Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
Ytong blokkenlijm fix 5kg
Ytong blokkenlijm fix 5kg 2

Ytong blokkenlijm fix 5kg

  • Eenvoudig te gebruiken
  • Krachtige lijm

Toon specificaties

8,

49

Nog niet gevonden wat je zoekt? Bekijk meer:

CementNo Name producten

Productomschrijving

Bij het verwerken van Ytong cellenbeton tot stevige, stabiele wanden is het van groot belang gebruik te maken van de juiste lijm- en vulmaterialen. Xella biedt daartoe een aantal op maat gesneden oplossingen. Zo is voor Ytong cellenbeton een speciale lijmmortel ontwikkeld. Ytong-fix is een KOMO-gecertificeerde mortel op cementbasis die wordt geproduceerd in de eigen lijmfabriek van Xella en geschikt is voor binnen- en buitentoepassingen. Het gebruik van deze blokkenlijm is één van de voorwaarden voor het voldoen aan de kwaliteit zoals die aan cellenbetonnen constructies wordt gesteld. Een in het verlengde van de lijm liggend product is Ytong-fill dat bij binnentoepassingen wordt gebruikt voor het repareren van wanden en het dichten van leidingsleuven. Ook oppervlaktebeschadigingen kunnen met Ytong-fill worden hersteld. Ytong-skin, een gipsmortel voor binnengebruik, wordt meestal in samenhang toegepast met een vertinlaag.

Met Ytong-skin worden wanden behang- of spuitklaar afgewerkt. Cellenbeton kan worden gelijmd of gemetseld. Lijmen met Ytong-fix heeft de voorkeur. Kiest u toch voor metselen dan is het zaak Ytong-add aan de metsel- en voegspecie toe te voegen. Dit om ‘verbranding’ te voorkomen en te zorgen voor een betere verwerking van de specie. Ondanks het lichte gewicht zijn Ytong wanden stevig en daarmee prima geschikt voor het bevestigen van voorwerpen. Een spiegel vraagt echter om een andere oplossing dan een wastafel.

Xella adviseert een uitgebreid assortiment bevestigingsmiddelen die geschikt zijn voor gebruik in cellenbeton, waarbij onderscheid wordt gemaakt in drie categorieën: lichte, middelzware en zware voorwerpen.

Hoeveel vierkante meter kunt u behandelen met dit product? blokdikte 50mm - 1,25kg per vierkante meter, blokdikte 70mm - 1,75kg per vierkante meter, blokdikte 100mm - 2,5kg per vierkante meter, blokdikte 150mm - 3,5kg per vierkante meter
EAN:
  • 4065181060904

Productveiligheid

GHS05GHS07
Signaalwoord
Gevaar
Gevarenaanduiding
Veroorzaakt huidirritatie. Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Veroorzaakt ernstig oogletsel. Kan irritatie van de luchtwegen veroorzaken.
Voorzorgsmaatregelen
Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden. Buiten het bereik van kinderen houden. Inademing van stof / rook / gas / nevel / damp / spuitnevel vermijden. Beschermende handschoenen / beschermende kleding / oogbescherming/gelaatsbescherming dragen. Bij contact met de huid: met veel water en zeep wassen. Bij contact met de ogen: voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten; contactlenzen verwijderen, indien mogelijk; blijven spoelen. Op een goed geventileerde plaats bewaren. In goed gesloten verpakking bewaren. De inhoud en / verpakking verwerken volgens de plaatselijke / regionale / nationale / internationale voorschriften.

Specificaties

  • Algemeen
    Binnen/buitengebruik
    i
    Binnen, Buiten
    Type lijm
    Blokkenlijm
  • Technische kenmerken
    Materiaal van doeloppervlak
    Steenachtig-baksteen
    Maximale verwerkingstemperatuur
    35 °C
    Substantie
    Poeder
    Minimale Verwerkingstemperatuur
    10 °C
  • Uiterlijke kenmerken
    Kleurfamilie
    Naturel

Alternatieven

Voor de Makers

  • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

  • Gratis retourneren

  • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten