Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Deuren advies en informatie

Welke deur past het beste bij jouw klus en waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een deur? Wij helpen je graag op weg!

Sfeer in en om je huis

Wil je de woning graag een eigen sfeer laten uitstralen van buiten? Praxis heeft een breed assortiment deuren in diverse stijlen en voor elke smaak. Door middel van deze deuren maak je zelf een sfeervol en warm interieur. Praxis beschikt over een ruim assortiment aan deuren. Of het nu gaat om een binnendeur of een buitendeur, met Praxis ga je altijd voor kwaliteit én een goede prijs. Het zijn de meest verkochte deuren van Nederland.

Bekijk alle deuren

De verschillende soorten deuren

Voordat je een deur gaat aanschaffen moet je jezelf eerst een paar dingen afvragen. Kies je voor een binnendeur of buitendeur, opdek of stomp, heb je glas nodig of heb je dat al? Maak hieronder eerst de keuze naar welke deur je opzoek bent. Het assortiment deuren bestaat uit de meest uiteenlopende deuren. Er is voor iedereen wel iets naar zijn/haar smaak te krijgen. Van hordeuren, naar binnen- en buitendeuren en uiteraard heeft Praxis ook louvredeuren. Voor heel het huis heeft Praxis de deuren naar je smaak.

Afbeelding van Jaloezieën

Binnendeuren

Binnendeuren van zijn de deuren die grote invloed hebben op de uitstraling van de kamer. Praxis heeft veel uiteenlopende binnendeuren die karakter geven aan de hele woning.

Afbeelding van buitendeur

Achterdeuren

Een buitendeur is er om je veiligheid te garanderen en u te beschermen tegen ongewenst bezoek. Bij de ontwikkeling van de Praxis buitendeuren is hier uiteraard rekening mee gehouden.

Afbeelding van Louvredeuren

Louvredeuren

Een louvredeur is de ideale manier om bijvoorbeeld open kasten af te schermen door deze deuren ervoor te plaatsten. Wit gegrond met open of met dichte louvres.

Afbeelding van een hordeur

Voordeuren

Een voordeur bepaalt de eerste indruk die je krijgt bij het zien van een huis. Het zorgt voor een bepaalde uitstraling van het huis.

CanDo All Inclusive

Hoe zorg je ervoor dat de deur perfect gelakt en afgehangen wordt? Kies dan voor CanDo All Inclusive!

In het All Inclusive pakket zit:

 • Inmeten bij jou thuis
 • Montage van het glas
 • Aflakken in een RAL kleur naar keuze
 • Montage van hang- en sluitwerk
 • Bezorging en afhangen door een vakman
 • Direct naar het inmeetformulier

  Stel je eigen deur samen

  Een nieuwe deur zelf samenstellen? Praxis heeft er de perfecte tool voor. Op deze pagina kun je nu de ideale deur samenstellen. Zo krijg je een goed beeld of een deur bij je interieur past. Bent je tevreden? Plaats de deur direct in je winkelmand en bestel online!

  Stel je eigen deur samen

  Binnendeur stappenplan

  Afbeelding van stomp of opdek

  1. Stomp of opdek

  Je weet dat je een binnendeur wilt maar nu moet je nog kijken of je een stompe of een opdek wilt. Het verschil tussen deze twee is dat een stompe deur helemaal in het kozijn valt en een opdek deur valt voor een gedeelte over het kozijn.

  Afbeelding van draaiend deuren

  2. Bepaal de draairichting

  Voor een stompe deur is de draairichting niet van belang. Voor opdekdeuren wel. Je kunt de draairichting bepalen met behulp van deze bovenstaande tekening.

  Bepaal de maat

  3. Bepaal de maat

  Voor een opdekdeur meet je, van je bestaande deur, de hoogte inclusief opdekrand en de breedte zonder opdekrand. Voor stompe deuren kun je de maat van je bestaande deur gebruiken of je meet de binnenmaat van je kozijn (sponningmaat) en trekt hier zowel in de hoogte als in de breedte 5 mm vanaf.

  Kies het bijpassende glas

  4. Kies het bijpassende glas

  Bij Praxis worden niet alle deuren geleverd met deurglas. Voor binnen- en buitendeuren heeft praxis een ruime keuze van deurglazen. Wil je alles direct en in 1 keer samenstellen? klik hier voor de deurenconfigurator

  Buitendeur stappenplan

  Afbeelding van voor- of achterdeur

  1. Voor- of achterdeur

  Je weet dat je een buitendeur wilt maar nu moet je nog kijken of je een voordeur of een achterdeur wilt.

  Afbeelding van draaiend deuren

  2. Bepaal de draairichting

  Voor het frezen van een slotgat en/of driepuntssluiting in uw buitendeur is de draairichting van belang. Bij uw bestelling dient u één van onderstaande draairichtingscodes op te geven.

