Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Trampoline advies en informatie

Welke trampoline past het beste bij jou en waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een trampoline? Wij helpen je graag op weg!

Spring je fit

Voor kinderen is er niets fijner dan buitenspelen. Wanneer je genoeg ruimte in de tuin hebt, is een trampoline ideaal. De kinderen kunnen hier hun energie kwijt en krijgen zo veel lichaamsbeweging. Als je de keuze hebt gemaakt om een trampoline aan te schaffen, ben je er nog niet. Er zijn verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Welke moet je dan kiezen? Op deze pagina beschrijven we de verschillende soorten trampolines en benoemen we de voor- en nadelen van elk type.

Bekijk alle trampolines

De verschillende vormen trampolines

Er zijn trampolines in verschillende vormen, namelijk rechthoekig, ovaal of rond. De keuze van de vorm hangt vooral af van het formaat van je tuin en het springdoel dat je voor ogen hebt. In principe kunnen alle trampolines ingegraven worden, maar de ‘inground’ trampolines zijn daar speciaal voor gemaakt; ze hebben kortere pootjes.

Rechthoek

Een rechthoekige trampoline is gemakkelijk in te passen in een wat kleinere tuin, omdat je deze makkelijk in een hoek kunt plaatsen. Wanneer je vooral individueel gebruik wil maken van de trampoline, is een rechthoekig model zeer geschikt. Het fijnste springoppervlak bevindt zich in een rechte baan over de lengte.

Voordelen:

 • Past makkelijk in grote én kleine tuinen
 • Geschikt voor turnoefeningen

 • Nadeel:
 • Minder geschikt voor meerdere personen
 • Rond

  Het gebruikersgewicht wordt gelijkmatig verdeeld. Hierdoor kan het gehele springvlak worden benut en is het mogelijk om met meerdere kinderen tegelijk te springen. Een nadeel van een ronde trampoline is dat hij niet makkelijk in een hoek te plaatsen is. Hierdoor is hij niet altijd geschikt voor een kleine tuin.

  Voordelen:

 • Goede verdeling gebruikersgewicht
 • Geschikt voor meerdere personen

 • Nadeel:
 • Wegens de vorm minder geschikt voor kleine tuinen
 • Ovaal

  De springmat van de ovale trampoline verdeelt het gebruikersgewicht goed. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker makkelijker in balans kan blijven. Hierdoor is een ovale trampoline zeer geschikt voor kinderen. Doordat er extra versteviging nodig is, is de ovale trampoline wel duurder dan de ronde trampoline.

  Voordeel:

 • Goede verdeling gebruikersgewicht

 • Nadeel:
 • Duurder in vergelijking met andere trampolines
 • Top 5 trampolines

  Bekijk hieronder de top 5 trampolines. Ben je benieuwd naar al onze trampolines?

  De verschillende soorten trampolines

  Als je de vorm hebt bepaald, kun je ook nog kiezen voor verschillende soorten trampolines. Kies je bijvoorbeeld voor een trampoline met of zonder veiligheidsnet? Of ga je voor een ground level trampoline? Hieronder zetten wij de voor- en nadelen voor je op een rij.

  Met of zonder veiligheidsnet?

  Je kunt kiezen voor een trampoline met of zonder veiligheidsnet.

  Als je kleine kinderen hebt, zorgt een trampoline met veiligheidsnet voor meer rust. Je hoeft niet steeds op te letten of de kinderen niet van de trampoline vallen.

  Als een veiligheidsnet aan de binnenkant is bevestigd, beperkt dat de bewegingsvrijheid en de toegankelijkheid van de trampoline.

  Als je kinderen al wat groter zijn, is een trampoline zonder veiligheidsnet fijner om op te springen. De trampoline is dan ook toegankelijker. Wel moeten kinderen extra opletten dat ze niet van de trampoline vallen.

  Veiligheidsnetten zijn ook los verkrijgbaar.

  Ground level trampoline

  Je kunt er ook voor kiezen om je trampoline in te laten graven. De trampoline kan echter niet volledig ingegraven worden, aangezien deze ongeveer 20-30 centimeter boven de grond moet uitsteken in verband met luchtverplaatsing. Een uitzondering is de EXIT supreme ground level trampoline. Deze trampoline bevindt zich qua hoogte op het niveau van het gazon en is daarmee de enige echte ingraaftrampoline.

  Voordeel:

 • Veiliger dan een hoge trampoline

 • Nadeel:
 • De trampoline moet 20-30 centimeter boven de grond uitsteken (met uitzondering van de EXIT supreme ground level trampoline) en hiervoor moet een grote kuil in de tuin gegraven worden
 • Maak je trampoline compleet

  Als je de trampoline hebt aangeschaft, zijn er een paar handige accessoires die zorgen voor veiligheid en onderhoud.

  Verankeringsset

  Om ervoor te zorgen dat je trampoline ook met zware wind blijft staan, is het verstandig om een verankeringsset aan te schaffen.

  Trappetje

  Sommige trampolines zijn door de hoogte lastig om op te klimmen. Met een trappetje heb je hier geen last meer van.

  Trampolinerand

  De groene rand heeft een extra dikke vulling en een extra rand die over de trampoline heen valt voor de veiligheid.

  Framenet

  Met een framenet kunnen er geen kinderen of spullen onder de trampoline komen.

  Afdekhoes

  Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk van je trampoline kunt genieten, is het verstandig hem altijd af te dekken na gebruik.

  Welk formaat trampoline past er maximaal in mijn tuin?

  Tuin tot 10 m²:
  Een trampoline met een diameter van 140 centimeter.

  Tuin 20-30 m²:
  Een trampoline met een diameter van 143 centimeter.

  Tuin 30-40 m²:
  Een trampoline met een diameter van 183 centimeter.

  Tuin 40-50 m²:
  Een ronde/ovale trampoline met een diameter van 305 centimeter of een rechthoekige trampoline van 214x366 centimeter.

  Tuin 50-60 m²:
  Een ronde/ovale trampoline met een diameter van 366 centimeter of een rechthoekige trampoline van 244x427 centimeter.

  Tuin 60-70 m²:
  Een trampoline met een diameter van 427 centimeter.

  Tuin 70-80 m²:
  Een trampoline met een diameter van 457 centimeter.

  Het maximale draaggewicht verschilt per trampoline. Lees dus altijd goed de productspecificaties. Hiermee voorkom je onveilige situaties en zorg je ervoor dat de trampoline zo lang mogelijk mee gaat.

  Onderhoud van je trampoline

  Zodra de trampoline eenmaal in de tuin is geplaatst, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Alle trampolines zijn gemaakt van weersbestendig materiaal, maar met een aantal kleine tips zorg je ervoor dat je extra lang geniet van de trampoline.

  Algemene tips
 • Gebruik de trampoline niet nadat het gevroren heeft
 • Spring niet op de trampoline met schoenen aan
 • Houd rekening met het gebruikersgewicht, overschrijd dit niet
 • Repareer de trampoline zo snel mogelijk indien je beschadigingen tegenkomt. Gebruik de trampoline niet als de beschadiging nog niet gerepareerd is
 • De trampolines zijn weersbestendig, echter gaat de trampoline nog langer mee als je hem in de winter opbergt. Of dek de trampoline af met een afdekzeil.

  Onderhoud voor het randkussen en de springmat
  De afdekrand en de springmat zijn eenvoudig schoon te maken. Dit doe je met een doek en water. Je hoeft hierbij geen afwasmiddel, oplosmiddel of heet water te gebruiken. Indien je trampoline onder een boom of dichtbij bosjes staat, is het handig om de trampoline af te dekken met een afdekzeil. Op deze manier zorg je ervoor dat de trampoline niet vies wordt met hardnekkige bladeren. Een trampoline is weersbestendig, echter raden wij je aan om de trampoline op te bergen op een droge plek wanneer je deze voor langere tijd niet gebruikt.

  Onderhoud voor de veren en het stalen frame
  Het is het beste om de veren en het frame eens per jaar te controleren op roest. Mochten er eventueel uitgetrokken veren tussen zitten dan kun je deze het beste vervangen door nieuwe veren. Oppervlakkige roest op de veren kun je verwijderen met zinkspray. Indien de veren en het frame piepen kun je gebruikmaken van WD40.

  Services voor trampolines

  Thuisbezorgen

  Laat je producten thuisbezorgen. Dat scheelt een hoop gedoe!