Koopadvies hogedrukreinigers

Eens in de zoveel tijd is je tuin wel toe aan een grondige schoonmaak. Maar groene aanslag, verfresten en ander hardnekkig vuil verwijder je niet zomaar met een vochtige doek. Hiervoor heb je de kracht van een hogedrukreiniger nodig. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van zo’n hogedrukreiniger? Praxis helpt je graag op weg.

Welke bar past bij welke klus?

Hogedrukreinigers verschillen in merk, type motor, wateropbrengst en accessoires. Maar ook de werkdruk maakt het verschil. Over het algemeen geldt: hoe hoger het aantal bar, hoe meer werkdruk en hoe krachtiger de straal. Hierin zijn 3 categorieën onder te verdelen.


110 bar voor snelle klusjes
 • Basic hogedrukreiniger
 • Niet duur in aanschaf
 • Perfect als je ‘m weinig gaat gebruiken
 • Ideaal voor schoonspuiten tuinmeubelen, gereedschap en fiets

Bekijk alle 110 bar


110 tot 130 bar voor allround gebruik
 • Goede hogedrukreiniger voor regelmatig gebruik
 • Voor schoonspuiten terras, schutting en auto
 • Vaak inclusief terrasreiniger
 • Gemakkelijk in gebruik

Bekijk alle 110 tot 130 bar


130 bar voor zware klussen
 • Professionele hogedrukreiniger voor zware klussen
 • Krachtig genoeg voor zwembaden, metselwerk, tractor en hardnekkig vuil
 • Vaak inclusief ingebouwde slanghaspel

Bekijk alle 130 bar

Voordat je aan de slag gaat


Tuinslang

Sluit de hogedrukreiniger aan op de waterleiding. Gebruik hiervoor een tuinslang en bijbehorende aansluiting. Omdat het gebruik per merk kan verschillen, adviseren we de handleiding van het apparaat erbij te pakken.


Onderhoud

Gebruik je de reiniger niet zo vaak? Koppel de onderdelen los waar dat kan. Behandel de rubbertjes met vet of siliconenspray. Staat je hogedrukreiniger in een koude ruimte in de winter? Zorg dat je ‘m voorziet van antivries.


Vet verwijderen

Wil je vet en olie van oppervlaktes verwijderen? Gebruik dan warm tot heet water in je hogedrukreiniger. In de handleiding van de hogedrukreiniger staat hoe warm het water maximaal mag zijn. Je kan de hogedrukreiniger vervolgens aansluiten op een kraan met warm water.


Speciale allesreiniger

Gebruik een speciale allesreiniger voor hogedrukreinigers om je tuinmeubels, voertuigen, gevels en alle waterbestendige oppervlakken schoon te spuiten. Pas op: ongeschikte reinigingsmiddelen kunnen zorgen voor beschadigingen.

Handige accessoires


Vuilfrees

Met een vuilfrees spuit je een dun, snel roterend straaltje water met grote kracht. Dit vergroot het oppervlak waardoor je extra krachtig schoon kunt maken. Gebruik een vuilfrees nooit om een fiets of auto mee schoon te maken. De vuilfrees bevestig je in plaats van de normale spuitlans.


Dakgoot- en rioolset

Met een dakgoot- en rioolset maak je verstopte regenpijpen, afvoerbuizen en leiding vrij. De achterwaarts gerichte hogedruksproeiers duwen de slang door de pijp of afvoer. Dit verwijdert de verstopping door het vuil naar het eind van de afvoer te verplaatsen.


Wasborstel

Met een roterende wasborstel kun je oppervlakken prachtig schoonmaken. Pas wel op dat je gevoelige oppervlakken eerst goed schoonspuit. Steentjes of zand kunnen schade veroorzaken als je er met een borstel overheen gaat. Wanneer je je auto gaat schoonmaken, wil je natuurlijk geen krassen in je lak.


Terrasreiniger

Een terrasreiniger heeft een kap zodat het vuil en water niet alle kanten op spuit. Ook wordt de druk wat meer verdeeld, zodat je met minder bewegingen je hele terras reinigt.

Zo gebruik je de hogedrukreiniger veilig

Zo gebruik je de hogedrukreiniger veilig

Een hogedrukreiniger is krachtig gereedschap, daarom is het zaak om er veilig mee om te gaan. Hieronder geven we je enkele tips. 

 • Achter de waterstraal zit veel druk. Spuit daarom nooit op mensen of dieren en hou kleine kinderen uit de buurt.
 • Pas op met elektriciteit en water. Maak je hogedrukreiniger nooit schoon als de stekker nog in het stopcontact zit. 
 • Zorg dat je altijd stabiel staat. Een hogedrukreiniger kan tegenkracht geven, hou hier met name op steigers of ladders rekening mee. 
 • Reinig asbesthoudende oppervlakken niet met een hogedrukreiniger. Dit moet je aan een professional overlaten. 

 

 

bekijk alle hogedrukreinigers

Heb je een hogedrukreiniger nodig, maar wil je er geen aanschaffen? Bij Praxis kun je er ook eenvoudig eentje huren. Afhankelijk van het filiaal, hebben we vaak nog veel meer verschillende hogedrukreinigers te huur. Deze kun je online reserveren en in de Praxis winkel ophalen.

Gereedschap huren