Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & Installatiemateriaal
 3. Terug naar Handgereedschap
 4. Terug naar Tangen
 5. Terug naar Striptangen

Striptangen

Filteren


Sorteren op:
i

  Verkocht door

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Bezorg- en ophaalopties

  Kortingsacties

  Minimale beoordeling

67 producten
Sorteren op:
i

Kopp draadstriptang 2mm tot 6mm

Kopp draadstriptang 2mm tot 6mm

Thuisbezorgd / Ophalen

15,

49
Baseline striptang staal 150mm

Baseline striptang staal 150mm

Thuisbezorgd / Ophalen

Vaste lage prijs

5,

79

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Striptangen kopen bij Praxis

De naam van de striptang verwijst naar het werkwoord strippen en in dit geval bedoelen we ermee dat er een isolatielaag van kabels of draden mee kan worden gehaald. Het is belangrijk dat je tijdens het strippen niet het stroomdraad beschadigt. Je kunt met behulp van de schroef op de striptang bepalen hoe diep er gesneden mag worden, maar het blijft belangrijk een striptang te gebruiken waarmee je de juiste diepte kunt bereiken. Er zijn striptangen voor dunne stroomdraden en er zijn er voor dikkere. Bij Praxis vind je de juiste striptang in verschillende modellen en van bekende merken voor een voordelig prijsje. Naast striptangen heeft Praxis ook telefoontangen, langbektangen en griptangen in het assortiment.

Soorten striptangen

Striptangen zijn er in verschillende soorten en dat heeft vooral te maken met de dikte van de stroomkabel waar je hem voor wilt gebruiken of specifieke doeleinden warvoor je de striptang wilt gebruiken. Je kunt globaal onderscheid maken tussen de manuele en de automatische striptang. Bij de manuele striptang stel je de maat zo af dat deze de kern niet beschadigt met de snijvlakken. Je trekt de draad door de tang, waarmee alleen het isolatiemateriaal verwijderd wordt. Bij de automatische striptang wordt automatisch op de juiste diepte gestript. Bij Praxis vind je een groot aanbod manuele of automatische striptangen met diverse eigenschappen voor het knippen van kabels, afstrippen van draden en krimpen van kabelschoenen, aansluitstekkers en dergelijke.

Zo werkt een striptang

Een striptang gebruik je om op eenvoudige wijze de buitenste isolatielaag van stroomdraad te verwijderen. Met de stelschroef op de tang kun je de juiste snijdiepte instellen. Knip eerst de draad aan het uiteinde recht af. Stel daarna de snijdiepte in met de stelschroef. Als je gebruik maakt van een automatische striptang is 8 mm een ideale lengte. De snijdiepte hangt vooral af van de dikte van de draad. Is een inkeping in het koperdraad zichtbaar? Dan heb je de tang te diep ingesteld. Moet je hevig trekken voordat het isolatiemateriaal loslaat? Dan zul je de tang iets dieper moeten instellen. Plaats de tang over de draad en knijp hem dicht. Trek nu met een beetje kracht de tang naar je toe om het isolatiemateriaal te verwijderen.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten