1. Terug naar Home
 2. Terug naar Badkamer, Keuken & Wonen
 3. Terug naar Luchtbehandeling

Luchtbehandeling

Filteren

Sorteren op:

  Categorieën

  Kortingsacties

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Bezorg- en ophaalopties

  Geschikt voor grootte ruimte

  KEMA keurmerk
  i

  Kleurfamilie

  Met accu/batterijcontrolefunctie

  Met afstandsbediening

  Met ingebouwde timer

  Navulbaar

  Energiebron

  Geluidsdrukniveau

  Materiaal

  Serie
  i

  Vermogen (watt)

  Met HEPA-filter

  Met Wi-Fi

  Aantal standen

  Zwenkfunctie

  Met verlichting

  Lichtopbrengst

  Diameter ventilator (mm)

  Gaaskleur

  Type hor
  i

  Kleurtemperatuur

  Met waarschuwingsmelding lege accu/batterij

  Koelvermogen (BTU)
  i

  Met verwarming

  Beoogd gebruik

  Type buis of goot

463 producten
Sorteren op:

Sencys luchtventiel Ø100mm kunststof wit

Sencys luchtventiel Ø100mm kunststof wit

Woonhuisventilatie

12,

49
Baseline torenventilator FZ10-20M 35W

Baseline torenventilator FZ10-20M 35W

Torenventilatoren

Vaste lage prijs

44,

99

Als het buiten warm is, kunnen we daar behoorlijk van genieten. Maar voor wie nog werk te doen heeft, professioneel of in het huishouden, kunnen hoge temperaturen nog wel eens onaangenaam voelen. Ook als je wilt slapen, wil dat in een te warm huis vaak moeilijk lukken. Over het weer hebben we nu eenmaal geen controle, maar het klimaat in huis kunnen we gelukkig wel controleren met de juiste hulpmiddelen. Praxis heeft allerlei soorten ventilatoren, luchtkoelers en airco's in het assortiment die de temperaturen in je woning aangenamer kunnen maken. Ze zorgen dat de lucht weer in beweging komt en dat je sneller afkoelt. Zowel in de winkels van Praxis als online kun je allerlei modellen ventilatoren en airconditioning kopen, zowel in modern design als met een klassiek of retro ontwerp. Een ventilator kan immers ook een belangrijke decoratieve functie hebben in huis. Er zijn ventilatoren op een voet, op wieltjes, maar ook plafond-, tafel en torenventilatoren. Tevens vind je in het assortiment inklapbare airconditioning of vaste varianten. Deze zorgen allemaal voor verfrissing op warme dagen. De lucht van buiten kun je reguleren door middel van bijvoorbeeld ventielen en luchtroosters. Wil je juist de luchtvochtigheid beïnvloeden, dan kun je bij Praxis terecht voor luchtbevochtigers of luchtontvochtigers. Lees ook eens ons artikel over mobiele airco's zonder slang.

Ventilatoren aansluiten - wat heb je nodig?

Wat je nodig hebt om een ventilator aan te sluiten, hangt sterk af van het type waarvoor je kiest. De tafelmodellen en staande ventilatoren voor op de vloer kun je vaak gewoon aansluiten op de stroom om ze in werking te stellen. Een plafondventilator moet echter wel bevestigd worden. Om er goed bij te kunnen, kun je gebruik maken van een uitklapbare huishoudtrap. Gebruik als het nodig is een boor om gaten te maken in het plafond en een schroefboormachine om schroeven in te draaien. Doordat er best wat kracht vrijkomt als een ventilator gaat draaien, is het belangrijk om te zorgen dat deze op de juiste manier bevestigd is. Lees ook altijd de handleiding om schade te voorkomen.

Plan van aanpak voor het bevestigen van een ventilator

Als je een ventilator gaat kopen, zorg er dan voor dat deze qua vermogen goed aansluit bij de grootte van de ruimte. Kijk naar een mooie centrale plek om hem op te hangen. Leg alle benodigdheden klaar, lees de handleiding zorgvuldig en bevestigen maar!