtig in je tuin, maar er is ook iets waar je rekening mee dient te houden. Sommige houtsoorten hebben de neiging te gaan bloeden. Hiermee bedoelen we dat het rood/bruine vlekken geeft. Als je het hout na levering op je terrastegels legt kan je hier dus last van krijgen in de toekomst. Let er dus op dat je bij hardhouten vlondertegels een bescherming tussen de stenen terrastegel en de hardhouten terrastegel plaatst.

Het is namelijk vaak niet eenvoudig om de vlekken weer te verwijderen, maar niet onmogelijk. Een kleine hoeveelheid is over het algemeen goed aan te pakken met ontweringswater. Let er wel op dat je goed de gebruiksaanwijzing leest en beschermende middelen draagt, zoals een veiligheidsbril en handschoenen. Probeer het ook altijd eerst op een klein stukje van je terras uit om te kijken hoe de tegels hierop reageren.

In ieder geval is voorkomen beter dan genezen. Wij raden je dan ook aan om hout te verwerken op het moment dat je het geleverd krijgt. Zo hoef je het niet op te slaan en dus niet bang te zijn dat het hout gaat bloeden. Mocht het toch niet mogelijk zijn om het hout direct te verwerken laat het dan niet op je stenen oprit of terras liggen en zorg ervoor dat het hout droog en niet direct in de zon ligt. Heb je echt geen andere keus, dan dien je je stenen terrastegels goed te beschermen. Dit doe je door het geleverde hout op klossen te plaatsen. Leg hier een zeil overheen, wat groot genoeg is om helemaal over het houtpakket heen te leggen. Plaats je houtpakket op de klossen en het zeil en vouw het aan de bovenkant dicht zodat het hout niet nat kan worden.

Als alle sappen uit het hout verdwenen zijn houdt het bloeden van het hout vanzelf op. Dit is dus iets waar je alleen de eerste tijd rekening mee hoeft te houden. Vlekken veroorzaakt door het bloeden van hout zullen in de loop der tijd ook vervagen of zelfs verdwijnen door de regen en de zon. Soms willen vlonderplanken of schuttingen het eerste seizeon in de buitenlucht bloeden, na een zomer en winter stopt het proces. Je kunt dan het beste afwachten tot het proces is voltooid en dan pas je vlonder of schutting behandelen met hardhoutolie of beits (bij naaldhout).
EAN:
 • 8712981447690

Specificaties

 • Algemeen
  Houtcertificering
  i
  FSC
 • Technische kenmerken
  Materiaal
  Hout (massief)
  Aantal stuks
  1
  Ondergrond
  Hout
 • Uiterlijke kenmerken
  Kleurfamilie
  Bruin

Alternatieven

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten