Je kerstboom verzorgen

Er gaat natuurlijk niets boven een echte kerstboom. Maar hoe voorkom je dat hij voor kerst al zijn naalden verliest? Met deze verzorgingstips geef jij je kerstboom de liefde die hij nodig heeft dit seizoen. 

Bekijk alle echte kerstbomen

Bekijk alle kunstkerstbomen


Zaag een stukje van de stam af

Heb je een gezaagde kerstboom? Zorg dan dat je zelf nog eens 3 tot 4 centimeter van de onderkant van de stam afzaagt. Zo kan de boom beter water opnemen. Zaag de stam recht af, en dus niet schuin of in een V-vorm.


Je kerstboom laten acclimatiseren

Zit er een plastic hoes om de boom? Haal deze er dan thuis zo snel mogelijk af. Laat je kerstboom daarna minstens 24 uur acclimatiseren in een koele ruimte van het huis. Zet een gezaagde boom ook alvast in een emmer of kerstboomstandaard met water.


Zoek een goede plek voor je kerstboom

Zoek een mooie plek in je huis voor de boom. Het liefst niet op de tocht of dichter dan twee meter op de verwarming. Dat kan er namelijk voor zorgen dat de boom snel uitdroogt. Heb je vloerverwarming? Zet je kerstboom dan het liefst op een krukje.


Je kerstboom water geven

Je kerstboom heeft water nodig. Een kerstboom zonder kluit water geven doe je door een kerstboomstandaard met waterreservoir te gebruiken. Controleer iedere dag of die nog goed gevuld is met water. Een boom drinkt namelijk liters water per dag. Zo voorkom je uitdroging en het uitvallen van naalden. Ook kun je af en toe de takken nat sproeien.


Je kerstboom voeding geven

Voor een extra boost, kun je je kerstboom voeding geven. Hierdoor blijft hij langer mooi. En goed nieuws: dit jaar krijg je bij Praxis bij iedere kerstboom een gratis zakje copmo. Doe af en toe een klein beetje voeding bij het water en geniet extra lang van je kerstboom.

Kom je naar onze kerstmarkt?

Alvast in de kerststemming komen? Bij verschillende Praxis winkels organiseren we een kerstmarkt. Koop hier je kerstboom, doe hier inspiratie op en bekijk de mooiste kerstversiering. Winkel veilig en sociaal, kom zoveel mogelijk alleen, doordeweeks en in de ochtend.

Vind een kerstmarkt in de buurt