Hogedrukreiniger advies en informatie

Welke hogedrukreiniger past het beste bij jou en waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een hogedrukreiniger? Wij helpen je graag op weg!

De hogedrukreiniger voor elke klus

Eens in de zoveel tijd is je tuin wel toe aan een grondige schoonmaak. Maar groene aanslag, verfresten en ander hardnekkig vuil verwijder je niet zomaar met een vochtige doek. Hiervoor heb je extra kracht nodig. Bij voorkeur in de vorm van een hogedrukreiniger. Maar welke kies je dan? Op deze pagina helpen we je bij het vinden van de juiste hogedrukreiniger voor jouw klus. Weet je al welke hogedrukreiniger je wilt kopen? Ga dan naar ons assortiment!

Bekijk alle hogedrukreinigers

 

De verschillende soorten hogedrukreinigers

Je hebt bij een hogedrukreiniger verschil in merk, type motor, wateropbrengst en bijgeleverde accessoires, maar ook bepalend is het verschil in werkdruk. Over het algemeen geldt: hoe hoger het aantal bar, hoe meer werkdruk en hoe krachtiger de straal. We maken onderscheid in drie categorieën op basis van werkdruk.

110 bar voor de snelle klus

Ga je de hogedrukreiniger maar een paar keer per jaar gebruiken? En vooral voor het schoonmaken van je tuinmeubelen, tuingereedschap of fiets? Dan voldoet een basic hogedrukreiniger prima.
Voordeel:

 • Niet duur in de aanschaf
 • Weinig gebruik
 • 110 tot 130 bar voor de all-round klussen

  Ga je de hogedrukreiniger regelmatig gebruiken? En vooral voor het schoonmaken van je terras, schutting of auto? Dan is een hogedrukreiniger met een gemiddeld vermogen geschikt.
  Voordeel:

 • Vaak is dit type hogedrukreiniger inclusief terrasreiniger.
 • Regelmatig gebruik
 • Makkelijk in gebruik
 • 130 bar voor de zware klus

  Ga je de hogedrukreiniger vaak gebruiken? En vooral voor het schoonmaken van je zwembad, metselwerk, tractor of ander hardnekkig, aangekoekt vuil? Een krachtige hogedrukreiniger is geschikt voor het zwaarste werk.
  Voordeel:

 • Met de ingebouwde slanghaspel rol je de (vaak lange) hogedrukslang weer snel op.
 • Geschikt voor zware klussen


 • Top 5 verschillende merken hogedrukreinigers

  Hieronder vind je een top 5 van de verschillende merken hogedrukreinigers. Zit hier niet de hogedrukreiniger tussen waar jij naar op zoek bent? Op onze website vind je een uitgebreid assortiment hogedrukreinigers.


  De meest gestelde vragen over hogedrukreinigers

  Hoe gebruik ik een hogedrukreiniger?

  Een hogedrukreiniger moet aangesloten worden op de waterleiding, hiervoor heb je een tuinslang en bijbehorende aansluiting nodig. Raadpleeg verder per type hogedrukreiniger de handleiding voor hoe de desbetreffende hogedrukreiniger gebruikt moet worden.

  Hoe moet ik een hogedrukreiniger onderhouden?

  Wanneer de hogedrukreiniger ’s winters in een koude ruimte staat, zorg dan dat het apparaat voorzien is van antivries. En wanneer de hogedrukreiniger niet heel vaak gebruikt wordt, is het handig om de delen die losgekoppeld worden ook los te koppelen. De rubbertjes behandel je met vet of siliconenspray.

  Hoelang heb ik garantie op mijn hogedrukreiniger?

  Dit verschilt per hogedrukreiniger en staat vermeld op de desbetreffende productpagina. Het meest gangbaar is tussen de 2 en 5 jaar.

  Kan ik ook warm water voor mijn hogedrukreiniger gebruiken?

  o Als je oppervlakken schoon wilt krijgen die onder het vet of de olie zitten, is het aan te raden om gebruik te maken van warm tot heet water. Gewone (bovengenoemde) hogedrukreinigers kunnen echter geen water verwarmen. Hiervoor heb je speciale warmwaterreinigers.

  Kan ik ook reinigingsmiddelen gebruiken?

  Voor hogedrukreinigers is er een allesreiniger die je kunt gebruiken bij het schoonmaken van tuinmeubels, voertuigen, gevels en alle waterbestendige oppervlakken. Pas op: ongeschikte reinigingsmiddelen kunnen zorgen voor beschadigingen.

  Waarom verschilt de slanglengte per hogedrukreiniger?

  Een hogedrukreiniger die geschikt is voor het allerzwaarste werk wordt vaak gebruikt voor het reinigen van grote oppervlakken, terwijl een hogedrukreiniger die geschikt is voor kleine klussen vaak direct rondom het huis wordt gebruikt.
  Accessoires voor bij de hogedrukreiniger

  Vuilfrees

  Een vuilfrees bevestig je in plaats van de normale spuitlans. Het is een dun straaltje water met grote kracht. Het straaltje roteert met grote snelheid en vergroot het oppervlak. Gebruik een vuilfrees nooit om een fiets of auto mee schoon te spuiten.