  Bepaal de maat

  3. Bepaal de maat

  Voor een opdekdeur meet je, van je bestaande deur, de hoogte inclusief opdekrand en de breedte zonder opdekrand. Voor stompe deuren kun je de maat van je bestaande deur gebruiken of je meet de binnenmaat van je kozijn (sponningmaat) en trekt hier zowel in de hoogte als in de breedte 5 mm vanaf.

  Kies het bijpassende glas

  4. Kies het bijpassende glas

  Bij Praxis worden niet alle deuren geleverd met deurglas. Voor binnen- en buitendeuren heeft praxis een ruime keuze van deurglazen. Wil je alles direct en in 1 keer samenstellen? klik hier voor de deurenconfigurator

  Meest gestelde vragen over deuren

  Het kiezen of plaatsen van een deur kan nog best lastig zijn. Praxis helpt je met een paar handige tips en adviezen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Denk dan aan het beperken van warmteverlies, of het opmeten van je deur maar ook het inhangen van een opdek deur is handig om te weten. Bekijk hieronder een aantal handige tips.

  Wat is het verschil tussen een stompe en een opdekdeur?
  Het voornaamste verschil tussen een stompe en een opdekdeur is dat een stompe deur geheel in het kozijn valt. Een stompe deur wordt daarom ook wel een inlegdeur genoemd. Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn. Het voordeel van een opdekdeur is dat deze minder tocht doorlaat en een stuk makkelijker te plaatsen is.

  Hoe beperk ik warmteverlies?
  Een deur moet ruimte hebben. Het warmteverlies kun je beperken door tochtprofielen te plaatsen. Met name bij buitendeuren bespaar je behoorlijk wat op je energierekening met deze maatregel. Houd bij plaatsing van de tochtprofielen naast de gebruikelijke 1 millimeter, rekening met 5 millimeter extra ruimte (is 6 millimeter in totaal) tussen de deur en de aanslag.

  Hoe meet ik de maten van mijn nieuwe deur op?
  Als je een nieuwe deur wilt plaatsen, kun je het beste de maten van de oude deur opmeten. Indien je meer dan 5 mm van de deur moet afhalen, verdeel dan het verschil gelijk over de linker- en de rechterzijde of de boven- en de onderzijde van de deur. In het montagevoorschrift van de deur is opgenomen wat het maximum aantal in te korten millimeters is.

  Hoe hang ik een deur af?
  Een nieuwe deur plaatsen is millimeterwerk. Dit lijkt moeilijk, maar met het nodige geduld, goed en scherp gereedschap én deze Kluswijzer kan het eigenlijk niet misgaan.

  Waarom moet ik de deur eerst blank lakken?
  Handafdrukken en vetvlekken zijn tijdens het afhangen van een deur niet te vermijden. Als je de deur blank gaat lakken, dan kunnen ze zichtbaar blijven. Zet daarom de deur al voor het afhangen eenmaal in de blanke lak.

  Welk slot is het veiligst voor mijn buitendeur?
  Voor een buitendeur kies je voor een goed cilinderslot met kerntrekbeveiliging. Een goed slot voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen of heeft een SKG-aanduiding. SKG staat voor Stichting Kwaliteitscentrum Gevelelementen. Deze stichting hanteert een categorie-indeling van 1, 2 of 3 sterren. Hoe meer sterren, hoe beter de beveiliging.

  Hoe voorkom ik vochtinwerking?
  Behandel - om vochtinwerking te voorkomen - de boven- en onderzijde, alle uitsparingen, slotgaten en boringen van de deur met een extra laag grondverf of een 1-potsysteem, ook wel schakelverf genoemd.

  Video's

  Ben je een beginnende doe-het-zelver of ben je een ervaren klusser maar je hebt toch behoefte aan wat inspiratie of hulp? voordemakers.nl is er voor én door klussers! Heb je een klus waar je trots op bent? Heb je een vraag? Of ben je op zoek naar inspiratie? Ga dan naar voordemakers.nl!


  Hoe plaats je een opdekdeur?


  Hoe schilder je een deur?


  Hoe hang je eenvoudig een deur in?

  Top 5 deuren

  Om een goede deur uit te zoeken kan een hele lastige opgave zijn. Zoals je hebt gezien heeft Praxis voordeuren, binnendeuren, tuindeuren en nog veel meer. Bekijk hieronder de top 5 van Praxis of bezoek het assortiment.

  Maak je deur compleet

  Maak je klus compleet door de benodigdheden van de deur direct online te reserveren. Zoals je ziet heeft Praxis deurbeslag, deurbellen, scharnieren en nog veel meer. Bekijk hieronder het complete assortiment van deurbenodigdheden.