Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Gelukkig is er AXA-raambeveiliging

AXA is specialist met kennis van zaken op het gebied van hang- & sluitwerk en biedt kwaliteitsproducten op het gebied van raambeveiliging. Kwaliteit die zich openbaart in de gebruikte materialen, de maatvastheid, de afwerking en de levensduur van de producten.

Veel inbraken vinden plaats via een raam. Je kunt echter de kans dat je dit overkomt drastisch verkleinen door gebruik te maken van één van de vele oplossingen, om je ramen inbraakvertragend te beveiligen. Alle veiligheidsproducten met sleutel zijn voorzien van het AXA sluitsysteem: met één sleutel kunt je alles bedienen, ongeacht welke oplossing je kiest. Niet alleen gemakkelijk, maar in noodsituaties kun je tevens elk slot van binnenuit met één en dezelfde sleutel openen.

Welke ramen wil je beveiligen?

Het is goed om in kaart te brengen welke ramen je wil beveiligen. Je kan hierbij kiezen om elk raam te beveiligen of om ramen te beveiligen die eenvoudig toegankelijk zijn, zoals bijvoorbeeld ramen op de begane grond of op de eerste verdieping via een balkon.

Type ramen

 • Vast raam / vast kozijn

  Een vast raam of vast kozijn is een kozijn met een raam zonder beweegbare delen. Een vast raam kan niet open. Dit maakt een vast raam veilig en inbraakwerend.

 • Draairaam

  Een draairaam is een raam dat naar binnen- of naar buiten kan draaien en waarbij de scharnieren links of rechts zitten.

  Beveilig je draairaam met raamsluitingen en/of raamsluitzetters

 • Kiepraam / valraam

  Een valraam is een raam dat naar binnen wordt geopend en als het ware naar binnen valt. Dit komt doordat de scharnieren zich aan de onderkant van het raam bevinden.

  Beveilig je kiepraam of valraam met raamsluitingen en/of raamsluitzetters

 • Draaikiepraam of draaivalraam

  Een draaikiepraam of draaivalraam is een naar binnendraaiend raam en heeft de eigenschappen van zowel een draairaam als een kiepraam. Een draaikiepraam draait naar binnen (niet naar buiten) en kan ook naar binnen vallen.

  Beveilig je draairaam met raamsluitingen en/of raamsluitzetters

 • Klep- of uitzetraam

  Een klep- of uitzetraam is een raam dat naar buiten 'uitzet' of opent. Aan de bovenkant van een uitzetraam zijn scharnieren waarmee de onderkant van het raam naar buiten wordt geopend.

  Beveilig je draaikiepraam of draaivalraam met raamsluitingen en/of raamsluitzetters

 • Tuimelraam / dakvenster

  Een tuimelraam of dakvenster is een raam waarbij het raam kantelt om een denkbeeldige horizontale as. In het midden van het kozijn bevindt zich een draaipunt. De bovenkant opent naar binnen en de onderkant opent naar buiten.

  Beveilig je tuimelraam of dakvenster met raamsluitingen en/of raamsluitzetters

 • Schuifraam

  Een schuifraam is een raam dat horizontaal of verticaal open en dicht schuift. Schuiframen kunnen ook worden gebruikt als vervanging voor deuren. Men spreekt dan over een schuifpui.

  Beveilig je schuifraam met raamsluitingen en/of raamsluitzetters

 • Stolpraam / verhuisraam

  Een stolpraam of verhuisraam bestaan uit twee naast elkaar te openen ramen. Een stolpraam heeft geen middenstuk. Bij openen van de twee ramen ontstaat daardoor een groot gat. Stolpramen sluiten doordat de ramen over elkaar heen vallen.

  Beveilig je stolpraam of verhuisraam met raamsluitingen en/of raamsluitzetters


Kies je vertraging methodes

Je kan je raam extra beveiligen met raamsluitingen, uitzetters, scharnieren, dievenklauwen of barrièrestangen. Afhankelijk van het type raam kun je een of meerdere middelen gebruiken om het raam extra te beveiligen.

Uitgelicht

Nieuw: De AXA Oyster®


Barrièrestangen

Dievenklauwen & scharnieren

Raamsluitingen

Raamuitzetters

De AXA Oyster® is de nieuwe parel van AXA en combineert de functie van de raamsluiting en uitzetter voor naar buiten draaiende ramen. De AXA Oyster® is niet alleen een raamsluiting, maar dankzij de ingebouwde, comfortabele kierstandfunctie, kan er veilig in 2 standen geventileerd worden. Het gepatenteerde ontwerp is geheel uitgevoerd in massief roestvrijstaal en heeft daardoor een dusdanig sterke constructie dat ie voldoet aan alle actuele veiligheidseisen.

Ontwerp

In plaats van 2 raamsluitingen en een raamuitzetter te combineren, kun je nu ook gewoon de AXA Oyster® aanschaffen. Dit scheelt aanzienlijk in het aantal zichtbare elementen op het raam en montagetijd. De montagemiddelen vallen vrijwel weg achter het gemonteerde product. Door de verticale positie is de AXA Oyster® in lijn met het kozijn en krijgt het raam een strakke en rustige uitstraling.

Veilig

Door de kinderbeveiliging kunnen kinderen niet zelfstandig het raam openen. De AXA Oyster® is zeer veilig en weerstaat de meest actuele inbraakmethodes. Als het raam gesloten is voldoet het aan de eisen het aan SKG ** keurmerk en is als enige Lock-Jockey proof (niet manipuleerbaar van buitenaf). Er is geen ander product beschikbaar dat aan deze eisen voldoet! Verder voldoet het product aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Montage

De AXA Oyster® kan zelfstandig gemonteerd worden op ramen met een raamhoogte tussen de 27 en 180 cm en op een raambreedte tussen de 30 en 120 cm. Het nieuwe ontwerp zorgt voor een grotere montage tolerantie en kan het verzakken van het raam tot 4 mm opvangen. De sluitkracht van het product is bij montage afstelbaar.


Hoe werkt de AXA Oyster®

Wil je meer weten over de AXA Oyster®? Download hier dan de brochure van de AXA Oyster®.

Een goede ventilatie zorgt ervoor dat uitgeademde lucht, ziektekiemen, allergenen, fijnstof, geurtjes en micro-organismen uit de woning verdwijnen. Tevens wordt vocht afgevoerd, waardoor ongezonde schimmels en huisstofmijt geen kans krijgen. Toch laten veel mensen kiep-, val-, draai- of dakramen dicht, omdat ze zich op onhandige plaatsen bevinden of door lichamelijke beperkingen. De AXA Remote 2.0 helpt hierbij en brengt ieder raam binnen handbereik.

Uiterst Veilig

De AXA Remote 2.0 is een uiterst veilig product. Dankzij de 4 miljard roulerende codes is het zelfs voor de slimste inbreker nagenoeg onmogelijk om jouw raam met een andere afstandbediening te openen. Bovendien voldoet de AXA Remote 2.0 met SKG** aan de strenge eisen, die het Politie Keurmerk Veilig Wonen en SKG stellen aan inbraakwerendheid.

Bedien je ramen met één afstandsbediening

Met de gebruiksvriendelijke afstandsbediening kunt je ieder raam eenvoudig openen en sluiten. De AXA Remote 2.0 is prima te combineren met een hor of vitrage. En om het je helemaal makkelijk te maken kun je met één afstandsbediening meerdere ramen bedienen.

 • Bedien de ramen met smartphone, tablet of PC
 • Controleer op afstand of alle ramen gesloten zijn
 • Stem de binnentemperatuur automatisch af op de buitentemperatuur
 • Laat het raam automatisch openen bij een hoge concentratie CO² in de binnenruimte
 • Laat het raam automatisch openen bij het vrijkomen van koolmonoxideconcentratie CO² in de binnenruimte
 • Laat bij brand de ramen bij vluchtwegen automatisch openen, zodat de rook daar wordt afgevoerd
 • De AXA Remote 2.0

  Wil je meer weten over de AXA Remote 2.0? Download hier dan de brochure van de AXA Remote 2.0.

  Bekijk hier alle AXA remote 2.0 oplossingen.

  Veel huizen hebben een klein raam boven een deur of raam, het zogeheten bovenlicht. Dit raam is vaak bedoeld om te ventileren. Tevens is een dergelijk raam tevens een extra kwetsbaarheid. Het kan natuurlijk altijd een keer gebeuren dat zo'n bovenlicht vergeet dicht te doen als je van huis gaat. Gelukkig valt hier iets tegen te doen door middel van barrièrestangen van AXA te plaatsen. Zo heb je een zichtbare en werkende bescherming die SKG getest zijn en voldoen aan de PKVW eisen.

  Uitstekend beveiligd

  Alle AXA barrièrestangen zijn getest door SKG en weerstaan de meest actuele inbraakmethodes. Tevens voldoen alle barrièrestangen aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. De stangen zijn verkrijgbaar in de kleuren RVS en wit. De barrièrestangen zijn eenvoudig in te korten tot de gewenste lengte.

  Eenvoudige montage

  De barrièrestangen van AXA zijn eenvoudig en snel te monteren. Bij het type V1 heb je zelfs geen schroeven nodig om de stang in het kozijn te kunnen bevestigen. Bepaal welk type barrièrestang je nodig hebt of wilt.

  Type V1

  De AXA V1 kenmerkt zich door een strakke vormgeving en wordt tussen de kozijnstijlen bevestigd (in de dag). Door het slimme ontwerp heb je geen schroeven nodig om de stang te monteren! Je maakt met de boormachine 2 gaten van slechts 8 mm en slaat de pin hierin vast. De benodigde ruimte in het kozijn is minimaal en de stang heeft een groot toepassingsbereik van maar liefst 1030 mm.

  Type V2

  De AXA V2 kenmerkt zich door een strakke vormgeving en wordt op het kozijn bevestigd (op de dag). Je gebruikt de meegeleverde schroeven om de stang op het kozijn te monteren. Daarna dek je deze af met de 3d sticker, zodat de schroeven uit het zicht zijn. De stang is inkortbaar en heeft een groot toepassingsbereik van 950 mm. De RVS bar is vochtbestendig en kan hierdoor in een badkamer gemonteerd worden.

  Type V3

  De AXA V3 is universeel toepasbaar en is zowel recht (Uni) als gebogen (Curve) leverbaar. Je monteert de V3 met de meegeleverde schroeven tussen het kozijn. De Uni stang is uitschuifbaar en past tussen een dagmaat van 600 tot 1100 mm, de Curve stang is ook uitschuifbaar en past tussen een dagmaat van 680 tot 870 mm. De Curve is te gebruiken in combinatie met de Axaflex combi-uitzetter.

  AXA barrièrestangen

  Wil je meer weten over de AXA barrièrestangen Download hier dan de brochure van de AXA barrièrestangen.

  Bekijk hier alle AXA barrièrestangen en tralies.

  Nagenoeg alle huizen hebben een of meerdere ramen. Deze ramen zijn een potentiële kwetsbaarheid. Gelukkig valt hier iets tegen te doen door middel van raamsloten van AXA te plaatsen. Zo heb je een zichtbare en werkende bescherming die SKG getest zijn en voldoen aan de PKVW eisen.

  Uitstekend beveiligd

  Alle AXA raamsloten zijn getest door SKG en weerstaan de meest actuele inbraakmethodes. Tevens voldoen alle raamsloten aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

  Eenvoudige montage

  De raamsloten van AXA zijn eenvoudig en snel te monteren.

  Vergeet de draairichting niet!

  Om het makkelijk te maken, hebben wij icoontjes voor de draairichting. Hiermee kun je goed bepalen welk product je nodig hebt voor jouw specifieke ramen of ramen. Let op: Vergeet hierbij de DIN-norm die wel eens gehanteerd wordt.

  Oplegsloten

  AXA heeft een breed assortiment voor zowel naar buiten- als naar binnen draaiende ramen en deuren. De oplegsloten zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, hiermee wordt een scala aan raam- en deurbeveiligingsoplossingen geboden. Uiteraard zijn ook alle van een SKG voorziene AXA oplegsloten uitgerust met het universele AXA sluitsysteem. Eén sleutel voor heel de woning!

  Raamsloten

  Wil je meer weten over de AXA oplegsloten voor jouw raam? Download dan hier de brochure van de AXA oplegsloten.

  Bekijk hier alle AXA raamsloten.

  Je kent ze wel: ramen die nooit open gaan, omdat ze nauwelijks te bereiken of bedienen zijn. Toch zitten deze ramen er niet voor niets. Een natuurlijke ventilatie is goed voor een gezond binnenmilieu. AXA heeft hiervoor een nieuwe en geweldige oplossing.

  AXAflex combi-uitzetters

  De AXAflexen raamuitzetters zijn uitzetters met een doordacht concept van kiepraam opener en -sluiter ineen. De AXAflexen zijn wegdraaibaar en toepasbaar op zowel houten-, kunststof- als metalen ramen en kozijnen. Uiteraard voldoen de AXAflexen aan de eisen op het gebied van inbraakwerendheid volgens het Bouwbesluit en Politie Keurmerk Veilig Wonen.

  Telescopische uitzetters

  De telescopische uitzetters zijn bruikbaar op zowel naar buiten- als naar binnendraaiende ramen. Standaard op de onderdorpel, maar even zo goed aan de bovenzijde van het kozijn te positioneren. Dit is erg praktisch voor het luchten van beddengoed. Ook op kiep- of uitzetramen zijn de telescopische uitzetters zeer goed bruikbaar. Eén of twee op de zijstijl(en) in combinatie met een raamsluiting op de tussendorpel of onderdorpel: perfecte ventilatie.

  AXA raamuitzetters

  Montage AXAflex

  Wil je meer weten over de AXA raamuitzetters? Download hier dan de brochure van de AXA raamuitzetters.

  Bekijk hier alle AXA raamuitzetters.

  Video

  AXA Deursloten

  AXA Oyster®combi raamsluiting


  • image01

   pointe /point/

   Dance performed on the tips of the toes

   X


  • Toelichting op de draairichting

   Het bepalen van de draarichting is eigenlijk heel eenvoudig. Ga voor een deur of raam staan en kijk naar waar de deur draait (scharniert). Is dat aan de linkerkant, dan is het linksdraaiend. Is dat aan de rechterkant, dan is het rechtsdraaiend.

   Laat je niet verwarren door DIN

   Je komt ook wel eens de draairichting tegen met daarop een verwijzing naar de DIN-norm. Deze norm hanteert de regel de draairichting te bepalen vanuit de kant waar het scharnier zit. Hiermee kan kan verwarring ontstaan, omdat een raam rechtsdraaiend naar buiten volgens de DIN-norm linksdraaiend is, vanuit het perspectief van waar de scharnier zit (aan de buitenkant).


  • Keurkmerken

   Het mooiste nieuws is natuurlijk dat je korting kan krijgen op je de premie van je inboedelverzekering als je huis op een goede manier beveiligt is. Deze korting kan oplopen tot wel 20% korting op je premie. Een groot bijkomend voordeel is dat de verzekering in veel gevallen ook nog eens het dekkingsbedrag enorm wordt verhoogd.