  Dakgoot- en rioolset

  Een dakgoot- en rioolset is geschikt voor het vrijmaken van verstopte dakgoten, afvoerbuizen en leidingen. Door middel van de achterwaarts gerichte hogedruksproeiers wordt de slang door de goot of afvoer geduwd om de verstopping te verwijderen en het vuil naar het eind van de goot of afvoer te verplaatsen.

  Wasborstel

  Als je je auto gaat reinigen, wil je natuurlijk geen krassen in de lak veroorzaken. Met een (roterende) wasborstel kun je je auto schoonmaken zonder schade te maken. Ook voor het reinigen van een motorfiets of caravan is de wasborstel erg geschikt.

  Terrasreiniger

  Een terrasreiniger heeft een kap zodat het vuil en water niet alle kanten op spuit. Ook wordt de druk wat meer verdeeld, zodat je met minder bewegingen je hele terras reinigt.


  Veilig aan de slag met je hogedrukreiniger

  Een hogedrukreiniger is krachtig gereedschap waar je zorgvuldig mee om dient te gaan. Hieronder een aantal belangrijke voorschriften.

 • Omdat er veel druk achter de waterstraal zit, mag je nooit op mensen of dieren richten. Sowieso is het verstandig om kinderen helemaal niet in de buurt te hebben als je met een hogedrukreiniger werkt.
 • De combinatie van stroom en water is een levensgevaarlijke. Wees daarom erg voorzichtig en maak de hogedrukreiniger nooit schoon als de stekker nog in het stopcontact zit.
 • Gebruik altijd gehoorbescherming en een veiligheidsbril, want een hogedrukreiniger maakt veel lawaai en tijdens het spuiten kunnen bijvoorbeeld steentjes opspatten.
 • Houd op een steiger of ladder rekening met de tegenkracht die de hogedrukreiniger kan geven. Zorg er dus voor dat je stabiel staat.
 • Gebruik een hogedrukreiniger nooit om asbesthoudende oppervlakken te reinigen. Dit moet je aan een professional overlaten.

 • Tips voor het onderhoud van je hogedrukreiniger

  1 Onderhoud hogedrukreiniger

  In de bijgesloten handleiding is eenvoudig te lezen hoe je bijvoorbeeld zelf de olie kunt verversen.
  Wanneer je de hogedrukreiniger in de koudere tijden van het jaar opbergt, zorg dan dat het apparaat voorzien is van antivries.

  Wanneer de hogedrukreiniger niet heel vaak gebruikt wordt is het een handige tip om de delen die losgekoppeld worden ook los te koppelen. Het onderhouden van de rubbertjes met bijvoorbeeld vet of siliconenspray is gewenst.

   

  2 Verwijder plasjes

  Na het reinigen van je terras is het handig om met een bezem, zand over het terras te verdelen. Dit vult alle gaatjes van het weggespoten zand en zo blijven je voegen netjes.

  3 Gebruik anti-vries

  Wist je dat in de winter anti-vries in je hogedrukreiniger nodig kan zijn? Met onderstaande tips voor gebruik en onderhoud heb je meer plezier van je hogedrukreiniger.

  4 Warmwater gebruiken

  Als je oppervlaktes schoon wilt krijgen die onder het vet of olie zit, is het aan te raden om gebruik te maken van warm tot heet water. Bekijk de handleiding of je hogedrukreiniger water kan warmen.

  5 Schoonmaakmiddel toevoegen

  Heeft het apparaat de mogelijkheid heeft om een schoonmaakmiddel toe te voegen. Sommige hogedrukspuiten kunnen een tank op het spuitstuk bevestigen. Dit is de meest comfortabele manier. Deze zijn ook eenvoudig bij te vullen en neemt geen extra ruimte in beslag.
  Een reservoir in de reiniger is ook ideaal. Het neemt geen extra ruimte in beslag en is makkelijk te verversen.

  6 Veiligheid hogedrukreiniger

  Omdat er heel veel kracht/druk achter de water straal zit. Is het verstandig om kinderen of andere personen niet in de buurt te hebben waar je bezig bent.
  Werkend vanaf een steiger of ladder? Let dat op de tegenkracht die de reiniger kan geven.

  7 Vuilfrees

  Dit is een onderdeel waarbij je i.p.v. de normale spuit een heel strak dunne straal met water, met hoge snelheid naar buiten drukt.
  Het voordeel is dat de kracht vele malen sterker is. Het straaltje roteert met grote snelheid en vergroot je oppervlakte
  Kijk goed of de oppervlakte geschikt is voor een vuilfrees.


  Services voor hogedrukreinigers

  Persoonlijke winkelafspraak

  Maak een afspraak met een medewerker in de winkel.

  Direct antwoord op je vragen

  Op voordemakers.nl krijg je direct antwoord op je klusvraag.

  Thuisbezorgen

  Laat je producten thuisbezorgen. Dat scheelt een hoop gedoe!