Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Robot van MDF

In een aantal stappen kan je zelf een robot maken van MDF en geschilderd met magneetverf, zodat de kinderen erop kunnen tekenen met krijt en met magneetjes tekeningen kunnen ophangen. 

Schoolbordenverf van de mengmachine, kan je alleen in je Praxis winkel reserveren.

Stappenplan
Stap 1
Teken een raster met vakjes van 10 x 10 cm op de MDF-plaat.

Stap 2
Teken de robot over op de MDF-plaat. Het sjabloon van de robot is op schaal: 1 cm = 10 cm. Op deze schaal wordt de robot ± 2 meter lang. Mocht dat te groot zijn, dan kan je de schaal aanpassen naar 1 cm = 5 cm (1 meter lang). Houdt er dan wel rekening mee dat je een kleinere MDF-plaat kan gebruiken.

Stap 3
Zaag de robot uit. Boor voor de ogen, mond en buik eerst gaten met de boormachine, zodat je de gaten daarna met de decoupeerzaag kan uitzagen. Vind je dit teveel gedoe? Dan kan je het er altijd op schilderen.

Stap 4
Schroef op elke hand een meubelknopje.

Stap 5
Schuur de randen van de robot glad met het grove schuurpapier. Schuur daarna de hele robot licht op met het fijne schuurpapier.

Stap 6
Maak de robot stofvrij en zet hem in de grondverf.

Stap 7
Schuur de robot opnieuw licht op. Maak hem opnieuw stofvrij en zet hem daarna 2 tot 3 keer in de magneetverf. Laat hem tussendoor goed drogen. Breng daarna 1 of 2 lagen schoolbordverf aan.

Maak de kamer compleet

Opbergrek 6 vaks

Robot behang

Roomdivider

Krukje blauw

Kinder relax fauteuil

Kinderverlichting

Tekening Robot