   Politiekeurmerk Veilig Wonen

   De voordelen van een beveiligde woning volgens het Politiekeurmerk:

   • De kans op een geslaagde inbraak wordt hiermee tot wel 90% verminderd
   • De complete beveiliging en veiligheid van uw huis wordt nagelopen, dus ook brandveiligheid met rookmelders en verlichting in en om uw huis
   • Korting op uw inboedelverzekering bij meerdere verzekeraars. Hierbij kun je zowel korting krijgen op je premie, alsmede een hoger dekkingsbedrag realiseren
   • Een betrouwbaar en erkende PKVW-expert komt bij u thuis, die bergijpt hoe je een huis veiliger dient te maken

   SKG keurmerk

   SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk (o.a.) test op sterkte en duurzaamheid. Het is SKG keurmerk is als volgt opgedeeld:

   SKG ★ - Niet zelfstandig en 3 minuten inbraakwerend - standaard inbraakwerend

   SKG ★★ - Zelfstandig 3 minuten inbraakwerend - zwaar inbraakwerend

   SKG ★★★ - Zelfstandig 5 minuten inbraakwerend - extra zwaar inbraakwerend

   BORG en VEB certificaten   Andere certificaten die door verzekeraars worden geaccepteerd zijn het BORG-certificaat, uitgegeven door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, en certificaten van een VEB erkend beveiligingsbedrijf.
   Pak korting op je inboedelverzekering   Met deze keurmerken kun je tot wel 20% krijgen op de premie van je inboedelverzekering. Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij en vraag naar de kortingsregeling ivm veilig wonen.


  • Kerntrek-methode

   Kerntrekken is een veel voorkomende methode om in te breken. Hierbij wordt wordt een geharde schroef in een cilinderslot gedraaid, om deze er vervolgens in zijn geheel uit te trekken of te verbrijzelen. Vervolgens kan de deur zonder enkel probleem worden geopend.

   Het is eenvoudig is te voorkomen, door veiligheidsbeslag met anti-kerntrek aan te schaffen of een cilinder met een SKG*** keurmerk.

   Hoe werkt kerntrekken

   Uitgelegd door AXA, specialist op het gebied van het beveiligen van deuren, ramen en meer.

   Pak korting op je inboedelverzekering

   Met het goed beveiligen van je deuren en ramen kun je tot wel 20% krijgen op de premie van je inboedelverzekering. Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij en vraag naar kortingsregeling ivm veilig wonen.

   Een overzicht van al het anti-kerntrek veiligheidsbeslag en veiligheidscilindersloten, die bestand zijn tegen de kerntrek-methode


  • Openwrikken

   Het openwrikken van ramen en deuren gebeurt met behulp van een koevoet of schroevendraaier.

   Wat kun je hiertegen doen?

   Overweeg uw ramen te voorzien van grendels met sloten, een oplegslot of dievenklauwen. En voor deuren is het aan te raden deze te voorzien van een anti-inbraakstrip.

   Een overzicht van alle cilindersloten die bestand zijn tegen de kerntrek-methode


  • Flipperen

   Flipperen is het wegduwen van de dagschoot met behulp van een hard stuk plastic zoals een credit card of een stuk frisdrankfles.

   Wat kun je hiertegen doen?

   Ook hier geldt: zorg dat de deur op het nachtslot zit. Het is dan niet mogelijk te flipperen omdat de dagschoot niet teruggeduwd kan worden. Ook een anti-inbraakstrip werkt tegen flipperen.

   Een overzicht van alle cilindersloten die bestand zijn tegen de kerntrek-methode


  • image07

   je·té /zhə-ˈtā/

   A springing jump made from one foot to the other in any direction

   X
  • image08

   pi·qué /pēˈkā/

   Strongly pointed toe of the lifted and extended leg sharply lowers to hit the floor then immediately rebounds upward

   X
  • image09

   ar·a·besque /ˌarəˈbesk/

   Position of the body supported on one leg, with the other leg extended behind the body with the knee straight

   X
  • image10

   bal·le·ri·na /ˌbaləˈrēnə/

   A female ballet dancer

   X
  Shop-vac logo

  Met veiligheid en beveiliging als gemeenschappelijke deler ontwikkelt AXA producten, die het gebruiksgemak van de consument voorop stellen en daarnaast innovatieve oplossingen bieden voor het reduceren van de montagetijd of het toepassen van nieuwe technische ontwikkelingen.