Keuzehulp zwembad

Er gaat natuurlijk niks boven een zwembad of hottub in eigen tuin. 

Maar hoe kies je de juiste? Wij vertellen je welke soorten zwembaden er zijn. En waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een zwembad.

Bekijk alle zwembaden en hottubs

Soorten zwembaden

Welk soort zwembad je kiest, is afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je hebt, wat je budget is en hoe je het zwembad wilt gebruiken.  We zetten de verschillende soorten voor je op een rijtje, inclusief de belangrijkste kenmerken. 


Opblaaszwembad

Wil je in de zomer snel kunnen zwemmen en hoef je het zwembad niet te laten staan? Dan is een opblaaszwembad de beste keuze. Deze zet je binnen een paar minuten op. En dit type is er ook speciaal voor kinderen.
  • Prijs: €
  • Vorm: rond, rechthoekig of ovaal
  • Materiaal: kunststof

Bekijk alle opblaaszwembaden


Opzetzwembad

Een opzetzwembad is steviger dan een opblaaszwembad. Het opzetten duurt wel iets langer, maar daarna kan je hem prima de hele zomer laten staan. Sommige varianten kan je ingraven, voor een écht zwembad gevoel. 
  • Prijs: €€ - €€€
  • Vorm: rond of rechthoekig
  • Materiaal: staal, kunststof of hout

Bekijk alle opzetzwembaden


Hot tub

Wil je niet alleen verkoeling in de zomer, maar ook een luxe spa-gevoel? Dan is een hot tub de uitkomst. Deze hebben altijd waterjets en bubbels. En met een hot tub heb je in de winter ook gelijk een lekker verwarmd bad!
  • Prijs: €€ - €€€
  • Vorm: rond of vierkant
  • Materiaal: kunststof of hout

Bekijk alle hot tubs


Waar moet je op letten bij het kopen van een zwembad?

Hoe wil je hem gebruiken?

Bij het kopen van een zwembad is het belangrijk om eerst te bedenken hoe je hem wilt gaan gebruiken. Wil je hem één keer opbouwen en de hele zomer kunnen laten staan? Dan is een opzetzwembad ideaal. Wil je toch liever het zwembad snel kunnen op- én afbouwen wanneer het jou uitkomt? Ga dan voor een opblaaszwembad. Voor een echt luxe gevoel én een zwembad dat je ook in de winter kunt gebruiken, is een hot tub de uitkomst.

Hoeveel ruimte heb je (nodig)?

Weet je welk type je wilt? Dan is het daarna belangrijk om te bepalen hoe groot het zwembad kan (of moet) zijn. Meet op hoeveel ruimte je hebt en bedenk je met hoeveel mensen je het zwembad wilt gebruiken. De meeste type zwembaden hebben we in verschillende afmetingen.

Tips bij het kopen van een zwembad


Zorg voor een vlakke en schone ondergrond

Bekijk voor je het zwembad gaat neerzetten, goed of de ondergrond schoon is. Haal steentjes of andere scherpe objecten weg. En zorg dat de ondergrond vlak is. Of gebruik ondertegels voor je zwembad.

Bekijk ondertegels voor zwembaden


Houd je zwembad schoon

Ben je van plan je zwembad meerdere dagen te laten staan? Voorkom dan dat het water erg vies wordt. Kies voor een afdekzeil om te voorkomen dat er dingen in het zwembad waaien. En filter het water schoon met een filterpomp.

Bekijk alles voor zwembad onderhoud


Ga voor een luxe spa-gevoel

Wil je thuis echt het luxe gevoel van een spa? Breid je zwembad of hot tub dan uit met een waterval of led-verlichting. Zo hoef je je achtertuin niet meer uit om echt helemaal tot rust te komen.

Bekijk alle luxe accessoires